Svar: Morgen kl.04.40
Kære Mor
Hvis jeres dreng sover fra ca 18-18.30 og til næste morgen tidlig kl. 04.30-05 så får han samlet set en nattesøvn på 11-12 timer og med en middagslur på 1½ time, så lyder det som om at hans søvnbehov er dækket ind.
Derfor har du ret i at det hos jer, er et spørgsmål om at få rykket hele rytmen for dagen lidt, så han bliver puttet lidt senere til middagslur, vågner lidt senere af den, kommer lidt senere i seng og står bare lidt senere op om morgenen ...
Kan I evt. forsøge at udnytte det, hvis han en dag sover bare lidt længere om morgenen. Prøve at få ham aktiveret rigtig godt, tage i svømmehallen eller lave noget andet, hvor han ikke har mulighed for at falde i søvn - før klokken så er 12, hvorefter han så kan sove sin middagslur.
Jeg tænker at hvis I kunne udnytte lidt ferie, en forlænget weekend eller lignende på at flytte hans lure lidt på denne måde, så kunne I være heldige at rutinen flyttede med i dagplejen. I har naturligvis ret i at hun ikke kan ændre hele sin rytme, men hvor han måske nu er en af de første børn der bliver puttet, så kunne han måske være en af de sidste hun putter og i ...
... stedet for at sove kl. 11.30, så ville det være dejligt, hvis han sov kl. 12-12.30 mod at han så ville sove bare lidt senere om aftenen og lidt længere om morgenen ... Det er i hvert fald et forsøg værd :)
Med hensyn til putteritual, så behøver der som udgangspunkt ikke være noget i vejen for at man læser godnathistorie, synger sang osv. i jeres seng - med mindre, at barnet bliver forvirret af det skift, der så pludselig kommer og det lyder lidt til at være tilfældet hos jer, da han har svært ved at falde i søvn, når I så putter ham i egen seng.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Derfor kan det være en fordel at få ham til at slappe af, koble fra, føle sig tryg ved sin seng netop ved at synge for ham, læse historie osv. imens hanligger i sin seng, hvorefter han så kan trille om på siden og lægge sig til at sove og ikke behøver blive flyttet.
Modsat, hvis det fungerer godt for jer at have putteritual i jeres seng og han så kravler over i sin egen seng og lægger sig til at sove der - så lad det være sådan. Der er ingen grund til at ændre på søvnritualer der fungerer.
Håber ovenstående er svar nok på dit spørgsmål, fortsat held og lykke med ham :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:
21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Putning og nattesøvn for tvillingepiger
Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...
19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.
Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...
18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.
Putning og for meget natamning
Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...
17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.
Baby vågner hele tiden om natten
Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...
16. november 2024 | Sovevaner | 8 mdr.
Afbrudt nattesøvn, er det ørerne eller?
Kære Helen Min datter er nu 8 måneder gammel. Tak for dine tidligere...
Viden om børn:
Taktilsansen
Der er 3 sanser, som er fundamentet for barnets motoriske udvikling, og som er helt centrale for barnets evne til at bearbejde og bruge sine sanser og de sanseindtryk, som barnet møder i hverdagen: Det er vestibulærsansen, taktilsansen og den proprioceptive sans.
Taktilsansen kaldes også berørings- og følesansen. Den er vigtig for barnets kropsbevidsthed, og den gør, at vi kan mærke varme, kulde, smerte, tryk mm. Børn som har problemer med deres taktile sans, vil ofte ikke bryde...
Mekonium - den første afføring
Mekonium er betegnelsen for den første afføring, som spædbarnet har. Afføringen er sort og klæbrig og ser ud som tjære.
Det, der kommer ud, er det fostervand, som barnet har drukket, da det lå inde i maven. Det indeholder blandt andet hår og afstødte hudceller. Fostervand, hår og hudceller samler sig i tarmen og bliver udskilt som mekonium, når barnet bliver født. Nogle gange udskiller barnet mekonium forbindelse med fødslen, hvilket er med til at give grønt fostervand.
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen
Når man læser din brevkasse får man indtryk af at mødre har lettere ved at betro sig til dig via brevkassen, samt at du ligesom kan noget i forhold til at "ramme" plet i forhold til, hvad det er folk har behov for.
For mit vedkommende har dine svar kunne give mig noget andet og mere værdifuldt i forhold til min rolle som mor som mine egne sundhedsplejersker (jeg har haft en 4 - 5 stykker) ikke har kunne give mig.
Tak fra en taknemmelig mor