Brev:
Vågentid om natten
Kære Helen!
Så blev det tid til endnu et spørgsmål. Maj er rykket ind på sit eget værelse her i sidste weekend. Uha det var noget af en omvæltning - for mor =). Hun har taget det over al forventning. Blev puttet efter samme ritual som hun plejer og faldt trygt i søvn med det samme.
Vi plejer at vågne en hel del gange om natten (ml 6-8). Den ene gang for at blive ammet de andre gange for hjælp til stillingskift og til at finde sutten. Efter hun er rykket ind på sit eget værelse kan jeg høre hun vågner. Hun ligger og snakker og pludre og vender sig i sengen, græder ikke. Hun kan nogle gange være vågen op til en ½ time, men for det meste kun omkring 5-10 minutter og falder så i søvn igen (af sig selv!!!?).
Spørgsmålet er om det er okay at lade hende ligge i helt op til ½ time vågen om natten eller om jeg bør gå ind og hjælpe hende med at komme videre i søvnen?
Nogle enkelte gange har hun rejst sig op i sengen og kan ikke finde ud af at komme ned igen, så kalder hun og vi går selvfølgelig ind og hjælper hende... spørgsmålet er også om man altid kan regne med at hun kalder, ...
... hvis hun har brug for hjælp? Eller bør man gå ind og tjekke at hun stadig ligger ned?
Jeg synes det er utroligt at hun kan ligge alene på den måde om natten, er meget stolt af hende=). Om dagen sørger hun os/(nok mest mig) enormt meget især efter hun er begyndt at kravle. Hun kan være helt optaget af at lege med en spændende bamse og så pludselig sætte i et hyl og sætte ind med turbo-kravl for at komme hen til mig. Hun små-græder hele vejen, men smiler også når vi får øjenkontakt. Bør jeg gå hen og tage hende op eller er det okay at lade hende komme til mig? Jeg tænker jo at det måske er sundt for hende at finde ud af at hun selv kan finde mig??
Hun sover stadig omkring 4 timer i dagtiden (fra 9-11 og 13.30-15.30, vi har prøvet at skære den sidste korte lur sidst på eftermiddagen væk, nogle gange går det andre gange har hun brug for lige at få et kvarter til ½ time). Vi putter hende kl 20 om aftenen og så sover hun til omkring kl 5.30-6. Er det nok/for meget søvn?
Ja det blev alligevel til lidt af en smørre.
På forhånd tusind tak for svar.
Med venlig hilsen
Majs mor
Annoncer
Sponsorerede artikler
Giv dit barn den bedste start!
Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier
Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....
21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Putning og nattesøvn for tvillingepiger
Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...
19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.
Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...
18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.
Putning og for meget natamning
Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...
17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?
Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...
Viden om børn:
Apgar score
Dette er betegnelsen for en undersøgelse som jordemoderen laver af barnet lige efter fødslen. Apgar Score blev udviklet i 1952 af Virginia Apgar og den bruges til at vurdere, hvordan barnet har det, lige når det er blevet født.
Jordemoderen har 5 ting hun ser på:
1. Hun ser på barnets reflekser,- reagerer barnet på forskellige stimuli, griber barnet, søger barnet osv.
2. Hun mærker barnets puls, for at se på hvor hurtigt barnets hjerte slår og om...
Strækmærker
Under graviditeten oplever mange kvinder at de får strækmærker i takt med at maven vokser.
Har man først fået strækmærker forsvinder de ikke igen, men de bliver som regel næsten usynlige indtil en næste graviditet.
Mærkerne skyldes bristninger i underhuden. De kommer både fordi at maven vokser, men også fordi der sker nogle hormonelle forandringer. De kommer ofte på maven, lårene, brysterne, ballerne og/eller armene, og i starten ses de ofte som rosa eller blålige...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.