Brev:
Vågner om natten - 16 mdr.
Hej Helen.
Tak for dit svar på mit sidste brev. Status er nu, at Julia falder fint i søvn i sin egen seng på sit eget værelse, og hun er ikke ked er af det og det tager ikke en hel aften at putte hende. Vi putter hende først, når hun er rigtig træt, men ikke overtræt og det gør, at hun ikke vågner efter en halv time og er ked af det. Jeg er meget fortrøstningsfuld og er sikker på, at det nok skal lykkedes denne gang - også selvom hun "kun" har sovet i egen seng på eget værelse i 3 dage. Vi har brugt meget tid på at gøre hende tryg ved værelset, og vi endte med at købe en ny seng til hende, som hun bare er rigtig glad for.
Mit spørgsmål er nu, at Julia vågner om natten sådan ved midnatstid og sætter sig op i sengen og kalder/græder. Den første nat lagde jeg mig ind på en madras ved siden af hendes seng, men hun kunne ikke finde ud af at hun skulle lægge sig til at sove igen og ...
... blev desperat for at få fat i mig. Efter 2 timer tog jeg hende med ind i vores seng, hvor hun faldt i søvn med det samme. Nu tager jeg hende bare med ind i vores seng med det samme, fordi jeg ikke orker ikke at sove - det ødelægger både Julias og min efterfølgende dag.
Men meningen er jo at hun skal sove i sin egen seng hele natten, og jeg ved godt at det ikke sker med et trylleslag, men hvad gør vi nu for at få hende til at sove igennem i egen seng.
Et lille tillægsspørgsmål er, hvor mange timer bø'r hun sove i døgnet? Hun fungerer bedst, når hun tager en 11-12 timer om natten, men samtidig så skal jeg vække hende, hvis hun kun skal sove mellem 12-14. Sover hun mellem 12-14 så kan vi ikke putte hende før kl. 21, for hun er bare ikke træt nok. Er det ok, at hun kun sover f.eks. 1 time til middag og så sover lidt mere om natten eller?
Glæder mig til at høre fra dig.
Hilsen Johanne
Annoncer
Sponsorerede artikler
Giv dit barn den bedste start!
Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier
Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
16. november 2024 | Udstyr | 14 mdr.
Jakke og flyverdragt i autostol?
Kære Helen Jeg har bare lige et kort spørgsmål, som jeg håber, at du kan...
18. oktober 2024 | Sygdom | 14 mdr.
Skoldkopper eller hånd- fod og mundsyge?
Kære Helen Vores datter på 14 måneder har fået enten skoldkopper eller hånd-...
13. oktober 2024 | Sygdom | 18 mdr.
Skoldkopper, bedsteforældre og smitte
Kære Helen. Vores søn på 18 måneder har fået skoldkopper og i den...
16. august 2024 | Opdragelse | 16 mdr.
Kære Helen Tak for din brevkasse og tidligere svar:) Vores søn er nu...
12. august 2024 | Sovevaner | 19 mdr.
Kun far kan putte - og det tager +1 time.
Hej Helen Vi skriver til dig da vi har udfordringer med putning til nat. Vi...
Viden om børn:
Slik
Vær altid opmærksom på hvad I selv spiser. Barnet lærer af at se på jer og det I gør. Jeres vaner omkring slik, vil således smitte af på jeres barn.
Nogle tilbyder kun slik til festlige lejligheder, andre har en fast ugentlig slikdag. Der er ingen grund til at tilbyde jeres barn slik hver dag.
Babyer har heller ikke behov for slik og interesserer sig måske ligeså gerne for et sundere alternativ, som en brødskorpe eller et dejligt frisk bær.
Ifølge...
Ufrivillig natlig vandladning
Når børn tisser i sengen om natten, så kalder man det ufrivillig natlig vandladning, sengevædning eller Enuresis. Og der kan være flere årsager til at børn tisser i sengen om natten.
1. Arvelighed. Hvis mor og/eller far har tisset i sengen om natten, så er sandsynligheden for at barnet kommer til det større.
2. Hormoner. Det antidiuretiske hormon (ADH) udskilles fra hjernen om natten og skal nedsætte urinproduktionen om natten. Men nogle børn er lidt længere tid...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.