Annonce

Annonce

Brev:

Ingen middagssøvn ...?


24. juli 2009

Kategori:
Alder:
2 år, 3 mdr.

Ingen middagssøvn ...?

Kære Helen!

Katrine er nu 2 år og 3 måneder og trives fint. De sidste par måneder har vi dog haft lidt bøvl med middagssøvnen. Hun vil ikke sove og siger det helt klart: "ikke sove nu!"

Dagplejemoderen lægger hende alligevel og så skriger hun i lang tid - nogle gange falder hun så i søvn, men mange gange må hun tage hende op og lade hende blive oppe. I weekenderne prøver jeg at lægge hende på det samme tidspunkt som hun bliver lagt til hverdag, så rytmen er den samme, men hun vil ikke sove. Jeg siger så til hende at hun behøver ikke sove, men hun skal hvile sig i barnevognen og at mor går ind. Så står jeg bag gardinet og kigger på hende for at se hvad der sker.... hun sætter sig straks op og kigger ud om der er nogen i nærheden. Så synger hun og dimser med hvad der nu er at få fat i, og til sidst - når hun absolut ikke kan finde på mere at underholde sig med - giver hun sig til at råbe. "HALLOOO ...


Annonce

... MOAR!!"

Så giver jeg mig og henter hende ind. Jeg ved godt at hun har brug for søvnen, men jeg ved ikke hvordan jeg (og dagplejemoderen) skal få hende til at sove.... jeg føler også at det er lidt overgrebsagtigt at diktere at hun skal sove, når hun åbenlyst ikke er træt! Derfor prøver jeg at sælge den ved at sige at hun bare kan nøjes med at hvile sig.

Om aftenen bliver hun puttet ved 20.30 tiden og sover så til ca. 7.30/8 - tiden, da vi har god tid om morgenen. Og det er sjældent at hun vågner om natten. Om morgenen vågner hun af sig selv.

Og nu er det så jeg gerne vil vide: Er det ok, at hun får al sin søvn i et stræk? Eller skal jeg i en periode tvinge hende tidligere op, så hun kan sove til middag? Får hun den søvn hun har behov for i forhold til sin udvikling? Såvidt jeg kan se, får hun den "rette" mænge søvn, men er det bedre for udviklingen at den bliver fordelt på to gange?

Kærlig hilsen
Susanne

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?

Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

13. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.

Håndtering af selvstændighedsalder og aftenputninger

Kære Helen Jeg skriver til dig igen om vores datter på 22 måneder, som i...

Læs hele brevet og Helens svar


10. april 2025 | Sovevaner | 2 år, 7 mdr.

Overgang ud af tremmeseng

Kære Helen. Vi søger råd til at få putning til at fungere. Vi har pga....

Læs hele brevet og Helens svar


10. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.

Reaktion på at være blevet storesøster

Kære Helen Jeg skriver til dig igen om min datter på 22mdr som er blevet...

Læs hele brevet og Helens svar


4. april 2025 | Sovevaner | 22 mdr.

Opfølgning på opvågninger om natten - 22mdr

Kære Helen Tak for dit svar vedr. mit brev om min datters opvågninger....

Læs hele brevet og Helens svar


4. april 2025 | Sovevaner | 22 mdr.

Opvågninger om natten - 22mdr

Kære Helen Jeg skriver til dig om min datter på 22mdr. Hun er generelt en...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Proprioceptive sans

Der er 3 sanser, som er fundamentet for barnets motoriske udvikling, og som er helt centrale for barnets evne til at bearbejde og bruge sine sanser og de sanseindtryk, som barnet møder i hverdagen: Det er vestibulærsansen, taktilsansen og den proprioceptive sans.

Den proprioceptive sans kaldes også muskel-ledsansen, stillingssansen og den kinæstetiske/bevægelsessans. Denne sans er kroppens evne til at opfatte bevægelse, muskelkraft, kropsstilling, og det sker ved hjælp af...

Læs mere i Babylex

Jordemoder

En jordemoder er uddannet til at hjælpe gravide, fødende og nye familier. Når du bliver gravid, så skal du i første omgang kontakte din læge. Lægen vil herefter automatisk sørge for at give besked til dit fødested, og dermed en jordemoder, som så vil indkalde dig til undersøgelse.

Som gravid er du, så vidt det er muligt, tilknyttet een jordemoder i hele graviditetsforløbet. Du (og din partner) vil blive kaldt til samtale og undersøgelser løbende gennem hele graviditeten, og I...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog til far - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Det siger medlemmerne ...

..og endnu engang tak for en vidunderlig brevkasse!


Annonce