Brev:
Temperatur om natten, jerndråber og vuggedød
Hej Helen.
Jeg skrev til dig igår, for at få dig til at se vores døgnrytme igennem. For ikke at blande tingene vælger jeg at skrive to seperate breve, da jeg har flere mindre spørgsmål.
1: Hvilket er det største og noget, der fylder meget da det går ud over min nattesøvn. Det omhandler hvordan jeg sikrer, at Emilie har den rette temperatur om natten. Hun sparker konsekvent dynen af. Når hun sover, kan jeg dog lægge den over hende, hvis hun føles kølig i nakken. Men det er ikke holdbart, at jeg vågner ca hver anden time, for at tjekke om hun fryser/sveder.
Og hvordan er man egentlig sikker? Jeg ved godt, at jeg skal mærke i nakken, men jeg synes godt, at hun kan virke lidt kølig, hvor hun virker til at sove rigtig godt og tungt!! Har du nogle råd til, hvordan jeg kan sove og vide, at hun ikke fryser eller har det for varmt? Hun sover i en tynd natdragt uden fødder. Bryder mig ikke om at give hende mere på, da ...
... det jo ofte er rimelig varmt kl 19.30, hvor hun falder i søvn, men omvendt bliver det meget køligt ud på natten. Vi har døren åbent fra soveværelset og ud i en tilstødende værelse, herfra har vi an altandør åbnet helt ud.(hun kan på ingen måde få træk). Ud på natten lukker jeg døren ud i det andet værelse. Generelt er det rimelig køligt hvor vi sover. Kan en tynd sovepose til baby være vejen, eller får hun det alt for varmt i den!!
2: Jeg skal blankt indrømme, at jeg altid har tjekket mit barn ofte for, om hun trækker vejret. Desværre kan jeg fortsat godt komme til at gøre det lidt mere end hvad godt er. Hvornår siger man, at risikoen for vuggedød er væk?
3: Hvis de får 400 ml mee i døgnet så behøver vi ikke at give jerndråber. Hun ammes delvist. Hvad hvis hun får eks 200 ml mee i døgnet, skal vi så give hende halv dosis jerndråber eller?
Håber du vil hjælpe mig lidt med mine spørgsmål.
Med venlig hilsen
Stine
Annoncer
Sponsorerede artikler
Giv dit barn den bedste start!
Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier
Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....
21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Putning og nattesøvn for tvillingepiger
Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...
19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.
Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...
17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?
Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...
17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.
Baby vågner hele tiden om natten
Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...
Viden om børn:
Ufrivillig natlig vandladning
Når børn tisser i sengen om natten, så kalder man det ufrivillig natlig vandladning, sengevædning eller Enuresis. Og der kan være flere årsager til at børn tisser i sengen om natten.
1. Arvelighed. Hvis mor og/eller far har tisset i sengen om natten, så er sandsynligheden for at barnet kommer til det større.
2. Hormoner. Det antidiuretiske hormon (ADH) udskilles fra hjernen om natten og skal nedsætte urinproduktionen om natten. Men nogle børn er lidt længere tid...
Øjne og syn hos baby
Nyfødtes øjne er tit hævede og sammenklistrede. Det er helt normalt. Er der vedblivende pus i øjenkrogen, har barnet sandsynligvis en øjenbetændelse og bør ses af lægen.
Helt små børn kan se i en afstand af ca. 30 cm. Det er den afstand, der er mellem moderens bryst og ansigt, når hun sidder og ammer. En nyfødt baby har svært ved at se, og verden virker meget utydelig og sløret. Men så snart den lille kommer til verden, begynder synet at udvikle sig.
Dit barn har...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...