Annonce

Annonce

Svar: Udvikling, flaske om natten


20. juni 2009

Kategori:
Alder:
9 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Udvikling.

Kære glade mor (dejlig at der også findes glade mødre :o))

Det lyder som om at jeres dreng er rigtigt god til at krybe og komme frem over gulvet og det kan godt være at han springer kravlestadiet over - det ser man jo nogle gange og der er nok ikke så meget at gøre ved det ...

Du må dog gerne hjælpe ham op på alle fire og stående der, skal du hjælpe ham med at rokke frem og tilbage. Du skal ikke prøve at flytte på hans arme og ben, det hjælper ham ikke, men i stedet hjælpe ham med at rokke fordi det hjælper ham til at finde ud af det med vægtoverføring og pludselig få flyttet sig selv.

Derudover er det en rigtig god idé at gynge ham, svinge ham, vende ham på hovedet osv. Jo mere du kan tumle med ham, jo mere stimulerer du balancecenteret i hjernen og jo bedre bliver han motorisk.

Han må gerne stå på dine lår, hvor du holder ham om livet eller i hænderne. Du må også gerne tage ham i hænderne, omkring håndledet og lade ham selv trække sig op til stående stilling, når han ligger eller sidder. Det vil være fint at lave sådanne øvelser med ham. Men du bør ikke øve gangtræning med ham, han rejser sig og går, når han er parat til det.

Det første tegn på at han øver sig i at gå er, at han selv begynder at trække sig op at stå ved tremmerne i sengen eller ved møblerne i rummet. Herefter begynder han at bevæge sig fra side til side, ved hele tiden at holde fast med hænderne og flytte sine fødder. Så sålænge han ikke gør tegn til dette, så er han ikke parat :o)

Med hensyn til flaske om natten, så er det rigtig dejligt at han nu er begyndt at sove igennem og han må meget gerne sove om natten nu hvor han er 9-10 måneder gammel :o) Det vil ...


Annonce

... dog være godt, hvis du kan give ham 400ml mme dagligt, så han fortsat får sit jernbehov dækket frem mod 12 måneders alderen og det svarer normalt til at han kan få to flasker dagligt. Det kunne hos jer meget passende være en flaske inden middagslur og en flaske inden han puttes om aftenen.

Ved at give flasken inden middagsluren så sikrer du at den ikke fylder op for hverken morgenmad, formiddagsmåltid eller frokost :o)

Det er helt fint at tage ham ind til jer, netop fordi han lige nu har en alder, hvor han søger jer lidt mere og har brug for den ekstra tryghed og nærhed. Det lyder som om at det er hyggeligt og rart og fungerer godt for jer alle tre. I skal naturligvis holde fast i at han fortsat starter med at blive puttet i sin egen seng og forbinder sin egen seng med stedet, hvor han skal sove, så I ikke får skabt nye vaner, som I bliver trætte af på sigt :o)


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


De fleste børn vil i 8-9 måneders alderen begynde at sige ord i stavelser ofte starter de med ma-ma fordi det er den lyd man bruger når man verbaliserer omkring maden "mmmm, smager godt, mam mam" og det forsøger de så at efterligne og de begynder ofte at bruge ma-ma som udtryk for at de er sultne eller tørstige.

Så prøv at tale lidt i stavelser med ham "ma-ma-ma", "da-da-da" osv. og se om han ikke begynder at efterligne det I siger. Brug også de ord han siger, som kan minde om rigtige ord - når han f.eks. siger "ei" så lyder det næsten som "Hej", så gentag hans ord ved at sige et rigtigt ord og gør ham på den måde opmærksom på at han med sine ord kan kommunikere - det er ikke bare lyde :o)

Håber du hermed er hjulpet videre på vej, fortsat held og lykke med ham :o)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump

BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udvikling:

15. oktober 2024 | Udvikling | 8 mdr.

Flytning med baby

Hej Helen Vi skal flytte i løbet af november måned og vil prøve at gøre det...

Læs hele brevet og Helens svar


12. oktober 2024 | Udvikling | 10 mdr.

Slår hovedet ind i ting

Hej Helen Vores datter på 10 måneder er begyndt at slå sit hoved ind i ting....

Læs hele brevet og Helens svar


16. september 2024 | Udvikling | 8 mdr.

Baby zoner ud

Kære Helen. Min datter er 8 mdr. hun er umiddelbart sund og rask og vores...

Læs hele brevet og Helens svar


16. september 2024 | Udvikling | 8 mdr.

Tumle med baby

Kære Helen Er meget vild med din brevkasse og alle dine gode bøger, som vi...

Læs hele brevet og Helens svar


22. august 2024 | Udvikling | 8 mdr.

For hurtig motorisk

Kære Helen Min datter er lige blevet 8 måneder. Hun har altid været meget...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Smile

Der er ikke noget bedre end at få et smil fra sit barn!

Allerede få timer efter fødslen ligger barnet og kigger på sine omgivelser og på mor og far. I et sådan øjeblik kan man godt opleve sit barn smile. Det er dejligt, men er dog endnu ikke det bevidste smil.

Først når barnet er ca 6 uger gammelt kan man opleve det mere bevidste smil, hvor det er synet af mor, far, storesøsters ansigt, som får lillebror til at smile.

Jo mere du kan smile, pludre og...

Læs mere i Babylex

Rotavirus

Rotavirus er den hyppigste årsag til diarré og opkastninger hos spædbørn. De fleste børn smittes mens de er mellem 6-24 måneder. De får kraftige opkastninger, vandig diarré og måske feber og barnet er i risiko for at få væskemangel. Symptomerne kan vare op til 7 dage.

Tegn på væskemangel er tørst, irritation, uro, sløvhed, indsunkne øjne, tør mund og tunge, tør hud og sparsom vandladning. Hvis du ikke kan få dit barn til at drikke og du oplever et eller flere af ovenstående tegn...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og opdragelse, som giver dig praktiske råd til alt det, der er så svært.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen.

Jeg vil lige sige mange tak for dit gode og præcise svar på mit spørgsmål om "Afbrudt søvn efter dagplejestart". Jeg fik lige præcis den vejledning, jeg manglede. Så tusind tak og fortsat god dag.

Kærlig hilsen
Victors stolte mor.


Annonce