Svar: Sammenhæng mellem hyperemesis hos mor og spiseproblemer hos nyfødte?
Kære Didde
Jeg har ikke hørt at der skulle være en sammenhæng mellem hyperemesis (voldsom kvalme og opkastninger) hos mor og spiseproblemer hos den nyfødte.
Der er undersøgelser som viser, at børns vækst kan påvirkes, ligesom der er risiko for at føde før tid, hvis man som mor har en spiseforstyrrelse under graviditeten – det vil sige en vægtkontrollerende adfærd med skiftevis streng diæt, overspisning og opkast, samt overdreven fysisk aktivitet. Det menes at hvis man som gravid har en spiseforstyrrelse, så kan det medføre nedsat flow af essentielle næringsstoffer til barnet og underernæring vil naturligt påvirke immunsystemet, mor vil lettere kunne få en infektion, der fører til at barnet fødes for tidligt.
På samme måde ...
... kunne man måske forestille sig at voldsom kvalme og opkastning og minimalt indtag af fødevarer, optagelse af næring, risiko for elektrolyforstyrrelser osv. hos den gravide mor måske ville kunne påvirke barnet, men igen oplyser litteraturen at skaden er størst for mor ...

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Jeg kender som sagt ikke til at voldsom opkastning og svært ved at indtage sufficient mad og drikke i graviditeten skulle medføre spiseproblemer hos barnet senere hen og har ikke hørt om undersøgelser eller lignende, der evt. kunne bekræfte dette – men det er da en speciel problematik du der spørger om og bestemt relevant at medtænke sammenhængen af … Det kunne være spændende, hvis nogen ville undersøge det :o)
Håber du kan bruge dette lidt videre. Fortsat god sommer!
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Viden om børn:
Hoppegynge
Små børn skal have mulighed for at bevæge sig så meget som muligt i dagligdagen. Men, en hoppegynge anbefales ikke.
En hoppegynge belaster barnets ryg og ben, og barnet får ikke en bedre balance af at sidde i en hoppegynge. Når barnet sidder i en hoppegynge, er det en passiv bevægelse, og selve hoppet kan give barnet mange stød op i ryggen.
De fleste børn begynder omkring 6 måneders alderen at lave hoppebevægelser, og de vil ofte gerne hoppe på forældrenes skød....
Vestibulærsans
Der er 3 sanser, som er fundamentet for barnets motoriske udvikling, og som er helt centrale for barnets evne til at bearbejde og bruge sine sanser og de sanseindtryk, som barnet møder i hverdagen: Det er vestibulærsansen, taktilsansen og den proprioceptive sans.
Vestibulærsansen registrerer hovedets bevægelser i forhold til tyngekraften, og den hjælper os med at finde ud af, hvad der er op og ned, når vi bevæger os. Dette sker via receptorer, som er beliggende i det indre øre....
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.