Brev:
Flitsbue bevægelser
Hej Helen
Nu skriver jeg lige til dig endnu engang. Vores lille søn Matti, som har haft mave- og spiseproblemer i meget lang tid, har nu endelig afføring stort set hver dag.
Han har stadig en del problemer med, at han kører rundt fra side til side, når han skal spise, men nu har en speciel sundhedsplejerske filmet ham, og det får vi snart tilbagemelding på.
Det der bliver ved med at bekymre mig, er de underlige bevægelser han laver, som har stået på i flere måneder nu. Det kommer oftest når han sover. Nogle gange kun et par gange, og andre gange, kan det stå på i mange timer ad gangen. Bevægelserne er, at han nærmest står i flitsbue, eller bro, mens han strækker halsen helt ud, drejer hovedet opad til den ene side, skubber med benene og laver nogle meget anstrengte lyde, der lyder som ahh ahh lyde. Jeg kan slet ikke komme i kontakt med ham, når han gør det (han gør det også nogle gange i vågen tilstand), men hvis jeg tager ham op, så stopper han med det samme.
I starten troede jeg, at han havde ondt i maven eller luft i maven, men ...
... eftersom han ikke virker til at have maveproblemer, og han ikke prutter og bøvser mere end normalt, så har vi slet ikke nogen fornemmelse af, at han har ondt.
Han græder jo heller ikke imens, men siger bare de der underlige lyde. Han virker som om, der er et eller andet der generer ham meget, men det er svært for os at finde ud af, hvad det går ud på.
Jeg er egentligt bekymret for, om det kan være noget mentalt. Jeg har nævnt hans bevægelser for både sundhedsplejerske og børnelæge, og de virker ikke bekymrede, men har ikke overværet det.
De siger, at eftersom det går væk, når jeg tager ham op, så er det nok nogle bevægelser, der stopper helt med tiden. Han er dog inde i en periode nu, hvor han gør det rigtig meget, og jeg er ved at drive mig selv til vanvid af bekymring over det. Det virker underligt, og selv min mand er begyndt at bekymre sig.
Jeg kender mange med spædbørn, og har aldrig hørt andre beskrive sådan noget. Virker det unormalt? Skal vi være bekymrede? Kan det være noget mentalt?
Mange tak
Med venlig hilsen
Mor til Matti
Annoncer
Sponsorerede artikler
Giv dit barn den bedste start!
Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier
Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.
Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...
17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.
Baby vågner hele tiden om natten
Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...
28. oktober 2024 | Diverse | 4 mdr.
Kære Helen Tusind tak for dit sidste svar, det gav ro herhjemme! Men nu...
27. oktober 2024 | Sovevaner | 4 mdr.
Kære Helen. Tusind tak for dit fine svar for et par uger siden. Vores dreng...
26. september 2024 | Sovevaner | 3 mdr.
Græder sig selv i søvn om aftenen
Hej Helen, Så skriver jeg igen .. Efter mit sidste brev er min datter...
Viden om børn:
C-Vitamin
Vitamin C findes i frisk frugt, grøntsager og kartofler. Danske børns indtag af vitamin C er normal tilstrækkeligt og Sundhedsstyrelsen anbefaler derfor ikke ekstra tilskud af vitamin C til mature børn.
Præmature børn, dvs. børn født før 37 uge har mindre depoter af jern, vitaminer og mineraler end mature børn. Det gælder især for de fedtopløselige vitaminer A, D, E, K, men også for C-vitamin.
På neonatalafdelingerne vil det præmature barn få ekstra tilskud af...
Apgar score
Dette er betegnelsen for en undersøgelse som jordemoderen laver af barnet lige efter fødslen. Apgar Score blev udviklet i 1952 af Virginia Apgar og den bruges til at vurdere, hvordan barnet har det, lige når det er blevet født.
Jordemoderen har 5 ting hun ser på:
1. Hun ser på barnets reflekser,- reagerer barnet på forskellige stimuli, griber barnet, søger barnet osv.
2. Hun mærker barnets puls, for at se på hvor hurtigt barnets hjerte slår og om...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.