Brev:
Stop med natamning
Vores nattesøvn trænger virkeligt til at blive lidt mere sammenhængende, så på fredag vil vi påbegynde projekt "stop natamningen". Men vi er i tvivl om, hvordan vi gør det bedst.
Vores datter er fra midt i august sidste år (ca. 9 mdr), født en måned for tidligt. Der har ingen problemer været med amningen, og hun vejer snart 10 kg.
Hun er begyndt at få tænder, de to i undermunden, og i går bed hun mig så hårdt, at jeg nu har hul på den ene brystvorte. Det gjorde ondt og hjalp ikke på nattens tålmodighed.
Min mand har fri i 14 dage fra på fredag, og selvom vi skal til barnedåb flere gange i perioden tror vi alligevel det er den periode, hvor vi har mest overskud til at tage kampen.
Esther sover ca. 5 timer i løbet af dagen fordelt på tre lure.
Hun får grød 3 gange om dagen fordelt på morgenmad (speltgrød) kl. 6, frokost (byggrød eller hurtiggrød fra Beauvais/nestle) kl. 13 og aftensmad (majsgrød) ved 18 tiden.
Vi har desværre ikke haft held med grøntsagsmos, men ind imellem grøden får hun agurkestænger, æblebåde, bondebrød, rosiner, sveskemos, abrikoser, banan og andre bløde frugter.
Hun bliver ammet efter morgenmaden, om formiddagen, om eftermiddagen og lige før hun kommer i seng et sted mellem 19 og 20 afhængigt af hvor træt hun er. Og så den famøse natamning ved 3 tiden (alt mellem 1 og 5).
Vores plan er umiddelbart at lade far tage slæbet om natten og allerede fra første nat kun tilbyde hende vand af glas (kold tyrker). Hun ...
... nægter at tage flaske og kan ikke finde ud af tudkop. Mor sover i stuen og overtager tidligst klokken 5, hvor hun står op og laver morgengrød. Dvs ingen amning i sengen heller ikke om morgenen.
Esther sover i egen seng på eget værelse og har gjort det siden hun var 3 måneder. Hun er glad for at komme i seng og falder som regel selv i søvn uden problemer efter et kort putteritual (3-5 minutter), som hendes far har udviklet. Det er altid ham der putter. Det er far der henter Esther ind til amningen om natten, og mor der bringer hende tilbage i sin seng. Heller ikke her er der problemer med at sove videre, selvom morgenen kommer tidligt. Ind imellem allerede kl. 5 og ikke senere end kl. 6.
Det store spørgsmål er, hvor meget trøst far skal give hende nu hvor hun ikke kommer ind til brystet. Etsher bruger sut, og den skal hun have, men hvor meget skal han sidde og holde hende i hånden og ae, og er der andet han kan gøre. Hvis han tager hende op vil hun vel blive enormt skuffet over ikke at blive båret ind i soveværelset eller hvad?
Har du nogen gode råd til hvordan vi skal forholde os. Synes du vores plan virker helt umenneskelig?
Det var en lang smøre til et mindre spørgsmål, men vi er simpelthen så trætte for tiden. Ind imellem vågner Esther så tidligt at vi ikke synes det er tid til natamningen, men så ligger hun bare og kalder til vi henter hende. Det længste vi har holdt er 2½ time. Så gav vi op og tog hende ind og ammede.
Mange tak for en god brevkasse!
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....
19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.
Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...
18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.
Putning og for meget natamning
Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...
17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?
Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...
16. november 2024 | Sovevaner | 8 mdr.
Afbrudt nattesøvn, er det ørerne eller?
Kære Helen Min datter er nu 8 måneder gammel. Tak for dine tidligere...
Viden om børn:
Rosiner
Børn under 3 år må gerne spise rosiner, men ikke i ubegrænsede mængder. Det anbefales at børn under 3 år max spiser 50 gram rosiner om ugen.
Rosiner indeholder en svampegift, som hedder Ochratoksin A. Dette tåler barnet kun i meget små mængder. Det er det totale indtag over en længere periode der betyder noget. Derfor sker der ikke noget ved, hvis barnet spiser mange rosiner en dag og i dagene derefter ikke spiser rosiner.
Svampegiften findes også i økologiske...
Moderkagebiopsi, moderkageprøve
En moderkagebiopsi kaldes også for Chorion Villus Samling eller CVS. Moderkageprøven laves for at undersøge for kromosomsygdomme og visse arvelige sygdomme hos fosteret.
Moderkageprøve laves, når du er mellem 11. og 16. graviditetsuge. Prøven laves normalt ved, at der stikkes en tynd kanyle ind gennem maveskindet. Det føles ofte som at få taget en blodprøve, men kanylen bevæges ofte lidt frem og tilbage, fordi man derved kan få taget en lille bid af moderkagen ud. Man scanner før...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Hej Helen.
Jeg er meget imponeret over din indsats og dit engagement på netsundhedsplejerske.dk. Du formår at være omsorgsfuld og nærværende på skrift og du er utrolig tålmodig i dine svar til alle slags bekymrede mødre. Du udviser stor viden, erfaring og faglighed samtidig med, du respekterer den enkelte familie og moderens unikke viden om eget barn.
Dine fremragende svar bærer tydeligt præg af dit anerkendende børnesyn med fokus på det lille, kompetente barn. Jeg har haft stor glæde af dine mange svar. Tak for hjælpen!
Venlig Hilsen Mira
P.S. Tak for bogen "Du bliver en skøn mor". Jeg føler mig som en skøn mor når jeg læser i den...!