Svar: At kravle
Kære mor til 2
Nogle børn springer kravle stadiet over, andre er bare lidt senere til det. De fleste børn lærer at kravle fra maveliggende stilling, hvor de på alle fire kommer op og står og vugger frem og tilbage - enkelte børn kravler dog også fra siddende stilling, hvor de læner sig frem på armene og pludselig lærer sig teknikken. Der er aldrig nogen regler uden undtagelse :o)
Det er generelt vigtigt at børn lærer at kravle og derfor er det godt at motivere dem til det. Hvis man kan kravle er man i stand til at krydskoordinere - et udtryk for at de to hjernehalvdele kan arbejde sammen. At kunne krydskoordinere, at hjernehalvdelene kan arbejde sammen, har betydning for hvordan man senere lærer. Det har f.eks. betydning for at man kan se forskel på b og d, p og q eller forskel på om der står 69 eller 96. Det er derfor man i nogle skoler har fysioterapeuter der laver øvelser med børnene i skolestart.
Det betyder ikke ...
... at løbet er kørt, hvis barnet springer kravlestadiet over, for det sker jo:o) Der er børn der i stedet for at kravle humper af sted eller simpelthen rejser sig og går. Men det er vigtigt at man så lærer dem at krydskoordinere deres bevægelser senere hen, altså lærer dem at kravle, lærer dem at hoppe sprællemandshop, gadedrengeløb osv.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Det er altid rigtig godt at tumle med sit barn, jo mere du kan tumle med hende, svinge hende og gynge hende, jo mere I kan dreje rundt, jo bedre er det. Du kan købe en babygynge - ikke en hoppegynge - men en gynge som hun sidder i og gynger frem og tilbage. Du kan også svinge hende i et lagen eller lignende, hvor I forældre står og holder i hver sin ende - jo mere hun vendes, drejes, trilles, gynges osv. jo mere stimuleres hendes balancecenter og jo større sandsynlighed er der for at hun også begynder at kravle :o)
Håber du hermed er hjulpet lidt videre på vej, fortsat held og lykke med hende.
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Giv dit barn den bedste start!
Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier
Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udvikling:
15. oktober 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Hej Helen Vi skal flytte i løbet af november måned og vil prøve at gøre det...
12. oktober 2024 | Udvikling | 10 mdr.
Hej Helen Vores datter på 10 måneder er begyndt at slå sit hoved ind i ting....
16. september 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Kære Helen. Min datter er 8 mdr. hun er umiddelbart sund og rask og vores...
16. september 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Kære Helen Er meget vild med din brevkasse og alle dine gode bøger, som vi...
22. august 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Kære Helen Min datter er lige blevet 8 måneder. Hun har altid været meget...
Viden om børn:
Drikkevarer til børn
Små børn bør drikke mælk og vand.
½ liter mælkeprodukt om dagen:
Det anbefales, at børn og voksne drikker ca. ½ liter mælkeprodukt om dagen. Til børn i alderen 1-2 år anbefales mælkeprodukter med 1.5% fedtindhold (letmælk), og til børn i alderen 2-3 år anbefales det at drikke og spise mere fedtfattigt - det vil sige skummet-, mini- og kærnemælk og lette surmælksprodukter. Nogle børn kan dog godt have brug for letmælk og letmælksprodukter frem mod 3 års alderen.
Smile
Der er ikke noget bedre end at få et smil fra sit barn!
Allerede få timer efter fødslen ligger barnet og kigger på sine omgivelser og på mor og far. I et sådan øjeblik kan man godt opleve sit barn smile. Det er dejligt, men er dog endnu ikke det bevidste smil.
Først når barnet er ca 6 uger gammelt kan man opleve det mere bevidste smil, hvor det er synet af mor, far, storesøsters ansigt, som får lillebror til at smile.
Jo mere du kan smile, pludre og...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen.
Tak for dit tidligere svar, som gav os meget ro omkring vores 4 uger for tidlig fødte datters måltider.
I det hele taget tak for denne brevkasse, den hjælper mange forældre... jeg er taknemmelig helt inde i mit dybeste over den tid du bruger, dine lange og fyldestgørende svar og din evne til at forstå....!!
Mor til pige født 4 uger for tidligt