Svar: Frugtstykker?
Kære Karina
Det er rigtig godt at du er begyndt at give din dreng lidt moset frugt på en ske, det kan du gøre med mange typer frugt - f.eks. også melon, fersken, en moden pære, lidt banan eller lignende. Ligesom du også kan give ham bær - hindbær, jordbær osv. som han også vil elske. Du kan bruge moset frugt / bær som topping på en grød eller du kan give det som lidt lækker dessert efter et grøntsagsmåltid eller som mellemmåltid.
En gang imellem er det dog også en god ide at give ham lidt, som han selv kan sidde med i hånden, opbløde med spyt og gumle på.
Det er helt naturligt for børn i 6-7 måneders alderen at putte i munden. Gummerne kan godt klø, barnet bliver mere og mere bevidst om at bruge sin mund til forskellige ting og at give barnet mad i hånden handler et eller andet sted om at imødekomme dette og den udvikling barnet befinder sig i.
Det at bruge sine gummer, tygge og gnaske i noget gør at barnet får øvet sig mundmotorisk. Samtidig lærer barnet at det man putter i munden kan ...
... smage forskelligt og netop det at motivere barnet, givet barnet lyst til at smage og undersøge med munden er vigtigt i forhold til lysten til at spise skemad.
Agurk skulle i øvrigt efter sigende indeholde nogle stoffer som kan virke lidt lokalbedøvende på gummerne, når tænderne begynder at irritere lidt ...
Det er forholdsvis store stykker han skal have i hånden, det er ikke små bidder, men f.eks. 1/4-1/2 blomme alt efter blommens størrelse, som han skal sidde med og sutte på og det kan være udmærket at lade skrællen blive på, da den kan holde lidt sammen på blommen, så han bedre kan styre det.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
En tvebak giver måske også et meget godt billede af størrelsesforholdet ...
Man skal altid have barnet under opsyn, når man giver det noget i hånden og ligeså snart man fornemmer at barnet har fået gnasket så meget i det, at der kan komme et større stykke af, så er det godt at fjerne det og erstatte med et nyt frisk stykke.
Jeg håber ovenstående hjælper videre på vej, fortsat held og lykke :o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Olívy - meget mere end bleskift
Olívy er et populært bleskifteprodukt blandt mange småbørnsfamilier, og siden 2015 har Olívy været med til at ændre danskernes puslevaner med produktet Olívy baby care – diaper change til forebyggelse af røde babynumser. Men faktisk er Olívy meget mere end bleskift. Det naturlige og skånsomme ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.
Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...
22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....
17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?
Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...
8. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen. Jeg vil gerne høre, om du har nogle idéer til, hvordan jeg kan...
6. november 2024 | Kost og ernæring | 2 år, 2 mdr.
Kære Helen Jeg læste netop dit nyhedsbrev om de forskellige virusinfektioner...
Viden om børn:
C-Vitamin
Vitamin C findes i frisk frugt, grøntsager og kartofler. Danske børns indtag af vitamin C er normal tilstrækkeligt og Sundhedsstyrelsen anbefaler derfor ikke ekstra tilskud af vitamin C til mature børn.
Præmature børn, dvs. børn født før 37 uge har mindre depoter af jern, vitaminer og mineraler end mature børn. Det gælder især for de fedtopløselige vitaminer A, D, E, K, men også for C-vitamin.
På neonatalafdelingerne vil det præmature barn få ekstra tilskud af...
Navlestreng
Navlestrengen forbinder dit barn og dig til hinanden, så længe barnet ligger inde i livmoderen. Navlestrengen går fra babys navle til moderkagen, og det via navlestrengen at dit barn får alt det, som barnet har brug for, når det skal vokse og udvikle sig i livmoderen.
Lige efter fødslen vil navlestrengen stadig forbinde dig og dit barn, og navlestrengen fungerer fortsat lidt. Man kan se, at den pulserer, så barnet får den sidste ilt fra moderkagen.
Når moderkagen...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.