Brev:
Skift til juniordyne, sovestillinger og kravle
Kære Helen
Jeg har et spørgsmål ang. overgang til juniordyne mv.
Vi har indtil videre kun brug babydyne til vores datter - jeg er meget "hysterisk" med at hun evt. kan få den over hovedet så har altid bundet den fast i fodende på en af tremmerne - det har givet ro i sjælen, selvom der næppe er nogen grund til bekymring.
Vores datter er begyndt og trække i dynen, fordi hun vil lege "gemmelege" eller "borte borte tit tit" lege.... ja der er mange måder og holde sig vågen på :-) - nu hvor vi vil skifte til juniordynen - er der nogen risiko ved at hun kan blive kvalt i dynen, den er jo meget større end babydynen? Min sunde fornuft siger mig at hun med sin alder nu kan fjerne den hvis den genererer eller også ville hun græde hvis hun har brug for hjælp?
Hun okser i øjeblikket rundt oppe i sengen og ender ofte med og ligge og sove på maven - er det ok? Hun kan ...
... sagtens trille fra maven til ryg og omvendt men der er jo ikke den sammen plads til og vende sig tilbage til f.eks ryggen i en smal seng med tremmer som på gulvet når hun leger - ofte går jeg ind til hende og vender hende tilbage til ryggen - er det nødvendigt hvis hun selv ligger sig på maven, siden eller midt i sengen?....... om morgenen når vi henter hende ligger hun ofte ovenpå dynen - men det burde måske hjælpe med den større dyne som ikke så nemt kan sparkes af ?
Hun sover meget uroligt for tiden. Hun kravler stadig ikke men i dagtimerne er hun flittigt oppe på alle fire og står og rokker frem og tilbage, men pga af vores trægulv/klinter så skubber hun sig "bare" baglæns selvom hun ligger på et tæppe - er det en hindring for at hun begynder og kravle? Hun nærmer sig 9,5 mdr så synes jo nok hun snart burde kunne :-)
Glæder mig til og høre fra dig.
Hilsner en glad mor
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
10. april 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen Din brevkasse har været en kæmpe hjælp hele vores tid som nye...
9. april 2025 | Sovevaner | 9 mdr.
Hej Helen. Tak for et godt forum med mange gode input. Vi har en datter,...
9. april 2025 | Sovevaner | 8 mdr.
Opvågninger om natten - 8.5 måned
Kære Helen. Vores datter er 8.5 måned og er i 5 måneders tid vågnet hver...
23. marts 2025 | Udvikling | 10 mdr.
Hej Helen Vores dreng, som nu er blevet 10 måneder, er startet i dagpleje....
18. marts 2025 | Kost og ernæring | 9 mdr.
Kære Helen. Mange tak for dit fine svar angående vores søns søvn. Rom blev...
Viden om børn:
Fladt baghoved
Da små børns kranieknogler er bløde og ikke helt sammenvoksede, kan de tage facon efter, hvordan barnet lejres. Det kan give barnet en flad eller skæv hovedfacon, - dette kaldes lejringsbetinget skævhed af kraniet.
Sundhedsstyrelsen anbefaler, at børn altid lejres på ryggen, når de skal sove, fordi dette mindsker risikoen for vuggedød. Du skal være opmærksom på, at barnet ikke ligger med hovedet til den samme side, hver gang det sover, da dette kan medføre, at barnet får en skæv...
Vugge - vugning, bevægelse
At blive vugget, vippet og bevæget er med til at stimulere det lille barns vestibulærsans, også kaldet labyrintsans. Denne sans udvikles tidligt i graviditeten, og det ufødte barn får stimuleret denne sans, når moderen bevæger sig rundt. Når den gravide mor går omkring, så bliver barnet naturligt vugget og bevæget i livmoderen.
Det indre øre består af to dele: Balanceorganet og sneglen (Cochlea). Disse to dele kaldes med en fællesbetegnelse for labyrinten. Balanceorganet består...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Hej Helen
For gud ved hvilken gang er jeg på din hjemmeside for lige at tjekke, hvordan det nu er med forkølelse og graviditet. Jeg har brugt siden så mange gange. Og hver gang har jeg fået højt kvalificerede og superpraktiske og tryghedskabende svar. Det vil jeg bare lige sige tak for.
Mvh Birgitte