Brev:
Slippe for bleen
Hej Helen
Jeg skriver til dig, fordi vores søn på knap 3 ½ år beder om at slippe for bleen herhjemme, og det støtter vi ham selvfølgelig i.
Vi har igennem et stykke tid forsøgt at få ham til at tisse på toilettet på et særligt sæde til ham, og han har også gerne ville op på det, men har ikke kunne tisse. Vi har nu forsøgt med en potte og denne gang med meget bedre held. Vi har indført bestemte tider for potten (om morgenen, når vi vågner, når vi kommer hjem fra børnehave, inden badet, og inden sengetid), og han sætter sig villigt på potten og presser og presser, så der kommer for det meste også tis ud. Lige meget hvad så roser vi ham for forsøget, og han er meget stolt og viser gerne frem, når der er noget i potten.
Men Christian har rigtig mange uheld, så hans ønske om at gå uden ble stemmer ikke helt overens med virkeligheden. Vi er faktisk nået til et punkt, hvor vi er ...
... ved at have fået nok af at vaske og vaske efter der både er kommet stort og småt i underbukserne, på møbler, sengetøj og meget mere….
I stedet for rigtig underbukser har vi indkøbt nogle pottetræningsbukser (Imse Vimse – hvis du kender dem?) men de klarer ikke rigtig de mængder tis, der kommer. Buksebleer betragter han som bleer, og det vil han helst undvære, og vi vil gerne honorere det ønske.
Vi forsøger at tage det her med godt mod, og ved også godt, at det er en proces, men kan du give lidt fif?
Er vi gået for tidligt i gang?
Christian siger aldrig til før han skal tisse, men tit, når han er blevet våd. For det meste fortæller han også at han har haft afføring (kalder det tis) og vil gerne skiftes.
Vi træner kun med bukser herhjemme, og Christian har også selv sagt at han vil have ble på i børnehaven. Det er vist også meget godt. :-)
Venlig hilsen
Christians mor
Annoncer
Sponsorerede artikler
Giv dit barn den bedste start!
Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier
Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
22. november 2024 | Opdragelse | 3 år
Kære Helen. Vi har en dreng på 3 år (blev 3 i oktober) der startede i...
13. november 2024 | Opdragelse | 3 år, 4 mdr.
Hej Helen. Jeg har en skøn dreng på 3 år og 4 mdr. Han er sød og kærlig,...
2. november 2024 | Renlighed | 3 år, 10 mdr.
Hej Helen. Jeg har en kæmpe udfordring med min søn på 3 som bliver 4 til...
15. maj 2024 | Sovevaner | 2 år, 10 mdr.
Hej Helen Jeg skriver til dig for at få lidt input til ny putterutine...
23. april 2024 | Opdragelse | 3 år, 6 mdr.
Hej igen Helen, Jeg sender dig et til brev med det samme med et helt andet...
Viden om børn:
Proprioceptive sans
Der er 3 sanser, som er fundamentet for barnets motoriske udvikling, og som er helt centrale for barnets evne til at bearbejde og bruge sine sanser og de sanseindtryk, som barnet møder i hverdagen: Det er vestibulærsansen, taktilsansen og den proprioceptive sans.
Den proprioceptive sans kaldes også muskel-ledsansen, stillingssansen og den kinæstetiske/bevægelsessans. Denne sans er kroppens evne til at opfatte bevægelse, muskelkraft, kropsstilling, og det sker ved hjælp af...
Madras til barnevogn
En barnevognsmadras kan være lavet af forskellige materialer, f.eks. skumgummi. Det betyder, at madrassen let suger kondensvand, der naturligt vil samle sig i barnevognen, når barnet sveder eller bare trækker vejret. Derfor er det vigtigt, at madrassen løftes op og stilles på højkant dagligt, og når barnevognen ikke bruges, så madrassen er tør, når barnet skal ligge på den.
Om vinteren kan det være nødvendigt at tage madrassen med ind, så barnet ikke lægges på en iskold madras,...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.