Svar: Hvordan gør vi ham interesseret i renlighed?
Kære Henriks mor
Det lyder som om at jeres dreng er parat til renlighed, når det kommer til vandladning og det er rigtig godt. Det er helt normalt at børn bliver lidt senere renlige med afføring, ligesom mange også bliver renlige om dagen før de er det om natten.
Det er som udgangspunkt en rigtig god idé at beholde bleen på, men det er ikke ensbetydende med at man så ikke kan træne renlighed. Sammen med en ble følger nemlig også toilet tider og det betyder at I ikke skal spørge ham om han skal tisse, men derimod tage ham i hånden og følge ham på toilettet, på de tidspunkter, hvor det er normalt at lade vandet. "Kom skat, vi går lige ud og tisser!" og det gør I og det gør han, som det mest naturlige i verden,- når man står op, inden man går i seng, inden man tager op for at handle, går ud for at lege osv.
Bleen han har på skal være en bukseble som trækkes op og ned som et par underbukser, er bleen tør, så roses han for det, det er dejligt, så kan den bruges igen. Er bleen våd, så var det jo godt at han havde den på og så skifter ...
... man den bare.
Når han sidder på toilettet og prøver at tisse, så sig til ham at han skal prøve om han kan slå en lille prut, prøve at klemme lidt og se om der kan komme noget ud. Nogle gange hvis barnet prøver at prutte lidt (hvilket de fleste synes er sjovt) så lykkes det at komme af med lidt afføring og så kan man rose dem for det. På den måde kan I arbejde lidt på at få ham igang med at fornemme, hvordan han skal presse for at få det ud.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Det vil også være rigtig godt, hvis I kunne låne nogle bøger på biblioteket om hvordan vi fungerer. Hvad sker der med maden når vi spiser, den kommer ud som afføring osv. så I taler om det som noget ganske naturligt. I kan låne bøger der handler om afføring - f.eks. "hunden der ville vide hvem der havde lavet lort på dens hoved" eller Sebastian Kleins "Gæt en lort" så I naturligt taler om dette, hvordan de ser ud, forskel på mennesker og dyr osv. og stille og roligt får ham gjort interesseret i sin egen afføring :o)
Rigtig meget held og lykke fortsat, håber I hermed er hjulpet videre på vej.
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om renlighed:
2. november 2024 | Renlighed | 3 år, 10 mdr.
Hej Helen. Jeg har en kæmpe udfordring med min søn på 3 som bliver 4 til...
30. september 2024 | Renlighed | 5 år
Kære Helen. Vores dreng F. er lige fyldt 5 år. Han smed bleen for ca. 2 år...
23. juli 2024 | Renlighed | 2 år, 7 mdr.
Hej Helen! Mange tak for svaret på mit sidste spørgsmål! Nu står vi...
Viden om børn:
Vugge - vugning, bevægelse
At blive vugget, vippet og bevæget er med til at stimulere det lille barns vestibulærsans, også kaldet labyrintsans. Denne sans udvikles tidligt i graviditeten, og det ufødte barn får stimuleret denne sans, når moderen bevæger sig rundt. Når den gravide mor går omkring, så bliver barnet naturligt vugget og bevæget i livmoderen.
Det indre øre består af to dele: Balanceorganet og sneglen (Cochlea). Disse to dele kaldes med en fællesbetegnelse for labyrinten. Balanceorganet består...
Reagensglasbefrugtning, IVF og ICSI
Reagensglasbefrugtning er en fertilitetsbehandling, som bruges hvis insemination ikke er lykkes 3 gange, hvis manden har stærkt nedsat sædkvalitet eller hvis kvinden har ødelagte æggeledere.
Det er en behandling for selve undfangelsen sker uden for kroppen - i et reagensglas.
- Man stimulerer kvindens æggestokke med en kraftig hormonbehandling, der modner op til 10-12 æg på en gang. Disse tages ud, et indgreb der foregår under under lokalbedøvelse.
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.