Brev:
Godnat og sov godt - 3 mdr.
Kære Helen,
Har tidligere har god nytte af dine svar - både på mine egne spørgsmål og på andre læseres. Derfor håber jeg også, at du kan give mig og min mand nogle konkrete holdepunkter i forbindelse med at vi gerne vil lære vores søn at falde i søvn af sig selv.
Vi er desværre endt i en situation, hvor han forbinder mit bryst med søvn. Det betyder, at han er nemmest at få til at sove, når han ammes i søvn. Det betyder også, at han er begyndt at vågne efter kort tids søvn, hvor det ser ud som om han søger efter brystet. Han tager desværre ikke sut - vi har øvet og øvet, men han vil ikke ha' den. Hvis jeg ikke ammer ham i søvn, kan det tage lang tids gåen op og ned af stuegulvet med ham i liften før han falder i søvn. Også selvom han lige har ligget og rullet øjne ved mit bryst. Vi kan ikke trille ...
... ham i søvn i barnevognen uden gråd.
Vi føler, at nuværende situation er uholdbar - og har købt bogen "Godnat og Sov Godt" på anbefaling af adskillige andre forældre i vores omgangskreds. Vores spørgsmål til dig er derfor:
1) Hvornår er et barn gammel nok til at man kan lære dem at falde i søvn af sig selv. Altså hvornår kan man putte dem, gå ud af rummet og trøste med korte intervaller indtil han falder i søvn?
2) Kan vi bruge samme princip om dagen - bare med barnevognen. Altså lære ham, at han skal sove, når han bliver lagt (og evt vugget) i barnevognen?
3) Hvis ja til spørgsmål 2, kan vi så indøve soverutinen både dag og aften samtidig eller er det for stor en mundfuld på een gang for et lille barn?
4) Har du i øvrigt en holdning til metoden i bogen?
Med venlig hilsen
Mikkels forældre
Annoncer
Sponsorerede artikler
Giv dit barn den bedste start!
Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier
Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.
Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...
8. november 2024 | Amning | 2 mdr.
Kære Helen. Vores lillebror er nu 10 uger og er en stor dreng - og mit...
28. oktober 2024 | Diverse | 4 mdr.
Kære Helen Tusind tak for dit sidste svar, det gav ro herhjemme! Men nu...
27. oktober 2024 | Sovevaner | 4 mdr.
Kære Helen. Tusind tak for dit fine svar for et par uger siden. Vores dreng...
12. oktober 2024 | Diverse | 2 mdr.
Kære Helen Min veninde og jeg har fået vores drenge med kun en uges...
Viden om børn:
K-vitamin til baby
Sundhedsstyrelsen (og WHO) anbefaler, at alle nyfødte babyer får K-vitamin lige efter fødslen. Dette gives som injektion i låret og er med til at forhindre indre blødninger. Når barnet har fået K-vitamin denne ene gang, skal det ikke gives igen.
Børn der ammes, får ikke ret meget K-vitamin via modermælken, og det betyder, at de har større risiko for K-vitaminmangel. K-vitamin dannes også i vores tarmsystem, og da nyfødte børn har et umodent tarmsystem, vil de ikke selv kunne...
Modermælkserstatning
Modermælkserstatning gives til børn, der ikke ammes eller tilbydes udmalket modermælk - og modermælkserstatning kan gives fra fødslen. Modermælkserstatning er sammensat, så det ligner modermælken mest muligt, og børn udvikler sig og trives rigtig godt på modermælkserstatning.
Modermælkserstatninger har et højere indhold af protein, mineraler og vitaminer, end man ser i modermælk. Det skyldes, at barnet ikke kan optage næringstofferne helt på samme måde. Modermælkserstatning...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.