Svar: Mælk, ost og æg
Med hensyn til sødmælk så gives dette af en kop, f.eks. til maden.
Med hensyn til modermælkserstatning, så bør du fortsætte med dette lidt endnu, men efterhånden som han bliver et år, vil hans mælkebehov nedsættes og fra et års alderen vil han skulle have ca 500 ml mælk dagligt. Hvis han er en stor dreng som trives godt kan du give ham letmælk på dette tidspunkt, men hvis han hører til de små og spinkle er det en god idé at fortsætte med sødmælk også selv om han er blevet et år.
Den ost du skal vælge skal være helt mild. Sålænge han er under et år, synes jeg du skal vælge en ost, som har en fedtprocent på 30-45 pct. men når han bliver ældre er det ikke noget i vejen for at han mindre fed ost.
Til børn på 9 mdr´s alderen kan ost gives som stænger, der kan gnaves eller som ...
... smøreost på f.eks. rugbrød.
Din søn må gerne få æg. Det kan indgå som en del af det varierede udbud på tallerkenen en imellem (hårdkogt), eller gives som en æggepandekage og serveres med tilbehør af forskelligt grøn (f.eks. ærter, majs, pebberfrugt, advokado osv, samt lidt brød og måske lidt pølse eller bacon).
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
En æggepandekage laver du ved at tage 2-3 æg, 2 spsk mælk og noget fedstof. Æg og mælk piskes og hældes ud på en varm pande, hvor fedsstoffet er smeltet. Forskellige steder i æggemassen skraber du hul med en spatel og hælder hele tiden det flydende æggemasse ned i hullet indtil æggekagen er stivnet. Herefter vender du den om, så den også bliver gylden på den anden side.
Han skal ikke have æg hver dag, men ind imellem er det helt fint. Fortsat held og lykke med ham.
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.
Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...
22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....
17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?
Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...
8. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen. Jeg vil gerne høre, om du har nogle idéer til, hvordan jeg kan...
6. november 2024 | Kost og ernæring | 2 år, 2 mdr.
Kære Helen Jeg læste netop dit nyhedsbrev om de forskellige virusinfektioner...
Viden om børn:
Snore i børnetøj
Der kan være snore i dit barns tøj - snore kan sidde i hætter og kraver, i handsker osv. og det kan være farligt. Lange snore bør undgås, de kan hænge fast i rutschebanen og klatrestativet på legepladsen, - og i værste fald kan børn blive kvalt ved det.
Se derfor dit barns tøj igennem og er der snore, så kan det være en god idé at afkorte snoren mest muligt. Det vil også være en god idé ikke at binde knuder eller sætte andet på snoren, som kan sætte sig fast i legeredskaber,...
Uld til børn
En gammel tommelfingerregel lyder, at alle de måneder, som ender på "r", kan uld være en fordel - det vil sige september, oktober, november, december, januar og februar.
Uld har mange fordele:
- Det har blandt andet en rigtig god isoleringsevne, så det hjælper dit barn med at holde sig varm. Uld består af ca. 20 procent fibre og 80 procent luft, og det gør, at ulden isolerer rigtig godt.
- Det kan absorbere 30-40 procent af sin egen vægt i væske. Det...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.