Brev:
Søvnløshed og amning
Hej Helen
Lærke er nu 4 mdr og det går fint. Denne gang er det moren, der er problemet. Jeg har fået problemer med at sove. Fx i nat, hvor jeg ikke kunne falde i søvn og endte med at være vågen hele natten pånær en lille time fra 4.30 til 5.30. Andre nætter har jeg ikke kunnet sove igen efter Lærke har vækket mig for at få mad kl. 1 og har været vågen resten af natten, mens Lærke har sovet sødt ved siden af. Eller jeg har ligget vågen 2-3 timer fra kl. 1 amningen, før jeg faldt i søvn igen. Det har stået på i ca. 14 dage. Ind imellem har der heldgivis været nætter, hvor jeg har sovet fint (afbrudt af amninger hver 2. 3. time.)
Jeg ved det må skyldes noget stress over et eller andet, da jeg har prøvet der før, hvor jeg var stresset over, at vuggestuen strejkede da jeg lige var startet på et nyt job. Da vuggestuen genoptog arbejdet, kunne jeg sove igen. Denne gang kan jeg dog ikke helt gennemskue, hvad jeg er stresset over, og har derfor svært ved at få det til at gå over. Jeg er jo hjemme på barsel og synes egentligt, at det går godt, så der skal lidt mere selvransagelse til, før jeg finder ud af, hvad problemet er.
Udover det ...
... selvfølgelig er mega hårdt ikke at få sovet, så er jeg også bekymret for amningen. Når jeg ligger vågen om natten, vil mælken ikke rigtigt løbe til. Det ender med, at Lærke opgiver at få noget at spise og falder i søvn med sutten. Ofte forbundet med lidt skrigeri. Dog ikke så meget som jeg kunne frygte. Heldigvis har det altid løbet fint til om morgenen igen. Men jeg ved jo, at hvile og søvn er vigtig for mælkeproduktionen, så jeg frygter, at det hele pludseligt går i stå og har derfor overvejet om jeg skulle begynde at introducere en flaske så jeg har den mulighed, hvis jeg pludseligt ikke har mere mælk.
Jeg vil dog enormt gerne høre din vurdering af situationen. Er det en god ide at begynde på flasken? Er der en reel risiko for, at jeg pludseligt ikke kan amme mere? Jeg drikker ammethe for at stimulere amningen. Er der andet jeg kan gøre for at stimulere den bedst muligt? Sidst fik jeg sovepiller til at hjælpe mig igennem, men med amningen kan jeg vel ikke få nogen form for hjælp? Jeg har ikke talt med min læge, da jeg ikke forventer, at han kan hjælpe mig. Er det en fejl? Burde jeg drøfte problemet med ham?
På forhånd tak
Den søvnløse mor
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
13. april 2025 | Sovevaner | 3 mdr.
Kære Helen Jeg har nu forsøgt at bruge nogle af dine råd ift min datter på...
12. marts 2025 | Sovevaner | 5 mdr.
Kære Helen Min søn er 5 måneder, og han er de sidste 1.5-2 måneder begyndt...
6. marts 2025 | Transport og ferie | 3 mdr.
Kære Helen. Min mand og jeg venter vores første barn og vi er så heldige, at...
7. februar 2025 | Kost og ernæring | 5 mdr.
Hej Helen Min dreng bliver 6 måneder den 18 februar, og har fået skemad i...
4. februar 2025 | Sovevaner | 5 mdr.
Hej Helen Vi har en glad lille pige, som blev 5 måneder for en uge siden....
Viden om børn:
Høj stol til baby
Når barnet begynder at kunne sidde selv, er det en god idé at anskaffe en høj stol. Så kan barnet sidde med ved bordet under måltiderne, og det kan også følge med i, hvad I laver ved køkken- og spisebordet.
Der findes mange forskellige modeller af højstole, men de fleste vælger i dag en model, som kan stå ved spisebordet. Det giver mulighed for, at baby kan være med ved bordet, når familien sidder og spiser og på den måde naturligt tage del i måltiderne.
De...
Brok (hernie)
Et barn der buler lidt ud ved navlen, har sandsynligvis navlebrok. Udposningen er typisk på størrelse med en hasselnød, men den kan også blive stor som en valnød.
Navlebrok er ikke farligt, og det forsvinder ofte før barnet er blevet 2 år. Det giver sjældent gener, men det kan sætte sig fast og give smerter - i disse tilfælde skal brokket skubbes på plads enten af forældrene eller af lægen.
Hvis navlebrokket ikke forsvinder af sig selv, vil man ofte vælge at...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Hej Helen,
Tusind tak for dit sidste svar. Jeg viste min mand mit brev, som du foreslog, og han blev helt ked af det da han så det. Det satte en masse samtaler i gang herhjemme, og det hele går meget bedre nu. Vi har delt tingene mere op, så det ikke kun er mig der tager mig af hus + børn, men han også begynder at komme mere på banen. Det er rigtig rart.
Du skal bare have så meget tak. Både for en super brevkasse, men også for dine små puf. :)
Kærlig hilsen
Christine, mor til to