Annonce

Annonce

Brev:

Bekymret for tilknytning


1. august 2009

Kategori:
Alder:
10 mdr.

Bekymret for tilknytning

Kære Helen!

Først vil jeg sige, at min søn nu er 10 måneder og har pludret i stavelser lige siden den dag, jeg sendte det sidste brev til dig.

Læste tilfældigt et gammel brev fra en mor i din brevkasse, og jeg blev pludselig meget bekymret…. Du skriver, at det vil bekymre dig, hvis hendes barn, når det er ked af det eller utrygt, kan finde på at søge fremmede mennesker frem for hende.

Det tror jeg godt, at min søn kunne finde på. Han havde, som du ved, en lidt hård start i livet og har altid været svær at trøste. Han har aldrig været glad for at blive krammet og putte (har dog heller aldrig brudt sig om slynge, autostol og skråstol – ting der holder ham fast). Derudover har han aldrig reageret negativt, hvis fremmede har taget ham op. Han virker mere fascineret og nysgerrig. Bedsteforældrene kan uden problemer passe ham og putte ham. Det virker ikke til at gøre nogen forskel for ham. Det har egentligt bekymret mig en smule, men egen sundhedsplejerske sagde en dag, at det da bare var dejligt, at han var så tryg ved andre.

Den anden dag havde vi besøg af nogen, der for ham var fremmede. Da han var meget pylret, kravlede han klynkende op til den fremmede gæst, som han sad ved siden af på gulvet. Jeg sad selv et par meter derfra. Øv…

Det er bestemt ikke fordi, at han ikke vil mig/os, men det virker altså som om, at han måske synes, at det er (næsten) ligeså godt, hvis en fremmed tager ham op.

Han er dog lige nu i en form for separationsfase: I de sidste par måneder er han blevet ked af det, hvis han opdager, at vi har forladt rummet. Han kryber så klagende ud til os og vil gerne tages op. Det hjælper dog ikke altid at tage ham op og tit vrider han sig og vil ned igen og er stadig lige utilfreds. I det hele taget virker han altid som om, at han er på vej et andet sted hen, hvis man tager ham på skødet eller tager ham op.

Når det så er sagt, så har han dog altid været vild med kontakt og søger det meget aktivt. Han bliver så glad, når nogen snakker og leger med ham. Han er også blevet så bevidst om det, at han ...


Annonce

... rigtigt filmer og charmer, når han har folks opmærksomhed. Han ender f.eks. altid med at charme kassedamen osv., og får på den måde masser af positiv respons. Han opfordrer også selv til borte-tit lege ved f.eks. at tage sin spisesmæk op foran ansigtet.

Jeg tror da også, at han bliver ekstra glad, når han ser mig. Kommer jeg hjem, griner han og kryber hen til mig og rækker armene op. Nogle gange vil han ned med det samme, men på det sidste er det som om, at han af og til næsten nyder at være i min favn. Han kan storsmilende kigge mig intenst i øjnene, når han er hos mig, og af og til har han mast sin åbne mund mod mit ansigt… Har valgt at se det som kærtegn. Har få gange kortvarigt næsten givet mig noget, der kunne minde om et kram. Ellers piller han lidt ved min hals.

Derudover elsker han, når vi ligger ved siden af hinanden og jeg synger og aer ham. Så ligger han og rører mig i ansigtet. Sidder jeg ved siden af ham på gulvet, når han sidder på gulvet og leger, vender han sig tit om mod mig og prøver at kravle op til mig. Jeg tror dog også, at han kunne finde på at gøre det ved fremmede. Jeg oplever dog også, at han af og til holder øje med mig, når vi er et fremmed sted, og han kryber rundt. Når jeg er i mit mest optimistiske hjørne, så tror jeg måske, at han er begyndt nogle gange at sige mamamama, når han ser mig og gerne vil op. Han rækker næsten altid armene op, når han ser os. Især når han er ked af det. Men måske ville han også gøre det til andre….

Det skal siges, at egen sundhedsplejerske til Boel prøven beskrev ham som en dygtig og veltilpas dreng med en god kontakt.

Vi har altid givet ham masser af tryghed, nærhed, kys og al den fysiske kontakt vi kunne. Så det undrer mig, hvis han har manglet noget i den retning. Jeg har dog tit været ked af, at han ikke tydeligere har vist, at det er os/mig, der er hans trygge base. Nogle gange har jeg været lidt bekymret for, om der er noget galt med ham… Der er dog ingen andre, der deler min bekymring. Kan det jeg beskriver være normalt?

Med venlig hilsen
den bekymrede mor

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump

BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.

Putning og for meget natamning

Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...

Læs hele brevet og Helens svar


16. november 2024 | Sovevaner | 8 mdr.

Afbrudt nattesøvn, er det ørerne eller?

Kære Helen Min datter er nu 8 måneder gammel. Tak for dine tidligere...

Læs hele brevet og Helens svar


12. november 2024 | Sovevaner | 10 mdr.

Farsyg

Kære Helen Min datter er 10 mdr gammel. Jeg har været på barsel med hende...

Læs hele brevet og Helens svar


9. november 2024 | Sovevaner | 12 mdr.

Dreng 11 måneder vil ikke længere puttes af far del 2

Kære Helen Jeg skriver del 2 i titlen for at referere til mit tidligere...

Læs hele brevet og Helens svar


24. oktober 2024 | Sovevaner | 9 mdr.

9 måneder og sover ikke igennem om natten

Hej Helen. Jeg kan ikke forstå, hvorfor vores dreng A. på 9 måneder ikke...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Psykisk udvikling børn

Lige fra dit barn bliver født, er det aktivt kommunikerende. Det har brug for at blive taget op, holdt om, trøstet og beroliget, snakket med, kærtegnet osv.

Børn vil altid have brug for at blive set og hørt. De har brug for at vide, at de har en vigtig plads i familien, og at det er dejligt at være sammen med dem. Barnets psykiske udvikling skal støttes, fra barnet er nyfødt og hjælpeløst, og til det vokser op og gradvist bliver mere og mere selvstændigt.

I en...

Læs mere i Babylex

Rød numse

De fleste børn får ind imellem en rød numse fordi urin og afføring irriterer huden. Nogle børn mere end andre.

For at forebygge rød numse, er det vigtigt at skifte bleen tit og brug af salver og cremer bør altid holdes på et minimum. Lad barnets hud lufttørre og brug kun mild sæbe, når der er afføring ellers vil rent vand de fleste gange være nok.

Tør numsen grundigt også i folderne og brug f.eks. en føntørrer til at lufttørre huden med, men pas på den ikke bliver...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Mange tak for dit svar. Vi brugte alle dine råd i går, og Oscar endte med at sove fra 23, hvor han selv vågnede for mad og helt indtil 04.45, så jeg er lykkelig! Nu må vi bare blive ved, og så skal det forhåbentlig nok gå ...

Tak fra Maja
Mor til Oscar på 7 måneder


Annonce