Brev:
Får min baby nok mælk?
Hej Helen.
Vi er nu i den situation, at vores dejlige søn er kommet til verden. Han blev dog født 3 uger for tidligt, hvilket under normale omstændigheder ikke betragtes som værende for tidligt. Vores søn havde dog ikke nok fedtdepoter "madpakke" med sig fra graviditen, hvorfor hans blodsukker faldt drastisk det første døgn. Det kom helt ned på 1,5.
Af denne årsag fik han lagt sonde samt glukosedrop i cirka 4 døgn for at opbygge depoterne. I denne periode benyttede jeg selv brystmaskine for at sætte ordentlig gang i mælkeproduktionen. Dette er der også nu kommet, men det har været svært at få ham til amme, både grundet sonden, men også grundet, at jeg ikke kunne overnatte hos ham, da han var indlagt på neonatalafdelingen.
Efterfølgende neonatalafdelingen, blev vi indlagt på et mor og barn afsnit, hvor vi fik lært de rette ammeteknikker. Der er ingen tvivl om, at denne teknik passer mig perfekt. Jeg holder hans hoved med min ene hånd, som jeg fører til brystet som holdes med den ande hånd. Jeg er dog i tvivl om, hvorvidt han får nok at spise. Dette ...
... skyldes nok den lidt hårde start, som har påvirket mig psykisk, men jeg er i tvivl om han overhovedet synker efter hver tår. Jeg hører nærmest et lille skyld i hans mund, hvor jeg andre gange hører en ordentlig gurglen. De sidste tre dage, ved jeg dog fra sygehuset, da vi kontrolvejede ham før og efter amning, at han har taget pæne måltider. Han har sågar forøget sin vægt fra 2650 fra fødslen til 2783.
Men ved hjemkomsten kan jeg ikke lade være med at bekymre mig om han nu også får nok. Mest af alt fordi man ikke længere kan følge vægten. Efter de fleste af hans måltider virker han dog veltilfreds og sover gerne. Han bliver dog pænt ivrig når der skal ammes, hvilket får mig til at tvivle om han har fået nok tidligere.
Han ammer med meget forskellige tidsrum. Sommetider går der en time mellem amningerne og andre gange op til 3 timer. Min mand er ret sikker på, at han får nok, da han betragter hans tilfredshed som værende gode tegn. Men personligt er jeg ret i tvivl, da jeg ikke hører tydlige synkelyde efter hver tår.
Håber du kan hjælpe.
Med venlig hilsen
Pia
Annoncer
Sponsorerede artikler
Giv dit barn den bedste start!
Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier
Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
7. november 2024 | Udstyr | 0 mdr.
Kære Helen. Jeg har termin om 14 dage og tror, at jeg efterhånden er så...
3. oktober 2024 | Transport og ferie | 0 mdr.
Kære Helen Vi er for 3 uger siden blevet forældre til en lille dreng, og vi...
30. september 2024 | Udstyr | 0 mdr.
Kære Helen Graviditeten skrider fremad og vi er efterhånden ved at have styr...
22. maj 2024 | Graviditet | 0 mdr.
Kommer jeg til at elske mit barn
Kære Helen. Kommer alle mødre til at elske deres børn og blive glade for...
20. marts 2024 | Graviditet | 0 mdr.
Hej Helen Først og fremmest tak for svar på mit tidligere spørgsmål, det...
Viden om børn:
Drikkevarer til børn
Små børn bør drikke mælk og vand.
½ liter mælkeprodukt om dagen:
Det anbefales, at børn og voksne drikker ca. ½ liter mælkeprodukt om dagen. Til børn i alderen 1-2 år anbefales mælkeprodukter med 1.5% fedtindhold (letmælk), og til børn i alderen 2-3 år anbefales det at drikke og spise mere fedtfattigt - det vil sige skummet-, mini- og kærnemælk og lette surmælksprodukter. Nogle børn kan dog godt have brug for letmælk og letmælksprodukter frem mod 3 års alderen.
Suttebehov
Alle nyfødte fødes med en sutterefleks, der både giver dem tryghed og mad og dermed er en livsnødvendig refleks.
Et meget fortidlig født barn kan godt mangle sutterefleks, men det vil ofte være en af de første reflekser man ser hos barnet.
Nogle børn har et stort suttebehov og her kan sundhedsplejersken anbafale at man giver barnet en sut. Andre børn bruger deres sutterefleks ved brystet og foretrækker dette fremfor en "narresut". I princippet skal det lille barn...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.