Brev:
Ingen middagssøvn ...?
Kære Helen!
Katrine er nu 2 år og 3 måneder og trives fint. De sidste par måneder har vi dog haft lidt bøvl med middagssøvnen. Hun vil ikke sove og siger det helt klart: "ikke sove nu!"
Dagplejemoderen lægger hende alligevel og så skriger hun i lang tid - nogle gange falder hun så i søvn, men mange gange må hun tage hende op og lade hende blive oppe. I weekenderne prøver jeg at lægge hende på det samme tidspunkt som hun bliver lagt til hverdag, så rytmen er den samme, men hun vil ikke sove. Jeg siger så til hende at hun behøver ikke sove, men hun skal hvile sig i barnevognen og at mor går ind. Så står jeg bag gardinet og kigger på hende for at se hvad der sker.... hun sætter sig straks op og kigger ud om der er nogen i nærheden. Så synger hun og dimser med hvad der nu er at få fat i, og til sidst - når hun absolut ikke kan finde på mere at underholde sig med - giver hun sig til at råbe. "HALLOOO ...
... MOAR!!"
Så giver jeg mig og henter hende ind. Jeg ved godt at hun har brug for søvnen, men jeg ved ikke hvordan jeg (og dagplejemoderen) skal få hende til at sove.... jeg føler også at det er lidt overgrebsagtigt at diktere at hun skal sove, når hun åbenlyst ikke er træt! Derfor prøver jeg at sælge den ved at sige at hun bare kan nøjes med at hvile sig.
Om aftenen bliver hun puttet ved 20.30 tiden og sover så til ca. 7.30/8 - tiden, da vi har god tid om morgenen. Og det er sjældent at hun vågner om natten. Om morgenen vågner hun af sig selv.
Og nu er det så jeg gerne vil vide: Er det ok, at hun får al sin søvn i et stræk? Eller skal jeg i en periode tvinge hende tidligere op, så hun kan sove til middag? Får hun den søvn hun har behov for i forhold til sin udvikling? Såvidt jeg kan se, får hun den "rette" mænge søvn, men er det bedre for udviklingen at den bliver fordelt på to gange?
Kærlig hilsen
Susanne
Annoncer
Sponsorerede artikler
Giv dit barn den bedste start!
Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier
Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
6. november 2024 | Kost og ernæring | 2 år, 2 mdr.
Kære Helen Jeg læste netop dit nyhedsbrev om de forskellige virusinfektioner...
26. september 2024 | Opdragelse | 2 år, 6 mdr.
Kære Helen. Tak for din brevkasse, som jeg nu endnu engang har brug for....
17. september 2024 | Opdragelse | 2 år, 6 mdr.
Hej Helen Vi har solgt vores hus og skal flytte om cirka halvanden måned....
16. september 2024 | Opdragelse | 23 mdr.
Hej Helen. Vi har en søn på snart 2 år, som i perioder vælger den ene af os...
31. august 2024 | Diverse | 2 år, 6 mdr.
Hej Helen. Har lige brug for at hører dine tanker, omkring min bekymring til...
Viden om børn:
Vælling
Vælling er en tilskudsblanding, og det minder i sammensætning om en tynd grød. Tilskudsblading adskiller sig fra modermælkserstatning ved at have et højere indhold af protein og visse mineraler. I følge sundhedsstyrelsen er der ikke grund til at give barnet tilskudsblanding fremfor modermælkserstatning. Og børn der bliver ammet har heller ikke ernæringsmæssigt brug for at få vælling.
Vælling kan tidligst gives til barnet fra 6 mdr.´s alderen, og det anbefales, at man ikke giver...
Angst hos børn
Børn vil i løbet af deres liv have perioder, hvor de er bange for forskellige ting. Man kan skelne lidt imellem frygt og angst. Barnet kan f.eks. blive bange for en stor hund der står og gør - her er der tale om frygt, og det kan være hensigtsmæssigt, fordi det er med til at holde barnet fra en situation, som måske kan være farlig.
Angst ligger lidt dybere og det kan f.eks. være når barnet ikke kan falde i søvn på grund af f.eks. tordenvejr. Når barnet oplever angst, så oplever...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.