Svar: Natamninger - 8 mdr.
Kære Thilde
De fleste børn vil i 8 måneders alderen trives fint med 3 max 4 amninger dagligt og de 3 amninger ligger ofte mest hensigtsmæssigt aften, sen aften og tidlig morgen. Ammer man i løbet af dagen er det hensigtsmæssigt at gøre det inden middagslur - forklaring følger :)
Du ammer stadig en del i løbet af dagen og i første omgang skulle du måske prøve at springe disse amninger over, fordi det giver plads til lidt mere rigtig mad, som så giver mere mæthed dagen igennem og dermed også bedre søvn om natten. De 3 amninger kan så fint ligge kl. 19.30 - 23/24 og igen 05/06.
De fleste børn vil altså sove igennem, hvilket svarer til at de sover 5,6 evt. 7 timer i træk uden mælk og ser man på hvordan din dreng sover lige nu, så sover han jo faktisk igennem. Han sover fra 19.30-20 og til kl 02, hvor han ammes og derefter sover han igen ...
Så han har altså fortsat behov for mælken, men du kan forsøge at give ham bryst sen aften inden du selv går i seng og så håbe at han derefter vil kunne sove til kl 05, hvor du så kan amme ham igen. Det er en måde at gøre det på og det kan give dig sammenhængende timer, der hvor du gerne vil have det. Men ellers lyder det altså som et reelt behov for mælk.
Mit forslag til en dagsplan ser således ud:
Tidlig morgen 05: Ammes og sover lidt videre
Morgen 7.30-8: Havregrød eller ...
... lignende, vand af kop.
Formiddag 9-9.30: ½ bolle med smør, ost, frisk frugt og bær, lidt frugtmos (jerntilskud), vand af kop.
Formiddagslur, puttes uden amning
Frokost 11.30-12: Rugbrødshapsere med forskelligt smørbart pålæg gerne fiskepålæg, suppleres med grøntsagsmos med kød eller fisk. Vand af kop.
Kan ammes her og puttes til middagslur ca 13-13.30
Eftermiddag 15-16: Evt. lidt tykmælk med frugtmos, frisk frugt og bær i hånden, må også gerne få ½ bolle med smør, ost i stænger, vand af kop.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Powernappen springes over. Tanken er at hvis han ammes inden middagslur, efter han har fået både formiddagsmad og frokost, så vil han måske kunne sove en lidt længere middagslur og dermed fint kunne undvære sin powernap. Kan han ikke, så er det også okay, så længe det ikke påvirker hans nattesøvn.
Aften 18: Familiemad, ris, pasta, kød, fisk, grøntsager, sovs af forskellig slags. Han skal stadig have mos, men skal også have mad med mere bid i og han skal have mad, der tager udgangspunkt i jeres mad. Vand af kop.
Suppleres evt. med lidt grød som godnatgrød, vand af kop.
Ammes og puttes til natten ca 19.30-20
Sen aften 23-24: Ammes og forventes så at kunne sove til næste morgen tidlig.
Jeg håber ovenstående tanker, forklaring og plan for dagen giver dig et indblik i hvad du kan forvente af hans alder.
Fortsat held og lykke :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om amning:
8. november 2024 | Amning | 2 mdr.
Kære Helen. Vores lillebror er nu 10 uger og er en stor dreng - og mit...
7. september 2024 | Amning | 11 mdr.
Kære Helen Jeg har en glad og nysgerrig dreng på 11måneder og 14 dage. Jeg...
23. juli 2024 | Amning | 3 mdr.
Kære Helen Så er vores lille datter kommet til verden efter en langvarig men...
Viden om børn:
Mekonium - den første afføring
Mekonium er betegnelsen for den første afføring, som spædbarnet har. Afføringen er sort og klæbrig og ser ud som tjære.
Det, der kommer ud, er det fostervand, som barnet har drukket, da det lå inde i maven. Det indeholder blandt andet hår og afstødte hudceller. Fostervand, hår og hudceller samler sig i tarmen og bliver udskilt som mekonium, når barnet bliver født. Nogle gange udskiller barnet mekonium forbindelse med fødslen, hvilket er med til at give grønt fostervand.
Udstyr til nyfødt - tjekliste
Når du er gravid og første gang besøger en babyudstyrsforretning, så kan du blive helt svimmel over alt det udstyr du kan købe. Tænk fremad når du skal vælge - meget babyudstyr er dyrt og bruges kun i kort tid. Derfor kan visse ting med fordel købes brugt, eller måske kan I låne eller arve. Det kan godt betale sig.
En tjekliste over babyudstyr, som kan være godt have have klar før fødslen:
- Autostol - nødvendigt, hvis I skal fragte baby i bil fra sygehuset og...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.