Brev:
Udvikler temperament
Kære Helen
Jeg har en dejlig pige på 6½ md., der er glad det meste af tiden, spiser godt, sover godt, ja hun trives synes jeg.
Den sidste tid har hun arbejdet meget med sin stemme, hun har råbt meget meget højt, så højt at jeg kan høre hende tydeligt nede i gården, hvis vinduet er åbent. Hun råber ikke fordi hun er vred, det er nærmere en meget højlydt pludren, men jeg har tænkt over om det også kan være en måde for hende at afprøve de mere voldsomme sider af sig selv.
Samtidig har jeg oplevet at hun giver tydeligere udtryk for sin uvilje i de situationer hun normalt kan blive ærgerlig over. Tidligere ville hun måske have grædt, når hun fx skulle have en trøje over hovedet eller børstet tænder, men nu gør hun kroppen stiv, fnyser måske og river mig i ansigtet eller på armene. Hun er også begyndt at skælde ud, altså at råbe med et vredt udtryk i ansigtet, som for at sætte trumf på sit udtryk om, at hun ikke vil det vi nu skal til.
Nogle gange reagerer hun også på denne måde, hvis jeg kommer hen til hende efter at hun har ligget alene og brokket sig lidt, ikke grædt, men bare brokket sig. Hun græder i det hele taget meget ...
... sjældent. Når jeg siger nej (bestemt men ikke højt eller vredt), for at vise hende, at hun ikke må slå og rive, så gemmer hun nogle gange ansigtet i hænderne, eller gnider sig i øjnene.
Kan jeg begynde at lære hende allerede nu, at hun ikke må slå? Jeg vil meget gerne anerkende hendes følelser og hendes vrede over at hun skal noget hun ikke vil. Jeg prøver at sige til hende, at jeg godt ved at hun ikke vil og jeg kan se, at hun er vred, men det forstår hun selvfølgelig ikke endnu, så hvordan giver jeg hende lov til at være vred samtidigt med, at jeg får sagt fra over for, at hun slår?
Hun er også begyndt at rive sig selv i håret, når jeg ammer hende, ligesom hun også kan finde på at rive og slå mig under amningen. Jeg tror det er fordi hun ikke synes mælken løber hurtigt nok. I de situationer siger jeg ikke så meget fra, fordi jeg ikke vil forstyrre den ellers hyggelige situation, men jeg vil jo helst ikke have at hun river sig selv i håret.
Jeg tror hun har et godt temperament, det har jeg også selv, så jeg vil ikke undertrykke hendes følelser, de skal have lov at være der, men har du et godt råd til en god balance?
Med venlig hilsen
Eva
Annoncer
Sponsorerede artikler
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....
21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Putning og nattesøvn for tvillingepiger
Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...
19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.
Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...
17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?
Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...
17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.
Baby vågner hele tiden om natten
Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...
Viden om børn:
Babyslynge
En babyslynge er et klæde, som man på forskellig vis binder omkring sig. Oftes er der et spænde eller en ring i den ene ende. Når Slyngen bindes fremkommer en lomme, hvori baby ligger eller sidder.
Slyngens fordel er at den yder støtte til hele babys krop og hoved, både når dit barn ligger og sidder. Der er mulighed for at variere bærestilling, hvilket er godt, hvis barnet bæres ofte eller længere tid af gangen.
I en babyslynge kan du normalt bære din baby længe...
Sushi til gravide og ammende
Gravide og ammende må meget gerne spise sushi, og det kan være en udmærket måde at få varieret sit indtag af fisk på. Der er dog lidt forholdsregler du skal tage.
Fødevarestyrelsen pålægger både forhandlere, sushi-restauranter og øvrige leverandører at dybfryse fisken før den sælges. Fisken skal være frosset ned til til -20 grader i 24 timer for at komme eventuelle parasitter i fiskekødet til livs.
Vælger du at lave sushi selv, skal fisken på samme måde fryses ned...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen.
Tusind tak for dine tidligere svar som er virkelig brugbare.
Jeg er glad for din tilgang til barnet. Synes det kan virke meget frustrerende at der stilles store krav til de små og at der er en holdning til at man bare skal tage "kampen" med dem og dermed have sig et ulykkeligt barn. Så hvor er jeg glad for at have dig!
Med venlig hilsen
Pernille, mor til dreng på 6 måneder