Brev:
Morgen kl.04.40
Hej Helen
Igen et sovespørgsmål. Nætterne er ok nu, men stille og roligt vågner Emil tidligere og tidligere. Har altid været lærkebarn og jeg kan MÅSKE leve med at det er morgen 5.00/5.30 (selvom en time længere ville være meget dejligt). Men når der står 04-et eller andet så er det altså nat .....
Emil bliver puttet om eftermiddagen kl.11.30 og sover normalt ca. halvanden time - plus minus.
Sover stort set aldrig formiddagslur.
Kl 18.00 er han dødtræt og falder som regel fint i søvn. Da han kom i seng senere var han pyldret og sov dårligt.
Når han vågner kl.5.00 er han tit stadig træt og pyldret, og kommer ind til os hvor han roder rundt men kan ikke finde ro. Jeg har også prøvet at lægge mig ind til ham men det virker heller ikke, han kan ikke sove mere og bliver bare ked af det.
Resten af dagen er han ok, og vi spiser aftensmad senest kl.17 for at nå at få ham puttet.
Ud fra dine andre svar kan jeg læse at hele dagen skal rykkes. Problemet er bare at det er vores dagplejemor der har kørt rytmen ind med frokost kl.10.45/11.00 og sove kl.11.30. (Hvilket har givet mere ro end vi ...
... selv kunne - før var det kaos med lurene). Hun har jo hendes rytme, og den kan vi jo ikke forlange at hun ændrer ???
Er der andet vi selv kan gøre, lægge langsomt senere i seng eller hvad? og hvad nu når det skifter til vintertid så står han vel op 03.40....
Hans værelse har mørklægningsgardiner, så det at lyset skifter tror jeg ikke påvirker så meget. Det med at han kan læse en bog og underholde sig selv er det også for mørkt til.
Og han virker heller ikke særlig sulten om morgenen, kan godt spise en time efter han er stået op. Så det er heller ikke der der vækker ham.
Hvad gør vi ??????
Forresten var jeg ikke helt tydelig i mit sidste spørgsmål omkring putteritual. Jeg spurgte om det er ok at have putteritual i vores seng og kan godt forstå du fik indtrykket af, at han så faldt i søvn der. Det gør han ikke. Vi hygger 20 minutter i vores seng, hvorefter han kommer i sin egen seng på eget værelse og det fungerer lige pt. Det var mere om det er bedst, at hyggen foregår der hvor han skal sove eller om det er ok i vores seng (eller om den bliver for hyggelig).
Endnu engang, hjælp..... Mor
Annoncer
Sponsorerede artikler
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
16. november 2024 | Udstyr | 14 mdr.
Jakke og flyverdragt i autostol?
Kære Helen Jeg har bare lige et kort spørgsmål, som jeg håber, at du kan...
18. oktober 2024 | Sygdom | 14 mdr.
Skoldkopper eller hånd- fod og mundsyge?
Kære Helen Vores datter på 14 måneder har fået enten skoldkopper eller hånd-...
13. oktober 2024 | Sygdom | 18 mdr.
Skoldkopper, bedsteforældre og smitte
Kære Helen. Vores søn på 18 måneder har fået skoldkopper og i den...
16. august 2024 | Opdragelse | 16 mdr.
Kære Helen Tak for din brevkasse og tidligere svar:) Vores søn er nu...
12. august 2024 | Sovevaner | 19 mdr.
Kun far kan putte - og det tager +1 time.
Hej Helen Vi skriver til dig da vi har udfordringer med putning til nat. Vi...
Viden om børn:
Udslæt - hos børn
Børn kan få mange forskellige slags knopper og udslæt. Det kan være svært at afgøre, om det bare er noget forbipasserende, og hvis du er i tvivl, så kontakt altid lægen. De mest almindelige former for udslæt hos babyer er:
- Ble-eksem: Voldsom rød numse, knopper, og det kan være smertefuldt. Det kan skyldes at barnet ikke tåler det materiale, som engangsbleen er lavet af, og det kan derfor være en fordel at prøve et andet blemærke. Det kan også skyldes, at barnets hud reagerer på...
Navn - navngivning
Alle børn skal have et navn - mindst et fornavn og et efternavn. Og dit barn skal have sit navn, før det fylder 6 måneder. I kan give jeres barn et navn på to måder: Enten ved dåb i folkekirken eller ved at ansøge om navngivning via Borger.dk.
Der er i princippet ikke nogen begrænsninger på antallet af fornavne, som du må kalde dit barn. Men der er regler for, hvilke navne du kan give dit barn. Som hovedregel må du ikke vælge et navn, der kan være til ulempe for dit barn.
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.