Svar: Reaktion efter pasning
Kære Julie
Det er helt normalt at din datter reagerer med gråd, afvisning, frustration - eller bare ulykkelighed ... Og du har tacklet det rigtig flot og helt rigtigt, det bedste du kan gøre er nemlig bare at være der for hende, sidde med hende, give hende masser af fysisk kontakt og nærhed.
Frustrationen, fortvivlelsen handler ganske givet om at jeres datter ikke ved, hvor I har været. Hun er stadig så lille at hun ikke kan forklares hvad der sker. Det handler således ikke om at hun ikke har haft det godt sammen med mormor, de to har hygget sig og hun har nydt det - men hun har ikke kunne finde ud af, hvor I var og ikke vidst hvornår I kom igen.
De fleste børn er omkring 16 måneder før de begynder at forstå at man stadig er der et eller andet sted, selvom man er ude af syne. Indtil de når de alder, så forstår de simpelthen ikke at man kan være på den anden side af væggen - det er også derfor nogle børn reagerer voldsomt, når man vil putte dem om aftenen og ...
... går ud af værelset ... Barnet føler sig simpelthen forladt, når man går.
Og et eller andet sted kan man jo godt forstå det. Det er svært at blive afleveret hos en anden og ikke vide, hvor længe man skal være der eller hvad der skal ske. Man er bare der og ved så ikke mere, hvor er mor og far, hvornår kommer de igen osv.? Det må nogle gange være rigtig svært ikke at kunne forholde sig til tid og sted og derfor er det naturligt at der kommer en reaktion.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Så rigtig godt at du prioriterede bare at være der for hende og sidde med hende, så hun kunne mærke at "mor var der, mor var ikke forsvundet ...".
Når hun skal passes næste gang, så giv hende et lille fotoalbum med hvori der er små billeder af jer og af hende. Så kan den der passer hende (også pædagogerne i vuggestuen) kigger lidt på billederne med hende, bekræfte og betrygge at I kommer igen, I har ikke forladt hende, I er der stadig og I ses igen :)
Rigtig meget held og lykke fortsat og rigtig god weekend :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Giv dit barn den bedste start!
Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier
Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...
Viden om børn:
Nakkefoldsscanning
En nakkefoldsscanning foretages i 11.-13. graviditetsuge, og her kigger man via et ultralydsapparat, som køres rundt på den gravides mave, på barnet inde i livmoderen.
Denne scanning kaldes også 1. trimester-scanning, og man ser efter:
- om der er liv
- om der er mere end ét foster
- hvor langt du er henne - man fastsætter datoen for forventet fødsel.
Hvis du ønsker at vide, om dit barn kan have en kromosomafvigelse som f.eks. Downs Syndrom, så...
Arp
Arp er betegnelsen for nogle gulbrune skæl, som mange børn får i hovedbunden, på panden eller i øjenbrynene. Det er døde hudceller som bliver afstødt. Det smitter ikke og det har intet med hygiejne at gøre.
Arp i hovedbunden kan fjernes ved hjælp af en lusekam. Du kan med fordel massere lidt uparfumeret babyolie ind i barnets hovedbund. En let massage stimulerer blodcirkulationen i hovedbunden, hvilket er godt både for forebyggelse og helbredelse af arp.
Evt. arp...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen.
Jeg ved, at du ikke kan træffe beslutninger på vores vegne, men alligevel vil jeg meget gerne høre dine tanker ud fra din erfaring og viden om børn ...
Dine tanker har tidligere hjulpet os med en afklaring og en beslutning, som set i bakspejlet var den helt rigtige - for os alle tre.
Håber, du igen kan hjælpe os videre mod en beslutning.
Mange varme hilsner,
Hønemor