Annonce

Annonce

Svar: Uge 8 (7+2 ) - pletblødning og ligament ligende smerter


29. juni 2009

Kategori:
Alder:
0 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Graviditet.

Hej med dig

Tillykke med at du venter dig og velkommen til :o)

Man bliver altid chokeret, hvis man pludselig oplever pletblødning, når man er gravid. Man ved jo at det ikke hører sig til ... Det sker dog at kvinder i starten af graviditeten og det er ofte på det tidspunkt, hvor de normalt skulle have menstruation (hvilket også passer meget godt på dig) pludselig får en lille blødning. Det er helt ufarligt og betyder ofte ikke noget.

Der er dog aldrig nogen garantier og bløder du meget skal du naturligvis undersøges med det samme. Men da der er tale om et enkeltstående tilfælde, så vil man i dit tilfælde højst sandsynligt se tiden an og det er derfor fint, at du har en aftale med din læge på tirsdag.

Jeg ved ikke hvad det er for en blodprøve du taler om, man kan så vidt jeg ved ikke konstatere liv via en blodprøve ... :o) Det lægen kan gøre er at give dig en henvisning til en scanning, du kan også selv ringe til en gynækolog og få en tid og så få henvisningen med på tirsdag fra lægen. Ved en scanning kan man se at den lille har det godt i maven og at alt ser fint ud, at den ligger som den skal osv.

Så pletblødning som ...


Annonce

... du beskriver det er okay og behøver ikke betyde noget. Ligamentsmerter og tyngdefornemmelse i underlivet er også normalt. Men hvis du bløder igen, eller hvis du får mere ondt, hvis du får stærke smerter i underlivet eller i maven, hvis du bliver svimmel og utilpas, så skal du ringe til lægen med det samme - eller evt. efter en ambulance, hvis du har rigtig ondt (uudholdelige smerter) ...

Det jeg tænker på her er risikoen for at have en graviditet uden for livmoderen. Symptomerne på dette er som de almindelige graviditetssymptomer: Udebleven menstruation, kvalme og brystspænding. Derudover vil man ofte have pletblødning eller brunligt udflåd og mange oplever en svag menstruationslignende blødning. De bløder altså mere end du umiddelbart lige har beskrevet og så bliver man dårlig. Og er du dårlig så skal der reageres hurtigt!


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Jeg håber ikke ovenstående gør dig unødigt urolig, det er bestemt ikke min mening, men det er vigtigt at du ved, at pletblødning som du beskriver det, kan være helt normalt og okay - bliver det værre skal man dog reagere :o)

Rigtig meget held og lykke med graviditeten fortsat og ha en rigtig dejlig sommer :o)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste

Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...

Læs mere her



Annonce

Viden om børn:

Prævention - efter fødsel

Man kan godt blive gravid kort tid efter en fødsel - også selv om man ammer. Har I lyst til at genoptage jeres sexliv, er det derfor en god idé at finde en brugbar præventionsform.

Så længe du ammer, bør du ikke tage p-piller eller mini-piller, fordi østrogen nedsætter mælkeproduktionen, og fordi man endnu ikke kender langtidsvirkningerne, når medicinen går i modermælken.

I stedet kan det være en god idé at bruge kondom, også fordi det beskytter dig mod infektion....

Læs mere i Babylex

K-vitamin til baby

Sundhedsstyrelsen (og WHO) anbefaler, at alle nyfødte babyer får K-vitamin lige efter fødslen. Dette gives som injektion i låret og er med til at forhindre indre blødninger. Når barnet har fået K-vitamin denne ene gang, skal det ikke gives igen.

Børn der ammes, får ikke ret meget K-vitamin via modermælken, og det betyder, at de har større risiko for K-vitaminmangel. K-vitamin dannes også i vores tarmsystem, og da nyfødte børn har et umodent tarmsystem, vil de ikke selv kunne...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om amning og flaske, hjæper dig med at få et mæt og tilfreds barn.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tak for kampen i medierne mod ’skrig dig i søvn’ metoden. Den er godt nok sej!

Jeg videresendte dit indlæg fra din egen side til en kollega, som var grædefærdig af tvivl over om hun var en dum og dårlig mor, når hun bare blev ved med at gå ind til sin grædende søn om aftenen. Hun var simpelthen så lettet og følte sig så godt bakket op. Hun havde fået mange ’gode råd’ fra venner og familie, som også havde forsikret hende om at hun både forkælede barnet og gjorde det utrygt (?!?) med sin inkonsekvens og blødsødenhed.

Det er en vigtig, vigtig kamp du kæmper for at få spredt et væsentligt budskab!


Annonce