Svar: Bøger... og lidt babyteori
Kære Hønemor
I min bogguide under 'udvikling' eller 'børneopdragelse' finder du rigtig mange gode bøger om, hvordan man bedst muligt støtter op omkring barnets udvikling. Bogen "Fantastiske Forældre" af Margot Sunderland kan fremhæves som noget særligt, og også serien "Forstå dit barn" af Stein Erik Ulvund er en rigtig god serie, skrevet kort, let og forståeligt.
I forhold til aktivering og leg af børn i 9-12 måneders alderen, hvor der jo sker rigtig meget både motorisk og mentalt, vil leg på gulvet fortsat være rigtig godt. Det er på gulvet at barnet lærer at kravle, rejser sig ved tingene osv. og det kan være en god idé at lege "gemmelege", hvor I kravler rundt på gulvet og gemmer jer bag møblerne sige "bøhh" når din datter kravler efter og finder dig. Der er god træning i at lære "jeg er der selvom du ikke lige kan se mig".
Det er en alder, hvor man kan hygge sig mere med ...
... barnet, klappe kage, vise hvor stor man er, kigge i billedbøger, sige som dyrene i bogen, rokke i takt til musikken, synge fagte sange, ride-rankelege osv. Din datter vil elske at du snakker med hende, siger sjove lyde f.eks. dyrelyre og hun vil prøve at efterligne det du siger. Hun forstår sandsynligvis mere end du lige regner med og har allerede et vist ordforråd selvom hun stadig ikke selv siger så meget.
Store bolde, balloner, byggebægre, puttekasser (simpel), åbne og lukke kasser/boxe - putte i og tage op, køkkenting er sjove - gryder, skeer, plastbøtter, plastikflasker. Også legeting i badet er sjovt.

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
En telefon, et horn at blæse i, en tromme at slå på, en vogn man kan skubbe foran sig, store pegebøger i kraftigt materiale. Musik og rytme, sanglege, danse med hende - det er sjovt og dejligt :o)
Jeg håber du kan bruge ovenstående lidt videre, tak for dine pæne ord :) Ha en fortsat god dag ...
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udvikling:
3. april 2025 | Udvikling | 4 år, 5 mdr.
Social angst og skoleudsættelse
Kære Helen. Vi er altid meget glade for dine svar. Der er lidt tid til mit...
23. marts 2025 | Udvikling | 10 mdr.
Hej Helen Vores dreng, som nu er blevet 10 måneder, er startet i dagpleje....
17. februar 2025 | Udvikling | 11 mdr.
Hej Helen Vores dreng på knap 1 år startede i dagpleje 6. januar, så han har...
10. februar 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Bekymring for sproglig og motorisk udvikling
Hej Helen Jeg skriver da jeg er bekymret for min søn. Han er idag 9...
6. februar 2025 | Udvikling | 15 mdr.
Kære Helen Jeg har et kort spørgsmål i dag. Min datter, som nu er blevet...
Viden om børn:
Honning
Honning frarådes til børn under 1 år. Honning indeholder bakteriesporer og kan være infektionskilden vd spædbarnsbotulisme.
Botulisme er en sjælden sygdom, som skyldes et toksin (en forgiftning) dannet af den en sporedannende bakterie Clostridium Botulinum. Sporerne findes i omgivelserne, de er hårdføre og kan tåle kogning i flere timer.
Voksne og større børn bliver ofte ikke syge, da vores bakterieflora i tarmsystemet er anderledes. Men hos spædbørn medfører...
Tvillingefødsel
Det er altid noget ganske særligt at få et barn, men at få to på en gang er noget helt specielt.
En tvillingefødsel skal helst foregå på en specialafdeling, fordi der ved fødsel af to børn er større risiko for komplikationer. Cirka halvdelen af alle tvillingegraviditeter bliver afsluttet med planlagt kejsersnit, og når du er i 36. graviditetsuge, vil du ofte få svar på, hvorvidt du kan føde vaginalt, eller om det anbefales, at du føder ved planlagt kejsersnit.
Man...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.