Svar: Kernerugbrød og mælk
Kære Lisa
Når børn har problemer med eller tendens til hård mave, så kan det være en god idé at se lidt på kostsammensætningen og i forhold til Mathilde og den alder hun har nu, så lyder det som en god idé at du begynder at give hende lidt grovere brødtyper, med lidt flækkede kerner, som maven kan arbejde lidt med.
Hun er nu gammel nok til at kunne tygge det lidt grovere brød og det kan godt påvirke hendes mave i positiv retning. Grunden til at man normalt anbefaler at små børn ikke får kerner, er fordi de ikke er i stand til at tygge det og det kommer igennem systemet ufordøjet, så barnet får ikke glæde af dem. Samtidig kan det så medføre lidt løs mave, men det har I jo ikke problemer med - så prøv med lidt mere fiberholdt og grovere brød :)
Derudover kan det være en rigtig god idé at bibeholde grød om morgenen, havregrød er godt til at holde maven ...
... igang naturligt. Det vil også være rigtig godt at du fortsat koger hendes grøntsager om aftenen, men hun må også gerne få lidt gulerodsstave, rød peberfrugt, agurk, majs og lignende som hun kan spise som det er og det kan også være med til at sætte lidt gang i maven.
Derudover er frugt også vigtigt og hun kan få frisk frugt og bær eller du kan en gang imellem give hende en portion frugtgrød med mælk på.

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Det er rigtigt at især sødmælk eller drikkemælk i det hele taget på nogen virker lidt forstoppende. Men modsat virker A38, tykmælk og det vi kalder acidophilus jo ofte rigtig godt på maven og er vigtigt for en normal tarmflora. Så din datter må gerne drikke lidt mælk og spise surmælksprodukter. Hvis hun får min 350ml og max 500ml mælk / mælkeprodukt dagligt, så er hun fint dækket ind i forhold til kalk :)
Fortsat held og lykke med hende, rigtig god sommer!
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
18. marts 2025 | Kost og ernæring | 9 mdr.
Kære Helen. Mange tak for dit fine svar angående vores søns søvn. Rom blev...
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
8. marts 2025 | Kost og ernæring | 11 mdr.
Min søn på 11 måneder spiser ikke
Kære Helen, Jeg håber virkelig, du kan hjælpe mig, for jeg er en meget...
7. februar 2025 | Kost og ernæring | 5 mdr.
Hej Helen Min dreng bliver 6 måneder den 18 februar, og har fået skemad i...
4. februar 2025 | Kost og ernæring | 19 mdr.
Hej Helen Så er jeg tilbage igen med min evigt tænkende mor hjerne. ...
Viden om børn:
Barselshvile
Førhen i tiden var kvinder som lige havde født indlagt på sygehuset i flere dagen inden de kom hjem. I dag kommer man hjem så snart man har lyst og føler sig parat til det og det sker også at man kommer hjem før man som mor egentlig føler sig helt parat ... Det er mere og mere almindeligt at gå hjem allerede få timer efter fødslen.
Når man går tidligt hjem, så vil det være rigtig godt at den nybagte far har mulighed for at tage nogle dage fri, så den lille nye familie kan lære...
Tilskudsblanding
En tilskudsblanding er en modermælkserstatning, der kan gives som tilskud til anden ernæring. Det vil sige, at barnet ikke kan leve af en tilskudsblanding alene.
En almindelig modermælkserstatning kan barnet få fra fødslen, hvor en tilskudsblanding ofte først anbefales fra 6 måneder, hvor barnet naturligt også får skemad.
Er du i tvivl kan du altid læse på pakken. Det vil fremgå af indholdsdeklarationen, hvorvidt der er tale om et fuldgyldigt præparat eller ej....
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.