Brev:
Middagslur, sove om aftenen og renlighed
Kære Helen.
Jeg har et spørgsmål omkring middagslur og sove om aftenen. Min dejlige søn sover stadig Tornerosesøvn hver dag. Han sover typisk et par timer, men nogle gange kan han godt tage 3 timer. Han er træt til middagstid, for der er jo knald på fra han slår øjnene op:-)
Når han så vågner mellem 13:45 - 14:30, så putter vi ham ved 20 tiden under stor protest. Han mener bestemt ikke, at han skal sove der. han leger jo lige så godt.
Vi har før jul haft held med at putte ham og så har han selv faldet i søvn, men efter nytårsaften (hvor han blev meget bange og stadig taler om "bum derude"), ja så har vi måttet sidde i benenden af hans seng og holde i hånd indtil han sov. Vi har forsøgt at sige, at nu skal han sove selv, tændt et lille lys og ladet døren stå på klem så han kan høre os. Og vi siger, at vi sidder lige oppe i stuen og kan høre ham og at vi passer på ham, men så starter hylekoncerten. Han bliver så dybt ulykkelig og siger han bliver bange og kalder på os. Ingen af os har lyst til, at lade ham ligge og græde. Vi har ...
... gået ned til ham og trøstet og så gået igen, men ligemeget hjælper det.
Har du et godt forslag til hvordan vi gør det, så han igen falder i søvn selv? Han bliver jo storebror til november og der vil det være skønt, at han selv kan.
Han er en lille tryghedsnarkoman og vi giver ham rigtig meget tryghed. Min mand synes bare lige at vores voksentid er forkortet og det frustrerer ham (og også mig). Der kan nemlig snildt gå ½ time før han sover.
Så tilbage til middagsluren. Skal vi kortne den af, eller lade ham sove og så putte ham kl.20 og så prøve et af dine forhåbentlig gode råd til at sove selv? Jeg er personligt i mod at vække et sovende barn. Han tager vel den søvn han har brug for?
Og så vil jeg høre dig Helen, om ikke du vil skrive om hele renlighedsprocessen. Vi kunne godt tænke os at komme i gang med at træne lidt, så han selv kan når han skal i børnehave om 5 måneder. Det er ikke et mål, men det vil gøre det lidt nemmere for ham tror jeg. Lige nu interesserer han sig ikke synderligt meget for det.
Kærligst Karoline
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
10. april 2025 | Sovevaner | 2 år, 7 mdr.
Kære Helen. Vi søger råd til at få putning til at fungere. Vi har pga....
28. marts 2025 | Opdragelse | 3 år
Børnehave og meget bestemt 3-årig
Kære Helen Jeg har skrevet før om vores familie, og er nu vendt tilbage til...
2. marts 2025 | Opdragelse | 3 år
Hvordan får jeg min datter til at hjælpe til
Hej Helen Jeg kunne rigtig godt tænke mig, at min datter begyndte at hjælpe...
12. januar 2025 | Udvikling | 3 år
Hej Helen Vores datter er nu 3 år og bliver itvivl om hvad der forventes af...
11. januar 2025 | Sovevaner | 2 år, 6 mdr.
Kære Helen Det er ved at være et stykke tid siden sidst, men nu er jeg...
Viden om børn:
Bæresele
En bæresele giver barn og forældre mulighed for at være tæt sammen, hvilket er ideelt især de første måneder, hvor barnet har brug for tæt kontakt og man også gerne vil have hænderne fri til at lave praktiske ting en gang imellem.
I starten bruges selen kun kortvarigt. Et barn har brug for afveksling, nogle gange vil det have ro og være i fred, andre gange har det behov for varme og nær kropskontakt.
Indtil barnet kan holde hovedet selv, er det vigtigt, at...
Portionsstørrelse børn
Det er meget forskelligt, hvor meget det enkelte barn spiser. Nogle børn spiser meget, og andre børn spiser mindre. Der er også forskel på børns appetit, som kan svinge alt efter tidspunktet på dagen.
Børn skal have lov til at regulere deres behov for mad. Det lille barn skal have lov til at die ved brystet, når det viser behov, og børn der får flaske, skal på samme måde have lov til at selvregulere. Barnet må ikke presses til at tømme hele flasken - og omvendt - hvis barnet...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.