Svar: Vil ikke på toilettet
Hej med dig
Mange af de børn, der har afføring i bukserne er forstoppede og er havnet i en ond cirkel. Det kan godt gøre lidt ondt at have afføring, så derfor holder barnet sig og undertrykker sin normale afføringstrang. Det gør at afføringen ligesom hober sig op i tarmen, den gør mere og mere ondt at få den ud og barnet holder mere og mere igen. Når barnet har haft forstoppelse længe, så kan det tilsidst blive svært at holde sig og derfor vil der komme små portioner afføring ud, når 'trykket bliver for stort'. Derfor vil barnet ofte have afføring i bukserne flere gange dagligt - præcis som du skriver ...
Man tænker som forældre ofte at barnet ikke har forstoppelse, når afføringen kommer hyppigt - men det kan barnet sagtens have og det kan godt være problematikken hos jer. At din dreng også har afføring i badekaret, behøver således ikke være fordi han synes det er sjovt - men igen fordi han simpelthen ikke er i stand til at undertrykke sin afføringstrang, ...
... fordi han faktisk har forstoppelse. Når han sidder i det varme vand, så slapper han af, tarmen afslappes også og så kommer afføringen. Ikke fordi han vil, men fordi han ikke kan lade være.
Derfor synes jeg at du skal prøve at tale med jeres læge om at få noget afføringsmiddel til jeres dreng, evt. at han skal have et klyx i endetarmen, for at blive 'tømt ud' for afføring. Lægen kan måske mærke på hans mave om han er forstoppet. Det er vigtigt at han bliver tømt rigtigt ud.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Og så skal du naturligvis sørge for at holde hans mave rigtig godt igang, så det ikke sker igen. Du skal også motivere ham til at presse, forsøge at komme af med det, når han sidder på toilettet og der skal være tid og ro omkring det. Du skriver at din dreng hader at blive skiftet og jeg tænker, at det er fordi han ikke bryder sig om at have afføring i bukserne. Han vil faktisk gerne være fri for dette problem.
Jeg håber ovenstående hjælper videre på vej, fortsat held og lykke med ham :o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Giv dit barn den bedste start!
Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier
Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om renlighed:
2. november 2024 | Renlighed | 3 år, 10 mdr.
Hej Helen. Jeg har en kæmpe udfordring med min søn på 3 som bliver 4 til...
30. september 2024 | Renlighed | 5 år
Kære Helen. Vores dreng F. er lige fyldt 5 år. Han smed bleen for ca. 2 år...
23. juli 2024 | Renlighed | 2 år, 7 mdr.
Hej Helen! Mange tak for svaret på mit sidste spørgsmål! Nu står vi...
Viden om børn:
Håndudmalkning
Hvis man har brug for at malke mælk ud til sit barn, så kan man gøre det med håndudmalkning. Når man bruger sine hænder, skal man være ekstra opmærksom på hygiejnen - men ellers er håndudmalkning normalt den mest skånsomme form for udmalkning af brystet.
- Begynd med at vaske dine hænder og klem en lille smule mælk ud af brystet, som kasseres.
- Malk ud i en ren skål, som mælken let kan sprøjtes ned i
- Læn dig forover, massér brystet blidt ned mod...
Apgar score
Dette er betegnelsen for en undersøgelse som jordemoderen laver af barnet lige efter fødslen. Apgar Score blev udviklet i 1952 af Virginia Apgar og den bruges til at vurdere, hvordan barnet har det, lige når det er blevet født.
Jordemoderen har 5 ting hun ser på:
1. Hun ser på barnets reflekser,- reagerer barnet på forskellige stimuli, griber barnet, søger barnet osv.
2. Hun mærker barnets puls, for at se på hvor hurtigt barnets hjerte slår og om...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.