Brev:
Hvilke krav kan man stille?
Kære Helen
Vi kører nu på 2. måned uden sygdom! Helt rart at kunne være en ”normal” familie og koncentrere sig om andre ting.
Jeg tænker ofte over hvilke ”krav” man kan stille til en 2½ årig? De skal jo generelt have udfordringer svarende til deres alder og ikke lide nederlag fordi de ikke kan klare vores krav.
Vores søn fortæller som regel ikke når han har våd/beskidt ble. Og viser ikke interesse for potten, selvom han ser dens funktion i vuggestuen/ børnehave. Men han taler meget om den, og synes den er fin. Hvordan får vi ham drejet ind på at skulle sidde på den (det vil han nemlig ikke!)?
Når han er rigtig træt sidst på eftermiddagen (på trods af rugbrød i maven ved hjemkomst kl. 16-16.30), vil han ikke hjælpe til med aftensmad, og nogen gange (ofte) vil han sidde hos en af os og spise, som om han slet ikke orker. Ofte han vi dog godt overtale ham til at sidde i egen stol hen ad vejen, og denne metode giver også færrest konflikter. Men skal vi til at lære ham at man spiser i egen stol og ikke på mor (det er jo temmelig besværligt at forsøge at spise selv, når han sidder på mit skød)? Eller er der tid nok til at lære ordentlige ...
... bordmanerer senere hen?
Så mht. at gå: vi bor i skoven hvor der er gode muligheder for gåture. Ofte vil han bare helst sidde i klapvognen, men vi vil gerne have ham til at lære at han godt kan gå selv, f.eks. ved ikke at tage klapvognen med. Men hvor langt kan man forvente en 2½ årig kan gå?
Så er der almindelige ting, som puslespil, billedlotteri og farver: Vi prøver at støtte ham i at lave f.eks. puslespil og det går også godt. Men med hensyn til farver, så er det som om han slet ikke kan forstå konceptet. Selv om vi viser ham to ting f.eks. i en billedebog, der er helt ens i farven og siger: ”den her er blå, hvad farve er den her?”. Så sidder han enten helt tavs og spekulerer eller også peger han på tingen og siger ”rød” eller noget andet. Andre gange insisterer han på at den altså er rød, lige meget hvad vi påstår. Der er en vis risiko for at han er farveblind, da min far var rød/grøn farveblind, men det er altså alle farver han har problemer med. På den anden side siger man ”post” hver gang vi ser en bil i den karakteristiske gule farve. Stiller vi for store krav til ham? Lider han unødigt nederlag når han ikke kan farven?
Mange hilsner
Dorte
Annoncer
Sponsorerede artikler
Giv dit barn den bedste start!
Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier
Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
6. november 2024 | Kost og ernæring | 2 år, 2 mdr.
Kære Helen Jeg læste netop dit nyhedsbrev om de forskellige virusinfektioner...
26. september 2024 | Opdragelse | 2 år, 6 mdr.
Kære Helen. Tak for din brevkasse, som jeg nu endnu engang har brug for....
17. september 2024 | Opdragelse | 2 år, 6 mdr.
Hej Helen Vi har solgt vores hus og skal flytte om cirka halvanden måned....
31. august 2024 | Diverse | 2 år, 6 mdr.
Hej Helen. Har lige brug for at hører dine tanker, omkring min bekymring til...
21. august 2024 | Opdragelse | 2 år, 6 mdr.
Hej igen Helen Og som altid tak for dine meget grundige svar! Hvor er det...
Viden om børn:
Flaskegivning
Når du giver dit barn flaske, så er det vigtigt, at du gør det til en hyggestund for jer begge. Det er vigtigt, at du sidder godt, og det er vigtigt, at dit barn har kropskontakt, når det spiser. Derfor er det rigtig godt, hvis du kan sidde med dit barn i din favn og ikke lader barnet ligge alene med flasken.
Når du sidder med dit barn i dine arme og giver barnet flaske, så sørg for, at barnet en gang imellem får en pause, hvor det har mulighed for at komme af med en bøvs. Sid...
Fisk og børn
Det er vigtigt at børn tilbydes fisk. Gerne flere gange om ugen, det vil sige næsten hver dag til frokost og et par gange til aftensmad.
Det er vigtigt at børn tilbydes forskellige typer af fisk. De fede fisk er især laks, sild og makrel. De mere magre fisk er skrubbe, rødspætte, sej og torsk. Fisk er rige på næringsstoffer som D-vitamin, selen og omega-3-fedtsyrer, som er meget vigtige for udviklingen af barnets hjerne.
Er dit barn mellem 0-14 år, er det vigtigt,...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.