Annonce

Annonce

Svar: Indkøring af modermælkserstatning - 4 mdr.


14. august 2009

Alder:
4 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Kost og ernæring.

Hej med dig

Det er for det første vigtigt at du sikrer dig, at din datter spiser mælk nok i løbet af dagen. Mange børn vil i 4 måneders alderen lade sig forstyrre af de ting der sker omkring dem og kan meget hurtigt komme ind i en rytme, hvor de slatspiser og slatsover lidt. Det er derfor vigtigt at du søger for at tilbyde hende brystet hyppigt nok dagen igennem, så hun ikke behøver søge sit mælkebehov hele natten igennem.

Jeg vil anbefale dig at du i et par dage forsøger at amme hende to gange mellem hver lur. Start med at amme hende fra det ene bryst, når hun vågner af en lur, skift hende, leg med hende, pludre, trille osv. og inden hun så skal sove så ammer du hende igen men fra modsatte bryst. Ved at amme hende fra begge bryster på denne måde, så får du øget din mælkemængde og du får hende samtidig fyldt lidt ekstra op hele dagen igennem, så hun forhåbentlig kan sove lidt længere om natten.

Når din sundhedsplejerske har anbefalet dig at supplere med flaske efter amning, så er det sandsynligvis fordi hun tænker at det er vigtigt at holde din mælkemængde ved lige. Når man går ind og giver flaske, så er der nemlig altid en risiko for at mælkeproduktionen falder - du producerer mælk efter det behov din datter viser og giver du flaske uden at amme, så tror din krop at din datter ikke har behov og nedsætter derfor din mælkemængde. Derfor vil sundhedsplejersken have at du lægger til brystet først og så supplerer med flaske bagefter, hvis din datter virker mere sulten.

Det lyder som om at du om aftenen har fint nok med mælk og at din ...


Annonce

... datter spiser godt fra begge bryster. Jeg vil derfor anbefale dig at du giver hende fra begge bryster som nu og putter hende, som du plejer at gøre. Men når hun så vågner efter måske 1½ time og tydelig viser behov for mere mælk, så kan du give hende en flaske, som hun så kan sove videre på. Hvis hun efter at være blevet ammet fra begge sider, fortsat virker sulten, så vil jeg anbefale dig at supplere med det samme i forlængelse af amning og derefter putte hende til lur.

Du kan godt koge vand i flaske og iblande pulver og så have det stående i køleskabet til du skal bruge det. Du skal altid bruge kogt vand og det kan så holde sig i et døgn i køleskab.


Helens bog om børn og mad
LÆS OGSÅ: "Helens bog om børn og mad" - sådan får du dit barn til at spise

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Du kan opvarme flasken med indhold ved at stille den i en bøtte med kogende vand eller du kan opvarme den i mikroovn (husk uden låg) og vær altid opmærksom på varmefordelingen. Flasken skal rystes godt under opvarmning og efter, så varmen fordeler sig og vær opmærksom på at mælken godt kan være varmere i flasken, end den føles uden på. Det er bedst at dryppe lidt mælk på din håndflade / indersiden af din underarm, så kan du mærke om temperaturen er god.

Jeg kender desværre ikke doseringsforholdet på modermælkserstatningen da det kan variere rigtig meget fra produkt til produkt. Jeg kan derfor ikke svare dig på hvor mange strøgne skeer og hvor mange ml vand du skal bruge ved blanding af HIPP - men du kan ringe til dem og spørge, du kan også spørge deres diætist, som hedder Mona Hallin. Prøv at se på hjemmesiden hipp.dk

Jeg håber du kan bruge ovenstående lidt videre, fortsat held og lykke :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste

Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:

22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.

Hvilket måltid, hvornår?

Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...

Læs hele brevet og Helens svar


22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Vil ikke skemaden

Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....

Læs hele brevet og Helens svar


17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?

Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...

Læs hele brevet og Helens svar


8. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Virker konstant sulten

Kære Helen. Jeg vil gerne høre, om du har nogle idéer til, hvordan jeg kan...

Læs hele brevet og Helens svar


6. november 2024 | Kost og ernæring | 2 år, 2 mdr.

Te til børn

Kære Helen Jeg læste netop dit nyhedsbrev om de forskellige virusinfektioner...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Mekonium - den første afføring

Mekonium er betegnelsen for den første afføring, som spædbarnet har. Afføringen er sort og klæbrig og ser ud som tjære.

Det, der kommer ud, er det fostervand, som barnet har drukket, da det lå inde i maven. Det indeholder blandt andet hår og afstødte hudceller. Fostervand, hår og hudceller samler sig i tarmen og bliver udskilt som mekonium, når barnet bliver født. Nogle gange udskiller barnet mekonium forbindelse med fødslen, hvilket er med til at give grønt fostervand.

Læs mere i Babylex

Æbler og æblemos

Barnet kan fra 6 måneder spise al slagt frugt, frisk eller kogt. Frugten bør stadig moses, og æblemos vil ofte være et hit hos børn - især hvis det serveres, som topping på en grød. Rå æbler bør du dog være opmærksom på.

Børn under 3 år bør ikke få fødevarer, som er meget hårde eller som knækker let. En stor æblebåd kan knække og sætte sig fast i halsen, og af samme grund kan det ikke anbefales at give små børn et helt æble at gnave af. Du skal også være opmærksom på skrællen,...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om dit barns udvikling. Bogen er propfyldt med nyttig viden for alle forældre!

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Det går rigtig fint med Emilie, hun er blevet supergod til at sove i barnevognen og sover nu 2 lure om dagen på ca. 2-3 timer, så det er skønt - tak for dit forrige råd :o)

Hilsen Emilies forældre


Annonce