Brev:
Skøbelige negle - tilskud?
Hej Helen
I forbindelse med vores søns maveinfektion sidste år (EPEC), gik det hårdt ud over hans negle - specielt på tæerne. Gennem hele forløbet har han fået sin daglige vitaminpiller og kalktyggetabletter til børn, samt så varieret en kost der var mulig. Vi har ikke haft tilbagefald, og skal til vores forhåbentlig sidste kontrol hos børnelægen i næste uge.
Pt. vejer vores søn lige knap 11,5-11,8 kg, og er 83-85 cm høj - han blev 2 år d. 9. maj. I følge vækstskemaet fra før maveinfektionen, så er han hoppet 2 kurver ned, både højde og vægt mæssigt.
Han spiser godt hele dagen, og sover mellem 12-14 timer i døgnet. Er frisk, nysgerrig, søger udfordringer/grænser og er taler meget - noget rent, andet knap så rent. ...
...
Men men - han tånegle er frygtelige... De flækker og skaller, og han har tendens til neglerødder der er meget hårde, og det giver betændelse. De vokser ikke synderligt hurtigt, men vi kan da se en forbedring i neglen.
Vi smører hans fødder og negle (og resten af kroppen) med Aderma Exomaga creme efter hvert bad (ca. hver 2-3 dag), da han har vist tendens til børneeksem/tørhud, men det er ligeledes aftagende. Vi tror det har hængt sammen med maveinfektionen - dog har min mand psoreasis i familien (ham selv i mild grad og hans mor i lidt sværer grad) og jeg har meget tør hud, samt allergi og astma.
Mit spørgsmål er nu - kan vi gøre andet end varieret kost, daglig vitamin og kalktablet?
Med venlig hilsen
Gitte
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
13. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.
Håndtering af selvstændighedsalder og aftenputninger
Kære Helen Jeg skriver til dig igen om vores datter på 22 måneder, som i...
10. april 2025 | Sovevaner | 2 år, 7 mdr.
Kære Helen. Vi søger råd til at få putning til at fungere. Vi har pga....
10. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.
Reaktion på at være blevet storesøster
Kære Helen Jeg skriver til dig igen om min datter på 22mdr som er blevet...
4. april 2025 | Sovevaner | 22 mdr.
Opfølgning på opvågninger om natten - 22mdr
Kære Helen Tak for dit svar vedr. mit brev om min datters opvågninger....
4. april 2025 | Sovevaner | 22 mdr.
Kære Helen Jeg skriver til dig om min datter på 22mdr. Hun er generelt en...
Viden om børn:
Allergi børn
Børn fødes ikke med allergi, men alle børn kan få allergi, og det er vigtigt at forebygge allergi i hverdagen.
Allergi er ofte en arvelig sygdom, som tit knytter sig til astma, høfeber, børneeksem og fødevareallergi. Hvis forældre eller søskende har allergi eller har haft behandlingskrævende allergi, så vil risikoen for, at et nyt lille barn også får allergi være større. Men selvom I ikke har allergi i familien, vil der være 5-10% risiko for, at jeres barn udvikler allergi.
Tun og børn
Har du børn mellem 0 og 14 år, er det vigtigt, at du serverer masser af forskellig fisk for dem – men nye beregninger viser, at børn under 3 år bør få andre typer fisk end tunbøffer og udskæringer fra andre store rovfisk samt dåsetun.
Problemet med tunbøffer og andre store rovfisk er, at selv ved indtag af en lille mængde, kan barnet få kviksølv i en mængde, der kan skade barnets udvikling.
Alle børn op til 14-års alderen bør styre uden om tunbøffer og andre...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.