Svar: Flitsbue bevægelser
Kære Mattis mor
Jeg kan godt forstå I er bekymrede og jeg synes det lyder rigtig fint, at en sundhedsplejerske har filmet, hvordan Matti bevæger sig når han spiser. Jeg tænker at det på samme måde vil være rigtig godt, hvis du selv kunne filme ham, når han sover og laver de bevægelser du fortæller om.
Man er nød til at se det, for at kunne vurdere hvad det er. Hvis det står på mange timer af gangen så burde det være muligt at filme og det er du nød til at gøre og så vise det til jeres læge.
Netop det at det varer lang tid og stopper, når du tager ham op - det lyder ikke som et epileptisk anfald, men snarere som nogle bevægelser der kommer i søvne - måske der hvor han drømmer rigtig meget, hvor man ofte også kan se ...
... at øjnene bevæger sig bag øjenlågene ... Men igen, jeg kan ikke fortælle dig hvad det er, man er nød til at se det og jeg synes at både I og jeres lille dreng har krav på at få det vurderet. Hvis han har en eller anden form for epilepsi, så skal det naturligvis behandles - men som sagt, kan det sagtens være almindelige natlige bevægelser på grund af drømme ...
Så fat i et kamera med videofunktion - måske din mobiltelefon og få det optaget, så du har noget konkret at vise lægen. Og så vil jeg naturligvis gerne høre hvad det så ender med, så kan også jeg og andre der læser med, blive lidt klogere :o)
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Fortsat held og lykke med ham, jeg krydser fingre for at tilbageldingen bare er en naturligt urolig dreng :o)
Knus herfra!
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:
21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Putning og nattesøvn for tvillingepiger
Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...
19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.
Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...
18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.
Putning og for meget natamning
Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...
17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.
Baby vågner hele tiden om natten
Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...
16. november 2024 | Sovevaner | 8 mdr.
Afbrudt nattesøvn, er det ørerne eller?
Kære Helen Min datter er nu 8 måneder gammel. Tak for dine tidligere...
Viden om børn:
Tilstoppet tårekanal
Mange nyfødte børn har en tilstoppet tårekanal. Barnet ser ud som om, at det har søvnklatter i øjenkrogen hele tiden, eller at øjnene konstant virker fugtige.
Tårekanalen er en tynd kanal, som løber fra den inderste øjenkrog til næsen. Det er bl.a. den, der får os til at snøfte, når vi græder.
Tårer er 'øjnenes sprinkleranlæg'. Tårerne løber i en konstant strøm fra øverste, yderste øjenkrog ned og renser øjnene. Øjenvipperne er en slags 'vinduesviskere', og...
Ærter
Fra 6 måneders alderen må barnet gerne få ærter. Ærter kan her koges til ærtemos og det samme kan gøres med andre bælgfrugter, som brune og hvide bønner, kigærter og linser.
Barnet optager bedst næring fra ærter og andre grøntsager, hvis de koges.
Fra 9-10 måneders alderen vil mange børn have stor glæde af at spise ærter, det er god træning for at øve pincetgreb og ærter kan fint gives sammen med rugbrød til frokost.
Ærter indeholder protein, samt...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...