Svar: Ud af tremmesengen
Kære KB
Af hensyn til sikkerheden vil det være rigtig godt, hvis I kunne fjerne siden af tremmesengen, så han nu får en mere åben seng at sove i. Du har ret i at det naturligvis kan medføre at han så gentagende gange stiger ud af sengen, men så må I tage ham i hånden og følge ham tilbage igen og igen, så han tilsidst forstår, at det er sengen han skal ligge i og det er sengetid nu :)
Man kan godt sætte sig uden for værelset og læse en bog, men der er altid den risiko ved denne metode, at barnet bliver urolig over at man sidder der. Hvad venter man på, hvorfor taler mor og far ikke til mig, hvorfor reagerer de ikke på de krumspring jeg laver ...?
Derfor anbefaler jeg at man i stedet holder sig i nærheden, er enten på værelset eller lige uden for, så barnet stadig kan se en og så laver man noget praktisk. Det kan være at stryge tøj eller lægge vasketøj sammen. Nogle stille og monotone ting, som gør at jeres dreng kan se, at I rent faktisk laver noget, I sidder ikke bare og venter på at han sover. Og også så han kan se at det der ...
... foregår når han skal sove, faktisk er ret kedeligt.
Samtidig giver det jer mulighed for at berolige ham verbalt og fortælle ham, hvad I vil have ham til "Mor er lige her, læg dig ned skat, du skal sove nu, læg dig ned .." og det at han selv begynder at lægge sig ned i sin seng, har stor betydning for at han begynder at få forstå at det netop er sengetid og ikke legetid nu.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Når I har gjort sådan I nogle dage og han har fundet ud af at sengetid ikke er lig underholdning, så kan I begynde at gå lidt frem og tilbage og må så se hvordan han reagerer - men lige nu er det vigtigt at I forsøger at vise ham at det er nu han skal sove og ikke lege!
I kan overveje om han lige nu skal have lov til at få en kop mælk og måske en banan som substitut for flasken, han naturligt ikke skal have mere. Men det at få lidt mælk og banan kan virke lidt beroligende og godt gøre, at han atter slapper lidt af. Det kan godt i en periode være en del af putteritualet stadigvæk.
Jeg håber I kan bruge mine overvejelser videre, fortsat held og lykke med ham :o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:
21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Putning og nattesøvn for tvillingepiger
Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...
19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.
Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...
18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.
Putning og for meget natamning
Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...
17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.
Baby vågner hele tiden om natten
Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...
16. november 2024 | Sovevaner | 8 mdr.
Afbrudt nattesøvn, er det ørerne eller?
Kære Helen Min datter er nu 8 måneder gammel. Tak for dine tidligere...
Viden om børn:
Reservebedste
En reservebedste er en ældre person, der gerne vil hjælpe småbørnsfamilier med at passe børnene, når de er syge, har brug for at blive hentet tidligt eller skal passes en dag, hvor forældrene skal i byen.
I nogle kommuner kan man søge om en reservebedste, hvis man er enlig og ikke har mulighed for at trække på sit netværk, men det er også muligt at søge en reservebedste privat.
Det kan være en rigtig god idé at have en reservebedste (M/K), som kan hjælpe i...
Krydderurter
På persille, purløg og andre krydderurter og bladgrøntsager som f.eks. spinat og salat, kan der være jord og dermed jordbakterier - selv efter grundig vask. Bakterierne kan vokse, hvis maden gemmes eller ved genopvarmning, og de kan medvirke til dannelse af nitrit. Nitrit kan reagere med blodets hæmoglobin, så det ikke kan transportere ilt rundt i barnets krop.
"Grønt drys"på varm mad må derfor ikke gives til spædbørn og småbørn. Friske krydderurter og bladgrøntsager må dog...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.