Annonce

Annonce

Svar: Vil ikke gå


11. juni 2009

Kategori:
Alder:
18 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Udvikling.

Kære Matilde

Da din dreng nu er 1½ år, så vil det være relevant at du drøfter det med jeres læge. Det er rigtig godt at du har talt med en ergoterapeut, men det vil være en god idé at få en lægelig vurdering også - du kan bede lægen om at få en henvisning til en børneortopæd, som har forstand på små børns knogleudvikling, led osv. Alle små børn er jo til en vis grad hypermobile og det er vigtigt at få den rigtige fagperson til at vurdere jeres dreng.

Du har ganske givet ret i at der også kan være noget med balancen og det kan være rigtig godt at du arbejder på at styrke hans balance. Det gør du blandt andet ved at gynge ham, svinge ham, vende ham op hovedet, slå kolbøtter med ham osv. Jo mere du kan gynge, vende, dreje ham jo bedre er det, jo mere stimuleret bliver hans balancecenter :o)

I forhold til at styrke hans led og muskler, så tænker jeg at det vil være rigtig godt, hvis I kunne gå til svømning sammen. ...


Annonce

... Det kan også være rigtig godt at gå til noget gymnastik eller rytmik for at få ham motiveret og styrke hans balance og lyst til at bevæge sig. Hans fodled kan styrkes ved at lade ham stå på et vippebræt med dig i hænderne og han kan også få lidt styrke af at hoppe på en lille gulvtrampolin og igen have dig i hænderne. Han er jo stadig ikke så gammel til at kunne gøre disse ting selv.


Helens bog om dit barns udvikling
LÆS OGSÅ: "Helens bog om gråd og trøst" med masser af råd om bl.a. børn med kolik, high need babies, mareridt, raserianfald og separationsangst.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Gå ture med ham i hånden, hvor han også skal prøve at gå på lidt ujævnt terræn. Det kan være en tur på stranden eller en tur i skoven. Bare det at skulle gå op eller ned af en lille bakke, vil være svært i begyndelsen og du skal ikke presse ham, men netop give ham den hånd, den støtte han har behov for. Det handler meget om mod, om at turde give slip og det lyder hos jer som om at det nok skal komme, han skal bare lidt have det sidste mod etableret :o)

Jeg håber at du hermed har fået lidt idéer videre frem. Fortsat held og lykke med ham :o)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy

En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udvikling:

3. april 2025 | Udvikling | 4 år, 5 mdr.

Social angst og skoleudsættelse

Kære Helen. Vi er altid meget glade for dine svar. Der er lidt tid til mit...

Læs hele brevet og Helens svar


23. marts 2025 | Udvikling | 10 mdr.

Start i dagpleje - reaktion

Hej Helen Vores dreng, som nu er blevet 10 måneder, er startet i dagpleje....

Læs hele brevet og Helens svar


17. februar 2025 | Udvikling | 11 mdr.

Dagplejestart - 11 mdr.

Hej Helen Vores dreng på knap 1 år startede i dagpleje 6. januar, så han har...

Læs hele brevet og Helens svar


10. februar 2025 | Udvikling | 9 mdr.

Bekymring for sproglig og motorisk udvikling

Hej Helen Jeg skriver da jeg er bekymret for min søn. Han er idag 9...

Læs hele brevet og Helens svar


6. februar 2025 | Udvikling | 15 mdr.

Sidder ofte i W-stilling

Kære Helen Jeg har et kort spørgsmål i dag. Min datter, som nu er blevet...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Spinalbedøvelse

Spinalbedøvelse er en bedøvelsesform, som bruges ved blandt andet kejsersnit. Man lægger bedøvelsen ind via en kanyle, som føres ind i rygmarvskanalen og kvinden bedøves fuldt fra taljen og ned.

Bedøvelsen gør som regel ikke særlig ondt at få lagt, og det tager meget kort tid at lægge den. Spinalbedøvelse har den fordel at kvinden er vågen under kejsersnittet og derfor kan følge med i fødslen af barnet - og også se barnet med det samme, barnet kommer ud. Der sættes en skærm op,...

Læs mere i Babylex

Massage - baby

Mange babyer nyder at få massage eller berøring af ryg, mave, ansigt, fingre, tær. De rolige og rytmiske bevægelser giver barnet en følelse af at være elsket og fylder barnet med velvære. Der findes flere bøger om emnet, hvis du ønsker at sætte dig ind i en bestemt teknik, kan det anbefales at låne eller købe en af disse.

Hvis dit barn har svært ved at komme af med afføring eller luft, så kan det også være en god ide at massere lidt på barnets mave. Dette gøres ved stille og...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens babydagbog som er en praktisk og lækker kalender smækfyldt med konkret information og gode idéer.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen,

Tusind tak for dine lange svar, du er så dejlig fornuftig :) Jeg er glad for at læse, at du i det store og hele kan understøtte det, vi i forvejen har gjort.

Tak skal du have for dine svar

Venlig hilsen, mor til Sofia 8 måneder


Annonce