Brev:
Trille og krybe
Hej Helen!
Så til et helt andet emne:
Mattis har aldrig været glad for at ligge på maven, indtil han for ca. en måned siden lærte at trille fra ryg til mave. Så var der lige tre meget hårde dage, hvor han med det samme trillede på maven, når man lagde ham fra sig, og så med det samme "forlangte", med en meget høj og utilfreds lyd, at blive trillet tilbage, hvorefter han igen trillede om på maven, osv.... Nu er han dog blevet mere glad for det, og ligger mere på maven end på ryggen.
Mit første spørgsmål drejer sig om at trille fra mave til ryg, for det kan han stadig ikke. Vi hjælper ham med det mange gange hver dag, og har også prøvet at flytte et legetøj, så han følger det med øjnene, i håb om han så vælter/triller. Det gør han ikke. Kommer det mon af sig selv en dag (det gør det jo nok...)? Hvad skal vi gøre?
I den ...
... forbindelse har jeg et spørgsmål om sovestilling, han triller nemlig også om på maven når vi lægger ham til at sove, og han kan bedst falde i søvn på siden, men han kan jo ikke selv trille tilbage på ryggen, så er det farligt? Indtil videre har vi vendt ham om på ryggen, men det kan være lidt af en kamp at få ham til at sove på ryggen...
Det sidste spørgsmål drejer sig om at krybe. Han kan ikke krybe når han ligger på maven, han bevæger sig dog lidt tilfældigt i alle retninger, fordi han sparker og skubber sig rundt. Men som sagt er det tilfældigt. På ryggen derimod har han udviklet en lidt speciel "krybe"teknik. Han kommer helt op hvor han kun rører underlaget med hoved og fødder, og så skubber han afsted med fødderne. Det gør han bevidst. Må han godt det?? Det ser sådan lidt ubehageligt ud for hovedet og hals.
Med venlig hilsen
BR
Annoncer
Sponsorerede artikler
Giv dit barn den bedste start!
Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier
Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....
21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Putning og nattesøvn for tvillingepiger
Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...
19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.
Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...
17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?
Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...
17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.
Baby vågner hele tiden om natten
Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...
Viden om børn:
Øl og amning
Før i tiden anbefalede man, at kvinder der lige havde født, og som gerne ville amme, drak en maltøl eller en mørk hvidtøl dagligt, fordi det kunne hjælpe med at sætte mælkeproduktionen op. Det var kun øl af denne type, som havde effekt, og effekten skulle skyldes maltindholdet. På barselsafdelingen kunne man derfor få en øl til frokost eller aftensmaden, hvis man havde brug for det.
Det anbefales dog ikke mere, at man forsøger at øge sin mælkeproduktion ved at drikke øl....
Opbevaring af modermælk
Hvis du malker ud og vil gemme din mælk til senere, så bør du straks efter udmalkning hælde mælken på en engangsflaske, der lukkes og mærkes med navn, dato og evt. klokkeslæt. Umiddelbart herefter placeres mælken i køleskab eller fryser.
Holdbarhed for ny udmalket mælk:
3 døgn i køleskab ved maks. +5 C
3 måneder ved min. -18 C
Mælk, der ikke er optøet ved hjælp af varme, d.v.s. optøet i køleskab, kan holde sig 1 døgn i køleskab
Mælk, der er...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.