Annonce

Annonce

Svar: Flyve med mave


25. juni 2009

Kategori:
Alder:
0 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Graviditet.

Kære Mor K

Dejligt at høre at alt skrider stille og roligt fremad, endda så godt, at du har lyst til og allerede planlægger en lille ferie - det lyder rigtig skøøønt, det synes jeg da I skal benytte jer af.

I forhold til graviditet og flyvning, så er der lidt forskellige regler alt efter hvad flyselskab man skal med. Nogle flyselskaber kræver lægeattest og dokumentation for terminstidspunkt, så det må I forhøre jer omkring.

Det vil normalt være muligt at flyve til og med 32 uge og det anbefales at man under flyveturen har en gangplads, så der er mere plads til benene og mulighed for at rejse sig op og gå lidt rundt en gang imellem, ligesom man også skal sidde og vippe med fødderne undervejs. Det kan også anbefales at bruge støttestrømper, når man flyver som gravid. Det kan også være en idé at bestille sæder med ekstra benplads eller bede om at få sæde over vingerne, da det giver den mest bløde, komfortable flyvning.

Bæltet skal fæstnes omkring hoften, altså under maven og så skal du sørge for at drikke rigeligt, så du ...


Annonce

... ikke kommer i væskeunderskud.

På selve feriestedet skal du bare slappe af og nyde det. Du vil naturligvis ikke kunne ligge og tage for meget sol - men det er jo heller ikke det sundeste og det vil være godt, hvis du kan opholde dig en del i skyggen, så du ikke bliver overophedet. Derudover vil man i huden normalt have en øget pigmentering som skyldes graviditetshormoner og nogle gravide får det der hedder Chloasmata, når de ligger i solen. Chloasmata er brunlige, landkortagtige områder især i ansigtet og ikke alle kvinder slipper af med disse 'skjolder' igen, selvom de normalt mindskes efter fødslen.

Du må naturligvis også gerne svømme og det vil være dejligt at føle vægtløs i vandet og det vil være en god aflastning for kroppens led og muskler.


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Men derudover gælder naturligvis at du skal lytte til din krop og ikke gøre noget som virker ubehageligt. Hvis du har det godt, så har den lille det sandsynligvis også godt :o)

Så rigtig god rejse, er spændt på at høre hvor I skal hen :o)

Og rigtig god sommer til jer alle 3 (4) :o)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?

Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...

Læs mere her



Annonce

Viden om børn:

Svangerskabsforgiftning

Svangerskabsforgiftning kaldes også for Preeklampsi og eklampsi. Man ved ikke præcist, hvorfor svangerskabsforgiftning opstår.

Sygdommen medfører at væskemængden i kroppen forøges, at der udskilles protein med urinen og at blodtrykket stiger. Det kan være lette symptomer, som opdages ved en rutinekontrol hos egen læge eller ved jordemoder, men der kan også være svære tilfælde, hvor kvinden oplever hovedpine, flimren for øjnene, overfølsomhed for lys, kvalme, opkastninger og...

Læs mere i Babylex

Downs syndrom

Downs syndrom er også det man kalder trisomi 21 eller mongolisme.

Alle gravide tilbydes i dag en undersøgelse af risikoen for Downs syndrom hos fostret. Kvinder kan på baggrund at denne undersøgelse vælge om de vil have en abort. Det betyder at antallet af børn født med downs syndrom er faldet meget de sidste år.

Børn med Downs Syndrom er ligeså forskellige, som alle andre børn er det og derfor er nogle mere påvirkede af deres kromosomfejl end andre. Som forældre...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

... mange tak for dit sidste svar vedrørende vores problemer med skemaden. Vi er kommet godt videre, bl.a også inspireret af dit dejligt detaljerede svar, og Ingrid spiser nu som bliver hun betalt for det.

Kh Karen (og Ingrid)


Annonce