Brev:
Søvnløshed og amning
Hej Helen
Lærke er nu 4 mdr og det går fint. Denne gang er det moren, der er problemet. Jeg har fået problemer med at sove. Fx i nat, hvor jeg ikke kunne falde i søvn og endte med at være vågen hele natten pånær en lille time fra 4.30 til 5.30. Andre nætter har jeg ikke kunnet sove igen efter Lærke har vækket mig for at få mad kl. 1 og har været vågen resten af natten, mens Lærke har sovet sødt ved siden af. Eller jeg har ligget vågen 2-3 timer fra kl. 1 amningen, før jeg faldt i søvn igen. Det har stået på i ca. 14 dage. Ind imellem har der heldgivis været nætter, hvor jeg har sovet fint (afbrudt af amninger hver 2. 3. time.)
Jeg ved det må skyldes noget stress over et eller andet, da jeg har prøvet der før, hvor jeg var stresset over, at vuggestuen strejkede da jeg lige var startet på et nyt job. Da vuggestuen genoptog arbejdet, kunne jeg sove igen. Denne gang kan jeg dog ikke helt gennemskue, hvad jeg er stresset over, og har derfor svært ved at få det til at gå over. Jeg er jo hjemme på barsel og synes egentligt, at det går godt, så der skal lidt mere selvransagelse til, før jeg finder ud af, hvad problemet er.
Udover det ...
... selvfølgelig er mega hårdt ikke at få sovet, så er jeg også bekymret for amningen. Når jeg ligger vågen om natten, vil mælken ikke rigtigt løbe til. Det ender med, at Lærke opgiver at få noget at spise og falder i søvn med sutten. Ofte forbundet med lidt skrigeri. Dog ikke så meget som jeg kunne frygte. Heldigvis har det altid løbet fint til om morgenen igen. Men jeg ved jo, at hvile og søvn er vigtig for mælkeproduktionen, så jeg frygter, at det hele pludseligt går i stå og har derfor overvejet om jeg skulle begynde at introducere en flaske så jeg har den mulighed, hvis jeg pludseligt ikke har mere mælk.
Jeg vil dog enormt gerne høre din vurdering af situationen. Er det en god ide at begynde på flasken? Er der en reel risiko for, at jeg pludseligt ikke kan amme mere? Jeg drikker ammethe for at stimulere amningen. Er der andet jeg kan gøre for at stimulere den bedst muligt? Sidst fik jeg sovepiller til at hjælpe mig igennem, men med amningen kan jeg vel ikke få nogen form for hjælp? Jeg har ikke talt med min læge, da jeg ikke forventer, at han kan hjælpe mig. Er det en fejl? Burde jeg drøfte problemet med ham?
På forhånd tak
Den søvnløse mor
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.
Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...
17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.
Baby vågner hele tiden om natten
Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...
28. oktober 2024 | Diverse | 4 mdr.
Kære Helen Tusind tak for dit sidste svar, det gav ro herhjemme! Men nu...
27. oktober 2024 | Sovevaner | 4 mdr.
Kære Helen. Tusind tak for dit fine svar for et par uger siden. Vores dreng...
26. september 2024 | Sovevaner | 3 mdr.
Græder sig selv i søvn om aftenen
Hej Helen, Så skriver jeg igen .. Efter mit sidste brev er min datter...
Viden om børn:
Fødsel
En graviditet varer normalt 40 uger, men naturen er ikke altid sådan, og nogle gange går fødslen igang før, andre gange senere. Føder du mellem uge 37+0 og 41+6 siger man, at du har født til tiden.
Mange kvinder oplever plukveer i graviditeten. Det er sammentræninger af musklerne i livmoderen, og det er måden, at livmoderen forbereder sig til fødslen på. I starten er disse sammetræninger uregelmæssige, men i takt med at fødslen nærmer sig, bliver sammentrækningerne mere...
Barselsbesøg
I nogle kommuner tilbyder sundhedsplejersken at komme på besøg meget hurtigt efter fødslen. Dette sker hvis fødslen f.eks. er foregået hjemme, eller hvis moderen er gået meget hurtigt hjem efter fødslen.
Også jordemødre tilbyder nogle gange barselsbesøg i hjemmet, hvis kvinden er udskrevet inden for 48 timer efter fødslen eller hvis der er tale om en hjemmefødsel. Man taler normalt om et barselsbesøg når sundhedsplejerske eller jordemoder kommer på besøg i hjemmet 3-5 dage efter...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.