Svar: Uge 8 (7+2 ) - pletblødning og ligament ligende smerter
Hej med dig
Tillykke med at du venter dig og velkommen til :o)
Man bliver altid chokeret, hvis man pludselig oplever pletblødning, når man er gravid. Man ved jo at det ikke hører sig til ... Det sker dog at kvinder i starten af graviditeten og det er ofte på det tidspunkt, hvor de normalt skulle have menstruation (hvilket også passer meget godt på dig) pludselig får en lille blødning. Det er helt ufarligt og betyder ofte ikke noget.
Der er dog aldrig nogen garantier og bløder du meget skal du naturligvis undersøges med det samme. Men da der er tale om et enkeltstående tilfælde, så vil man i dit tilfælde højst sandsynligt se tiden an og det er derfor fint, at du har en aftale med din læge på tirsdag.
Jeg ved ikke hvad det er for en blodprøve du taler om, man kan så vidt jeg ved ikke konstatere liv via en blodprøve ... :o) Det lægen kan gøre er at give dig en henvisning til en scanning, du kan også selv ringe til en gynækolog og få en tid og så få henvisningen med på tirsdag fra lægen. Ved en scanning kan man se at den lille har det godt i maven og at alt ser fint ud, at den ligger som den skal osv.
Så pletblødning som ...
... du beskriver det er okay og behøver ikke betyde noget. Ligamentsmerter og tyngdefornemmelse i underlivet er også normalt. Men hvis du bløder igen, eller hvis du får mere ondt, hvis du får stærke smerter i underlivet eller i maven, hvis du bliver svimmel og utilpas, så skal du ringe til lægen med det samme - eller evt. efter en ambulance, hvis du har rigtig ondt (uudholdelige smerter) ...
Det jeg tænker på her er risikoen for at have en graviditet uden for livmoderen. Symptomerne på dette er som de almindelige graviditetssymptomer: Udebleven menstruation, kvalme og brystspænding. Derudover vil man ofte have pletblødning eller brunligt udflåd og mange oplever en svag menstruationslignende blødning. De bløder altså mere end du umiddelbart lige har beskrevet og så bliver man dårlig. Og er du dårlig så skal der reageres hurtigt!

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Jeg håber ikke ovenstående gør dig unødigt urolig, det er bestemt ikke min mening, men det er vigtigt at du ved, at pletblødning som du beskriver det, kan være helt normalt og okay - bliver det værre skal man dog reagere :o)
Rigtig meget held og lykke med graviditeten fortsat og ha en rigtig dejlig sommer :o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Viden om børn:
Reagensglasbefrugtning, IVF og ICSI
Reagensglasbefrugtning er en fertilitetsbehandling, som bruges hvis insemination ikke er lykkes 3 gange, hvis manden har stærkt nedsat sædkvalitet eller hvis kvinden har ødelagte æggeledere.
Det er en behandling for selve undfangelsen sker uden for kroppen - i et reagensglas.
- Man stimulerer kvindens æggestokke med en kraftig hormonbehandling, der modner op til 10-12 æg på en gang. Disse tages ud, et indgreb der foregår under under lokalbedøvelse.
Præmature allergidisponerede spædbørn
Hos meget små præmature allergidisponerede børn kan der være mere væsentlige ernæringsproblemer end allergiforebyggelse at tage højde for. Derfor må man altid tage individuelle hensyn, hvor det vigtigste er, at barnet kommer i trivsel.
Et præmaturt barn tilbydes samme allergiforebyggende diæt som mature allergidisponerede spædbørn. Modermælk er den bedste ernæring, og hvis dette ikke er muligt tilbydes barnet en special erstatning.
Det vides ikke, hvor længe det er...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.