Svar: Mad i den gale hals!
Kære B
3 flasker modermælkserstatning i døgnet - ialt mellem 500-630ml er helt perfekt i forhold til jeres dreng alder :)
Han må gerne få lidt yoghurt, ikke ret meget, men lidt er i orden og det tæller også med i mælkeregnskabet. Det anbefales at man køber tykmælk, A38 eller neutral sødmælksyoghurt med 3,5% fedtindhold og så selv søder med frugtmos eller friske bær. Du kan også komme lidt rugbrødsdrys, revne æbler eller lignende på, det er helt fint :)
Med hensyn til maden i den gale hals, så lyder det som om at maden måske er lidt for tør for jeres dreng. Du fortæller jo at han ikke har problemer, hvis han får klumper i mos, ris eller kartofler, som jeg tænker jo ofte serveres med lidt sovs. Spørgsmålet er derfor om du kan give ham lidt smørrelse sammen med hapserne f.eks. ved at bruge grøntsagsmos som smørbart pålæg. Du kan også give ham makrelsalat, rognguf eller hvad du nu kan finde på, som klistrer lidt mere end f.eks. flødeost eller leverpostej måske gør .. bare en tanke.
Hvis du giver ham små stykker af ...
... indmaden af en frikadelle, kogte grøntsager i stykker, godt kogte pastaskruer eller lignende, så kan det være en god idé bare at give ham lidt smørsovs hen over eller måske lidt tomatsovs, det kan være en rest fra aftensmaden aftenen før.
Vær også opmærksom på at det kan være en god idé at hjælpe ham med at få maden ind i siden af munden, så han med det samme tygger sammen omkring det. Det er lettest hvis du giver ham mad med dine fingre. Hvis maden kommes foran ind i munden, så er det straks sværere at føre den med tungen over i siden og så er risikoen for fejlsynkning større.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Ellers lyder det som om at det hos jer er et spørgsmål om tid og øvelse gør mester. Prøv evt. at holde lidt pause med alt for små og tørre stykker og lad ham øve sig på den lidt grovere mos med mere bid i, og se om han ikke stille og roligt bliver bedre til det - han er jo trods alt kun 8 måneder og det lyder ikke rart for nogen af jer, hvis han sidder og sprutter som du beskriver ...
Rigtig meget held og lykke med ham, dejligt at han har en god appetit!
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Olívy - meget mere end bleskift
Olívy er et populært bleskifteprodukt blandt mange småbørnsfamilier, og siden 2015 har Olívy været med til at ændre danskernes puslevaner med produktet Olívy baby care – diaper change til forebyggelse af røde babynumser. Men faktisk er Olívy meget mere end bleskift. Det naturlige og skånsomme ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.
Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...
22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....
17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?
Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...
8. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen. Jeg vil gerne høre, om du har nogle idéer til, hvordan jeg kan...
6. november 2024 | Kost og ernæring | 2 år, 2 mdr.
Kære Helen Jeg læste netop dit nyhedsbrev om de forskellige virusinfektioner...
Viden om børn:
Kolik
Kolik er den betegnelse, man bruger om et barn, der dagligt eller næsten dagligt, er helt utrøsteligt, grædende og skrigende. Den ældre definition af kolik er, at barnet skal græde og være utrøstelig i mere end 3 timer om dagen, mere end 3 dage om ugen og i mere end 3 uger.
Kolik er en udelukkelsesdiagnose. Det betyder, at lægen skal have undersøgt barnet grundigt og have udelukket, at barnet har smerter fra nakke, skuldre, ryg eller andre steder, Ligesom det skal være udelukket,...
Stamceller
Vores krop er bygget op af celler og Stamceller er oprindelige celler, hvorfra kroppens andre celler udvikler sig. Stamceller findes i det tidlige fosteranlæg, i navlestrengsblod hos nyfødte og i knoglemarven. Man kan sige at stamceller er en umoden celle, der i princippet kan udvikle sig til en hvilken som helst celle i kroppen.
Der forskes i at kunne udnytte stamceller fra fostre, da fosterstamceller kan være et vigtigt led i at helbrede mange forskellige sygdomme.
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.