Annonce

Annonce

Svar: Af med bleen - 3 år, 5 mdr.


25. juli 2009

Kategori:
Alder:
3 år, 5 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Renlighed.

Kære Signes mor

Det lyder hos jer som om at bleen er blevet noget forkert, noget lidt negativt. Ikke at hun er ked af at have den på, men mere at den kun bruges, når det ikke lykkes for hende at nå toilettet og jeg tænker det er ret vigtigt, at I forsøger at få hende til at indse at bleen faktisk er et hjælpemiddel og ikke noget man kun bruger ved 'fejltagelser' - forstår du hvor jeg vil hen?

Det er rigtig vigtigt at hun oplever bleen som noget godt, som en succes og at en tør ble er super flot og dejligt og noget man bliver glad for, hvor våde bukser er smadder ærgeligt og noget man bliver ked af. Da ble-dagene er gået hen og blevet 'dårlige dage', dage hvor hun slet ikke vil nogen ting, så tænker jeg at I måske skulle prøve at motivere hende til at gøre bledagen positiv.

Prøv ikke at spørge for meget om hun vil det ene eller det andet, men giv hende ble på og følg hende så på toilettet præcis som du ellers ville gøre (= faste toilettider). Du skal virke som om at du har glemt bleen, du skal opføre dig fuldstændig som om at hun ...


Annonce

... har trusser på og holde fast i "vi skal lige tisse inden vi kører!" fordi det er sådan man gør hos jer, ble eller ej.

Lykkes det så at komme på toilettet og bleen er tør, så er det jo rigtig flot og hun roses for det. Lykkes det ikke, sker der uheld, så er det også helt okay, så var det jo godt at hun havde bleen på.


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


At det er svært at styre renlighed, når hun leger med sine kammerater skyldes sandsynligvis at hun bliver så optaget af sin leg, at hun glemmer hun skal tisse. Og når hun så pludselig mærker sin tissetrang, ja så kan hun ikke nå at holde sig. Samtidig er hun måske ikke helt klar over hvor toilettet er, føler sig ikke helt tryg ved at gå på toilet hos andre og så sker der uheld. Det er naturligvis synd for hende, for hun bliver jo sikkert ked af at andre skal opleve dette og måske det også kan motivere hende til at prøve med bleen på lidt igen - ikke som et nederlag, men som en sikkerhed, som et hjælpemiddel.

Jeg håber du kan bruge dette lidt videre, fortsat held og lykke. Det lyder som om at hun er rigtig godt på vej:)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?

Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om renlighed:

12. december 2024 | Renlighed | 2 år, 9 mdr.

Nervøs for potte

Kære Helen Endnu engang kunne jeg godt tænke mig at høre dine tanker om en...

Læs hele brevet og Helens svar


2. november 2024 | Renlighed | 3 år, 10 mdr.

Blefri

Hej Helen. Jeg har en kæmpe udfordring med min søn på 3 som bliver 4 til...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Fontanellen

Det bløde punkt, som barnet har oven i hovedet, kaldes fontanellen. Barnet fødes med flere fontaneller, som er de steder, hvor kranieknoglerne mødes og endnu ikke er vokset sammen. Når barnet skal fødes, er det rigtig smart, at kranieknoglerne er bevægelige, så hovedet lettere kan komme igennem fødselsvejen. Samtidig sikrer bevægeligheden, at der er plads til, at barnets hjerne kan vokse.

Der sker ikke noget ved at røre forsigtigt ved fontanellen, og du kan roligt rede med en...

Læs mere i Babylex

Arp

Arp er betegnelsen for nogle gulbrune skæl, som mange børn får i hovedbunden, på panden eller i øjenbrynene. Det er døde hudceller som bliver afstødt. Det smitter ikke og det har intet med hygiejne at gøre.

Arp i hovedbunden kan fjernes ved hjælp af en lusekam. Du kan med fordel massere lidt uparfumeret babyolie ind i barnets hovedbund. En let massage stimulerer blodcirkulationen i hovedbunden, hvilket er godt både for forebyggelse og helbredelse af arp.

Evt. arp...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens babydagbog som er en praktisk og lækker kalender smækfyldt med konkret information og gode idéer.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen,

det er vist på tide at jeg skriver og siger tusind, tusind tak for alle dine råd og vejledninger! Det er jo super dejligt at have en som dig at henvende sig til med alle de spørgsmål der kommer op i forbindelse med at være forældre. Det har været en fantastisk stor hjælp at læse dine svar, ikke kun til mig, men også til andre forældre.

Jeg ved simpelthen ikke hvad jeg skulle have gjort uden din brevkasse – bare muligheden for at kunne stille de 'dumme' spørgsmål, er utrolig beroligende, for ikke at nævne at se at der er andre der ude som pusler med de samme problemer som jeg gør.

Så tusind tak for din hjælp!

Bedste hilsner
Mor til pige på 5 måneder


Annonce