Svar: Problemer med at ligge på maven
Kære Katrine
Det lyder ganske bestemt som om at din datter har nedsat bevægelighed i nakke og ryg og at hun evt. også har en fejlstilling i sin nakke, der gør at hun drejer i hele kroppen, når hun ligger og når du vender hende på hovedet.
Jeg synes derfor du skal lade jeres læge se på jeres datter og få lægen til at give dig en henvisning til den rigtige behandler. Det vil sandsynligvis være en fysioterapeut eller måske en kiropraktor, det afhænger helt af lægens vurdering.
Dit fødselsforløb og det at jeres datter er taget ud med cup og hevet godt i, kan sagtens være medvirkende til en fejlstilling i ryg og nakke :o(
Nogle børn fødes med torticollis (forkortelse af halsmusklen) eller udvikler dette efter fødslen og børn der har torticollis vil ofte også have problemer med lejringsbetinget skævhed af kraniet. Har jeres datter det? Man er også blevet mere opmærksom på det der kaldes Kiss Kidd ...
... syndrom, som netop kan opstå, hvis barnet i forbindelse med fødslen udsættes for et uhensigtsmæssigt træk eller vrid, som giver en fejlstilling i nakken.
Det er meget omdiskuteret hvorvidt man skal yde kiropraktisk behandling til små børn, selvom det har været lovligt i Danmark siden 1993. Det diskuteres hvorvidt det er helt ufarligt at behandle så små børn, fordi stræk, tryk og rotation som kiropraktisk behandling ofte er - kan være mere skadeligt end gavnlig for børn, hvis knogler er meget bløde og hvor rygsøjlen ikke er tilstrækkelig stærk til at beskytte de kar og nervebaner, som den omslutter.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Derfor bør det altid være den praktiserende læge der kan se det enkelte barn, som vurdere, hvilken form for behandling barnet har behov for.
Men ingen tvivl om at jeres datter bør ses og vurderes af lægen!
Jeg håber du kan bruge ovenstående videre, fortsat held og lykke med hende og rigtig god weekend :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Giv dit barn den bedste start!
Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier
Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udvikling:
15. oktober 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Hej Helen Vi skal flytte i løbet af november måned og vil prøve at gøre det...
12. oktober 2024 | Udvikling | 10 mdr.
Hej Helen Vores datter på 10 måneder er begyndt at slå sit hoved ind i ting....
16. september 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Kære Helen. Min datter er 8 mdr. hun er umiddelbart sund og rask og vores...
16. september 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Kære Helen Er meget vild med din brevkasse og alle dine gode bøger, som vi...
22. august 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Kære Helen Min datter er lige blevet 8 måneder. Hun har altid været meget...
Viden om børn:
Spinalbedøvelse
Spinalbedøvelse er en bedøvelsesform, som bruges ved blandt andet kejsersnit. Man lægger bedøvelsen ind via en kanyle, som føres ind i rygmarvskanalen og kvinden bedøves fuldt fra taljen og ned.
Bedøvelsen gør som regel ikke særlig ondt at få lagt, og det tager meget kort tid at lægge den. Spinalbedøvelse har den fordel at kvinden er vågen under kejsersnittet og derfor kan følge med i fødslen af barnet - og også se barnet med det samme, barnet kommer ud. Der sættes en skærm op,...
Hår - babys hårpragt
Nogle børn fødes med stor hårpragt og andre kun med små dun. Håret kan variere både i tykkelse, længde og farve.
Selvom barnet fødes med meget hår, er der ingen garanti for, at håret bliver på hovedet. De fleste børn vil i 3-4 mdr´s alderen miste meget af deres hår, både fordi de ligger meget ned, men også fordi de hår, som er udviklet, da barnet lå i moderens mave, ofte tabes på en gang.
De nye hår, som vokser frem, er ofte tynde og fine i forhold til det hår, som...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen.
Tak for kampen i medierne mod ’skrig dig i søvn’ metoden. Den er godt nok sej!
Jeg videresendte dit indlæg fra din egen side til en kollega, som var grædefærdig af tvivl over om hun var en dum og dårlig mor, når hun bare blev ved med at gå ind til sin grædende søn om aftenen. Hun var simpelthen så lettet og følte sig så godt bakket op. Hun havde fået mange ’gode råd’ fra venner og familie, som også havde forsikret hende om at hun både forkælede barnet og gjorde det utrygt (?!?) med sin inkonsekvens og blødsødenhed.
Det er en vigtig, vigtig kamp du kæmper for at få spredt et væsentligt budskab!