Svar: Natteroderi og søvnmønster - 9 mdr.
Kære Lines mor
Det lyder ikke som om at Line sover for meget om dagen, hendes dagsrytme lyder fin og således ikke noget der skulle spille ind på hendes søvnvaner om natten.
Det lyder også som om at hun spiser godt, men det kunne samtidig også godt lyde som om at hun måske er lidt sulten om natten og at du derfor skulle prøve at tilbyde hende en godnatgrød som en del af putteritualet. Altså efter aftensmaden, når hun har leget lidt, været i bad osv. få hende til at spise lidt grød inden hun så får flaske og puttes til natten. Det kunne måske gøre en forskel for jer.
Derudover tænker jeg at hun jo lyder til at være rigtig godt med motorisk og være meget aktiv og at hendes opvågninger om natten måske skyldes motorisk uro, samt mange drømme. Alt hvad hun oplever i løbet af dagen skal jo bearbejdes i drømme og når hun er så aktiv som hun er, så sover hun naturligt meget uroligt i ...
... øjeblikket.
Det kan derfor meget vel være en periode I skal igennem og det vigtigste her er, at du holder fast i hendes gode putteritual, at hun falder i søvn om aftenen, sover i sin seng, føler sig tryg og rolig når hun bliver lagt osv. Det er alfa omega for fortsat gode vaner :o)

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Du kan overveje om du skal tage hende over i din seng og putte med hende, når hun vågner kl. 05-05.30 netop for at få hende til at sove lidt mere. Det at hun motorisk er igang med at øve sig så meget, begynder at gå, betyder at hun om dagen rent fysisk øver sig i at bevæge sig væk fra dig. Hun sidder ikke længere så meget på skødet, får ikke længere samme fysiske nærhed, men behovet har hun stadig så ved at putte med hende tidlig morgen og give hende lidt ekstra fysisk kontakt der (også nu hvor du ikke ammer mere) så vil der måske falde lidt mere ro over hende igen.
Bare en tanke, håber du her er hjulpet lidt videre på vej :o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:
22. april 2025 | Sovevaner | 14 mdr.
Nu 14 måneder og i seng på anden måde - del III
Hej Helen, Det er ikke lykkedes for os.. i to aftener fald han i søvn...
13. april 2025 | Sovevaner | 3 mdr.
Kære Helen Jeg har nu forsøgt at bruge nogle af dine råd ift min datter på...
10. april 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen Din brevkasse har været en kæmpe hjælp hele vores tid som nye...
10. april 2025 | Sovevaner | 2 år, 7 mdr.
Kære Helen. Vi søger råd til at få putning til at fungere. Vi har pga....
10. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
13 mdr og i seng på anden måde - del II
Hej Helen, Mange tak for dit svar. Det giver rigtig god mening det du...
Viden om børn:
Modermælkserstatning
Modermælkserstatning gives til børn, der ikke ammes eller tilbydes udmalket modermælk - og modermælkserstatning kan gives fra fødslen. Modermælkserstatning er sammensat, så det ligner modermælken mest muligt, og børn udvikler sig og trives rigtig godt på modermælkserstatning.
Modermælkserstatninger har et højere indhold af protein, mineraler og vitaminer, end man ser i modermælk. Det skyldes, at barnet ikke kan optage næringstofferne helt på samme måde. Modermælkserstatning...
Gravid vitaminer
Når du er gravid, er det ekstra vigtigt at spise sund og varieret - det, du spiser og drikker under graviditeten, har betydning for dit barns udvikling i livmoderen.
Sundhedsstyrelsen anbefaler, at gravide tager et tilskud af folsyre, D-vitamin og jern. Desuden anbefales gravide at få tilstrækkeligt med kalk, enten gennem kosten eller som tilskud.
Folsyre: 400 mikrogram folsyre daglig fra graviditeten planlægges til og med 3 måneder henne. Dette tages i form af...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.