Annonce

Annonce

Svar: Sutteflasken eller ej


5. august 2009

Kategori:
Alder:
3 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Diverse.

Kære far

Tak for dit brev :) Det lyder som en god beslutning at få jeres datter til at tage imod sutteflaske - jeg har tidligere foreslået jer dette, problemet er så at få hende til det ...

Spørgsmålet er hvorfor hun ikke vil og der er to muligheder. Den ene er at hun har svært ved teknikken og her hjælper det at man forsøger med forskellige flaskesutter, fordi nogle modeller bare dur, og andre gør ikke :)

Det lyder som om at I allerede har forsøgt jer med mange, men stadig uden held. Jeg tænker derfor at problemet ikke handler om sutteteknik, men om at lillepigen ikke bryder sig om smagen af erstatning.

Det kan være en god idé, hvis mor kan malke ud og give modermælk på flasken, fordi barnet så får en smag, som barnet kender. Hvis dette ikke er muligt, så må man prøve sig frem.

Da modermælk er betydeligt mere sødt end modermælkserstatning, så kan det være en idé at søde modermælkserstatningen med lidt sukker. Dette naturligvis kun en overgang, så trapper man ud af det igen. Man kan komme 1 tsk. sukker i 100ml mme, det er helt okay.

Man kan også prøve med forskellige mærker af modermælkserstatning og HIPP har her ry for at være lidt mere naturlig sød i smagen end de andre former. De allergivenlige mme som Nutramigen og Profylac bryder de fleste børn sig ikke om, de har en meget sur smag, så hvis det er den type erstatning I prøver med, så kan det være derfor hun nægter.

I kan købe NAN, Allomin og Babymælk (fra Arla) på brik og prøve jer frem med det. Netop at kunne købe det på brik gør det overkommeligt at forsøge sig frem, det er lidt ærgeligt at skulle købe en stor pakke erstatning som man ikke får brugt. Når I så har fundet ud ...


Annonce

... af hvad hun godt kan lide, så kan I gå over til modermælkserstatning af dette mærke og købe pulver som er billigere i længden.

En nem måde at forsøge sig frem på og se om hun mestrer teknikken er også at give lidt kogt vand med sukker, eller lidt tyndt blandet kamillete - hvis hun tager imod det på flaske, så er det helt sikkert smagen af mme hun ikke bryder sig om. Så er I såvidt og skal så have lært hende at acceptere modermælkserstatningen, så hun får den næring hun har behov for.


Helens bog om børn og opdragelse
LÆS OGSÅ: "Helens bog om børn og opdragelse" - tydelige voksne giver trygge børn

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Det er en god idé at du som far giver flasken, da du ikke forbindes med amning og ikke lugter af mælk. Du må igen forsøge dig lidt frem - nogle gange er det bedst at holde hende i favn, andre gange dur det ikke og så er det bedre at du ligger hende på dit skød, sætter benene fødderne på en stol, sofabordets kant eller lignende, så hun kan sidde med ryggen op ad dine lår og ansigtet mod dig imens hun spiser. Andre gange hjælper det at lægge sig med hende i dobbeltsengen for nedrullede gardiner og hvor rummet er køligt og atter andre gange er det bedre at forsøge med flasken imens hun ligger i sin barnevogn eller i sin seng ...

Der er ingen faste regler her - det vigtigste er at hun får den næring hun har behov for og hvis drikkekop af tud er løsningen indtil videre, så er det også okay. På sigt er det dog vigtigt at hun sutter, når hun spiser, da hun derved sluger mindre luft, sætter gang i tarmperistaltikken og også beroliges - det er naturligt for så lille et barn at die / sutte for at få mad. Men som sagt, næringen er vigtigst og jeg håber I hermed har fået lidt idéer til, hvordan I kan komme videre :)

Fortsat held og lykke med hende og projekt "tag flaske" :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om diverse:

28. oktober 2024 | Diverse | 4 mdr.

Rød i hudfolder

Kære Helen Tusind tak for dit sidste svar, det gav ro herhjemme! Men nu...

Læs hele brevet og Helens svar


12. oktober 2024 | Diverse | 2 mdr.

Er fontaneller forskellige

Kære Helen Min veninde og jeg har fået vores drenge med kun en uges...

Læs hele brevet og Helens svar


31. august 2024 | Diverse | 2 år, 6 mdr.

Uro i kroppen - 2 år, 6 mdr.

Hej Helen. Har lige brug for at hører dine tanker, omkring min bekymring til...

Læs hele brevet og Helens svar


13. juni 2024 | Diverse | 2 år, 6 mdr.

Mistrivsel i vuggestue

Kære Helen. Min datter på 2 år og 6 måneder går i en vuggestue med cirka 25...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Trøske

Trøske er en form for svamp, der ses som en hvidlig belægning i barnets mund. Det er ufarligt, men meget ubehageligt for barnet, og det bør derfor behandles.

Trøske er meget almindeligt de første måneder efter fødslen, og det kan være svært at vurdere, hvorvidt der 'bare' er tale om mælkebelægninger i munden, eller om det er svamp. Sidder belægningerne kun på tungen, og kan de forholdsvis nemt fjernes med en finger eller en lille skumklud, så er der sandsynligvis tale om...

Læs mere i Babylex

Donorhjælp

Hvis man ikke kan blive gravid på almindeligvis, så kan man benytte sig af en donor. Og i Danmark er der to muligheder:

1. Donor med sæd:
Kvinder der ikke har nogen mandling partner eller hvor den mandlige partners sædkvalitet ikke kan anvendes til befrugtning, har mulighed for at blive gravide med en sæddoner.

Sæddonation kan både være anonym og åben. På lægeklinikker vil den normalt være anonym, hvor man kan få åbne donorer på jordemoderklinikker.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og sygdom, som giver dig ro og overblik, når dit barn har det dårligt.

Det siger medlemmerne ...

Der er ingen tvivl om at Helen er en sundhedsplejerske med hjertet på rette sted og det betyder meget for mig i perioder hvor jeg har været usikker på nogle ting.

Camilla Martin


Annonce