Annonce

Annonce

Svar: Vil ikke mme


20. juni 2009

Alder:
6 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Kost og ernæring.

Hej med dig

Jeg kan godt forstå at du efter ½ år hjemme har lyst til en gang imellem at kunne komme ud, lave noget for dig selv og at du har brug for at prioritere andre ting ... At være væk hjemmefra i 8-9 timer lyder dog af rigtig meget, kunne du ikke nøjes med at være væk et par timer - så du kan nå tilbage inden din dreng skal ammes igen?

Du skal være opmærksom på at der også vil være en risiko for at du får brystbetændelse hvis du pludselig ikke ammer i 8-9 timer og du ikke kan malke ud ... Dertil kommer naturligvis at hvis du er væk i mange timer og din dreng ikke indtager væske i den periode, så skal du være indstillet på at maraton-amme når du kommer hjem for så har han jo et stort væskebehov der skal indhentes. Derfor er det bedst (for jer begge), hvis du kan få ham til at drikke mme eller kun være væk i nogle timer, så din egen krop også kan følge med :o)

Det er prisværdigt at du har købt 4 forskellige typer erstatning for at se om din dreng kan lide noget af det og naturligvis frustrerende at ingen af dem glider ned. Han lyder til at foretrække den ægte vare og det kan man ikke fortænke ham i da modermælk smager betydeligt bedre end modermælkserstatning ....

Modermælk er meget sødt i smagen, hvor mme er mere surt, derfor kan man nogle gange få barnet til at tage imod mme ved at komme lidt sukker i. Du må her blande 1 tsk. sukker i 100ml mælk. Det skal naturligvis trappes ud stille og roligt, så han ikke vendes til at drikke sukkerholdig mælk ... men det kan være en måde at få ham til at tage imod det på.

Ellers så er det jo nogle gange sådan at det lykkes at få barnet til at tage flasken, ...


Annonce

... når mor ikke er der. Far forbindes ikke med amning og hvis jeres dreng har fået skemad og skal sove og han inden lur plejer at blive ammet - ja hvis mor så ikke er til stede så vil han måske acceptere flasken, fordi alt andet jo er udelukket - det ses, så det kan jo komme an på en prøve.

Det lyder fint med amning 5 gange dagligt, det kan godt være nok til en dreng på 6 måneder. Hvis du har masser af mælk og det flyder let til ham, hvis han spiser godt med skemad, vokser fint og i det hele taget virker til at trives - så må du gå ud fra at han får, hvad han har behov for. Du må tro på at han har en naturlig evne til at regulere sit behov, så tilbyder du ham brystet, så tager han imod, når han har behov og du skal naturligvis lægge ham til, når han selv giver udtryk for at have behov. Du skal være opmærksom på at han nu hvor varmen kommer godt kan have behov for lidt hyppigere amning fordi han er tørstig :o)


Helens bog om børn og mad
LÆS OGSÅ: "Helens bog om børn og mad" - sådan får du dit barn til at spise

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


De fleste børn på din drengs alder har behov for ca 900-1000ml mælk i døgnet. Da du ammer ved du naturligt ikke hvor meget mælk han får hos dig hver gang, men hvis vi forestiller os at han på de 5 måltider i gennemsnit drikker 180-200ml hver gang, så er han jo fint dækket ind. Får han ikke helt så meget, så er det også okay, han drikke jo vand af kop og få således også sit væskebehov dækket den vej og derudover er der jo også mælk i grød og mos.

Alt i alt lyder det altså som om at din dreng får hvad han har behov for, spørgsmålet er jo så om du får den frihed du har behov for, - hvis du kun kan være væk i nogle timer? Men det er trods alt bedre end ingenting ....

Ha en rigtig dejlig dag og nyd det gode vejr!

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste

Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:

22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.

Hvilket måltid, hvornår?

Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...

Læs hele brevet og Helens svar


22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Vil ikke skemaden

Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....

Læs hele brevet og Helens svar


17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?

Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...

Læs hele brevet og Helens svar


8. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Virker konstant sulten

Kære Helen. Jeg vil gerne høre, om du har nogle idéer til, hvordan jeg kan...

Læs hele brevet og Helens svar


6. november 2024 | Kost og ernæring | 2 år, 2 mdr.

Te til børn

Kære Helen Jeg læste netop dit nyhedsbrev om de forskellige virusinfektioner...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Allergidisponerede børn

Når man taler om allergidisponerede børn skelner man imellem dobbelt forældre disposition og svær enkeltdisposition.

Dobbelt forældredisposition er når begge forældre har/har haft flerårig, svær lægediagnosticeret behandlingskrævende atopisk sygdom (Astma, rhinit, børneeksem eller sikker fødevareallergi).

Svær enkeltdisposition er når en af forældrene og/eller søskende har/har haft flerårig svær lægediagnosticeret, behandlingskrævende atopisk sygdom (Astma, rhinit,...

Læs mere i Babylex

Klapvogn - køb af klapvogn

Når I vil købe en klapvogn, skal I overveje, hvad jeres behov er. Der findes mange forskellige modeller af klapvogne, som hver har deres fordele.

En klapvogn kan være praktisk, når I bevæger jer rundt i byen, eller tager feks. bus eller tog. En klapvogn er ofte let at manøvrerer rundt med, og den fylder ofte mindre end en barnevogn, hvilket kan gøre den praktisk i hverdagen. Samtidig kan mange klapvogne klappes sammen, så de f.eks. kan være med i bilen, hvis I f.eks. skal i ZOO...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens babydagbog som er en praktisk og lækker kalender smækfyldt med konkret information og gode idéer.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tusind tak for dit svar sidst. Jeg sprang ned og købte din bog "Sådan får du dit barn til at sove!" Den har virkelig hjulpet mig på rette vej. Det er en fantastisk bog.

Jeg kan virkelig mærke et meget større overskud ved at have forstået, at min søn bare mangler den tryghed i at være tæt på mig og mærke de vuggende bevægelser. Det hang mig langt ud af halsen før bare at tænke på det var puttetid. Nu glæder jeg mig faktisk, ved tanken om at min søn jo elsker at lægge i mine arme og putte, og at jeg kan lægge ham fra mig UDEN han sover, og han bare falder i søvn :)

Elias har trods kolik aldrig haft en nat hvor han ikke har sovet, så det gik lige op for mig at de søvnproblemer jeg troede han havde, slet ikke er så slemme. Hvis der da overhovedet er et problem!

Hilsen mor til Elias, 4 måneder.


Annonce