Brev:
Natflaske - sult eller gammel vane?
Hej Helen
Tak for dit tidligere svar. Det går pt. en del bedre med at sove for vores datter. En nat kan nu som regel klares med ca. 3 besøg, hvoraf hun får flaske en af gangene.
Vi putter hende ved 20 tiden med en stor flaske vælling. Hun spiser som regl 150-200 ml. Hun vågner derefter normalt engang mellem 01 0g 03. Hun græder ikke, ligger bare og snakker. Hun har helt fra hun var omkring 3 måneder gammel fået sin natflaske på det tidspunkt, og jeg giver hende fortsat en flaske der. Hun spiser et sted mellem 100 og 150 ml.
Resten af natten har hun gerne en eller to opvågninger hvor jeg blot stryger hende lidt på ryggen og putter dynen omkring hende, hvorefter hun plejer at ligge sig til at sove efter et kvarters tids hygge sludder.
Jeg har læst et par steder at mavesækken på et barn på 8 måneder skulle kunne rumme mad nok til 10-12 timer og natflasken derfor bør droppes senest fra 8 måneders alderen.
Tror du vores datter er sulten når jeg giver hende ...
... natflasken (hun spiser uden at slippe flaske et øjeblik) eller tror du det er gammel vane?
Det er mig der altid har givet hende natflasken, dels fordi hun da hun var yngre protesterede voldsomt når det var min mand og dels fordi hun lettest falder i søvn igen når det er mig der giver hende. Jeg skal dog starte på job om en god månedstid, og det kunne selvfølgelig være dejligt ikke at skulle op hver nat og lave flaske til hende. Omvendt er jeg meget i tvivl om jeg kan nå den 1/2 liter hun skal have per døgn hvis hun ikke får om natten længere.
Ved at nogen kan få en mere sammenhængende nat ved at give barnet en flaske omkring kl 23, det har bare aldrig virket for os. Hun tager simpelhen ikke rigtig noget hvis vi forsøger. (Det er dog i al fald en månedstid siden vi sidst prøvede et par aftener) Vi har sommerferie sammen 4 uger fra næste uge, så kunne vi jo forsøge at køre den rutine ind - eller hvad tænker du?
På forhånd tak for hjælpen
Med venlig hilsen
Pia
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....
21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Putning og nattesøvn for tvillingepiger
Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...
19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.
Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...
18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.
Putning og for meget natamning
Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...
17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?
Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...
Viden om børn:
Stamceller
Vores krop er bygget op af celler og Stamceller er oprindelige celler, hvorfra kroppens andre celler udvikler sig. Stamceller findes i det tidlige fosteranlæg, i navlestrengsblod hos nyfødte og i knoglemarven. Man kan sige at stamceller er en umoden celle, der i princippet kan udvikle sig til en hvilken som helst celle i kroppen.
Der forskes i at kunne udnytte stamceller fra fostre, da fosterstamceller kan være et vigtigt led i at helbrede mange forskellige sygdomme.
Fennikel, Fennikelte og børn
Fra 6 mdr´s alderen kan du give børn rigtig mange forskellige slags grøntsager. Vær dog opmærksom på bl.a. fennikel, som indeholder nitrat, og som derfor ikke bør udgøre mere end 1/10 af portionen. Alternativt bør det kun gives med 14 dages mellemrum.
Nitrat omdannes let til nitrit. Nitrit i stor mængde giver opkastninger og blåfavning af huden, fordi det reagerer med blodets hæmoglobin, så det ikke kan binde sig og transportere ilt rundt i kroppen.
Det anbefales...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen
Allerførst: Endnu en gang bøjer vi os i støvet for dig og din fantastiske rådgivning! Du skrev, at vi nok hellere måtte se at få den der natflaske sendt på pension - trods vores ængstelse ved at røre ved barnets vaner. Det tog.... 3 minutter, og hvis vores dreng kunne tale, ville han sige: "Tusind tak, Helen, fordi du fik far og mor til at smide den der elendige flaske ud, for det er meget hyggeligere at sidde på skødet og fedte med en banan og få en nat-historie". Bagefter lægger han sig ned og sover fuldstændigt som vanligt. Det er jo top!!!
Mor til Jens på 13 måneder