Svar: Ammestop, hvorfor?
Hej med dig
Du behøver ikke stoppe amning bare fordi din datter bliver et år. Det er ikke hendes alder, som skal sætte grænsen for hvornår du skal stoppe og du må meget gerne fortsætte med at amme, du kan amme hende til hun er 2 år eller mere - det afhænger fuldstændig af hvad du og hun har lyst til. Der er altså absolut ingen der siger at amning skal stoppe ved 1 års alderen!
Sundhedsstyrelsen anbefaler at man ammer sit barn fuldt ud til 6 måneders alderen og delvist til 12 måneders alderen eller så længe både mor og barn har det godt med det. WHO anbefaler at man ammer til barnet er 2 år og nævner at langtidsamning forebygger brystcancer.
Der hvor amning kan give problemer er, hvis barnet dier så hyppigt eller så meget hos sin mor, at barnet ikke indtager mad og væske nok ud over brystmælk. Der er altid en risiko for at børn der indtager store mængder mælk kommer ud af trivsel, fordi mælken tager pladsen op for mere sufficient kost. Hos jer lyder det dog ikke som noget problem?
Det kan også spille ind, hvis man er nødt til at indtage medicin som går i mælken og jeg ved at du får antidepressiv behandling og det kan være derfor du er blevet rådet til at stoppe amning nu. Det skal du naturligvis tale med jeres læge om, hvis lægen mener du ikke må amme, når du tager din medicin, så er du nødt til at stoppe amning. ...
... Medicinen er vigtigst her!
Du fortæller at du ammer din datter om aftenen inden hun skal sove, og hun lægger sig herefter roligt til at sove. Hun er således ikke afhængig af brystet for at kunne falde i søvn, men det hjælper hende til at finde roen og det er hyggeligt og rart for jer begge. Det lyder ikke som om at din datter har problemer med at indtage mad og drikke i løbet af dagen og det lyder ikke som om at du ammer hende ud over amningen om aftenen. Måske en enkelt gang mere en gang imellem, men det er også okay.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Så hvis din datter kun bliver ammet den ene gang om aftenen og i øvrigt trives og har det godt, og amningen ikke påvirker din medicinske behandling, så synes jeg du roligt kan blive ved med at amme et stykke tid endnu :) Hvis du kan amme din datter den ene gang om aftenen, bagefter tage din medicin og så ikke amme før næste aften igen, så skulle der umiddelbart ikke være problemer i at du ammer, men prøv at tale med din læge omkring det.
Når det er tid at amningen skal stoppes, så vil det være rigtig godt at far tager over og tilbyder lidt mælk af kop i stedet sammen med godnathistorien, stille og roligt kan du så sagtens overtage dette ritual, være den er læser historie og putter - far og mor kan skiftes som det nu passer bedst.
Jeg håber ovenstående hjælper lidt på vej, fortsat held og lykke med hende:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om amning:
8. november 2024 | Amning | 2 mdr.
Kære Helen. Vores lillebror er nu 10 uger og er en stor dreng - og mit...
7. september 2024 | Amning | 11 mdr.
Kære Helen Jeg har en glad og nysgerrig dreng på 11måneder og 14 dage. Jeg...
23. juli 2024 | Amning | 3 mdr.
Kære Helen Så er vores lille datter kommet til verden efter en langvarig men...
Viden om børn:
Hoppegynge
En hoppegynge anbefales ikke. Sundhedsstyrelsen skriver: "Til sunde børn frarådes hoppegynge og gangstole, da de forsinker normal udvikling. For handicappede børn gælder særlige regler, spørg sundhedsplejersken, lægen eller fysioterapeuten". Kilde, Sunde Børn, sst. 2003.
En hoppegynge belaster barnets ryg og ben og barnet får ikke en bedre balance af at sidde i en hoppegynge, det er ren underholdning og det kan barnet få på anden måde. Når barnet sidder i en hoppegynge er det en...
Høj stol til baby
Når barnet begynder at kunne sidde selv, er det en god idé at anskaffe en høj stol. Så kan barnet sidde med ved bordet under måltiderne, og det kan også følge med i, hvad I laver ved køkken- og spisebordet.
Der findes mange forskellige modeller af højstole, men de fleste vælger i dag en model, som kan stå ved spisebordet. Det giver mulighed for, at baby kan være med ved bordet, når familien sidder og spiser og på den måde naturligt tage del i måltiderne.
De...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.