Svar: Etablering af rytme - 2 mdr.
Kære Sonja
Tillykke med lillebror, han lyder til at have det godt :)
Det er svært at skabe særlig meget fast rytme til et barn som er knap 2 måneder gammel. Børn i denne alder sover og er i det hele taget meget fleksible og derfor ligner den ene dag ikke den anden. Det ændrer sig i takt med at barnet bliver ældre, ofte især omkring 5-6 måneders alderen og når barnet begynder med skemad, vil man opleve at kunne regne lidt mere med barnets lure - hvis det er nogen trøst :)
Der er dog lidt du kan gøre og det er blandt andet at sørge for et fast putteritual. Det at blive puttet på samme måde dag og aften, med den samme klud, den samme sut, den samme sang, blive lagt i samme barnevogn, trille lidt osv. det giver genkendelighed og på sigt større ro. Det forbereder barnet på hvad der skal ske og barnet vil stille og roligt bedre kunne overgive sig til søvnen og sove godt.
Derudover kan du forsøge at arbejde på 3 lure dagligt, en ...
... formiddagslur, en middagslur og en lur sidst på eftermiddagen og du kan prøve at gå ud fra, at din dreng max er vågen 2 timer mellem hver lur, så skal han have mad og puttes igen.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Når han er vågen og aktiv skal du hjælpe ham med at bruge sig selv både fysisk og mentalt. Han skal pludres med, leges med, bæres rundt og kigge på verden, han skal kigge på dig, du skal synge for ham osv. Så skal han skiftes og så skal han have mad og du må gerne amme fra begge bryster mellem hver lur, så du starter med at amme ham fra den ene side, når han vågner af en lur, skifter ham osv. og så ammer du ham fra modsatte bryst inden du putter ham igen. Når han så vågner næste gang, så starter du der, hvor du sluttede sidst, lader ham spise godt og effektivt der, pludrer, skifter ham og tilbyder så modsatte bryst inden han atter puttes til at sove.
Jeg håber at ovenstående hjælper dig til at få lidt mere rytme ind i hverdagen, fortsat held og lykke med ham :o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:
21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Putning og nattesøvn for tvillingepiger
Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...
19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.
Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...
18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.
Putning og for meget natamning
Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...
17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.
Baby vågner hele tiden om natten
Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...
16. november 2024 | Sovevaner | 8 mdr.
Afbrudt nattesøvn, er det ørerne eller?
Kære Helen Min datter er nu 8 måneder gammel. Tak for dine tidligere...
Viden om børn:
Tvillingefødsel
Det er altid noget ganske særligt at få et barn, men at få to på en gang er noget helt specielt.
En tvillingefødsel skal helst foregå på en specialafdeling, fordi der ved fødsel af to børn er større risiko for komplikationer. Cirka halvdelen af alle tvillingegraviditeter bliver afsluttet med planlagt kejsersnit, og når du er i 36. graviditetsuge, vil du ofte få svar på, hvorvidt du kan føde vaginalt, eller om det anbefales, at du føder ved planlagt kejsersnit.
Man...
Boel-prøve
Boel-prøven blev indført i Danmark tilbage i 1970´erne og var en fast del af sundhedsplejerskernes arbejde. Sådan er det ikke mere, - nogle kommuner laver stadig boel-prøver på børnene, andre kommuner har anskaffet dette. Denne ændring kom samtidig med at man begyndte at hørescreene alle børn ved fødslen.
Boel-prøven er en screeningsmetode, hvor man ser på hele barnet. Man ser på barnets evne til at have kontakt, til at styre sin motorik, til at vælge fokus og man observerer...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.