Annonce

Annonce

Svar: Samvær med overnatning


5. juni 2009

Kategori:
Alder:
15 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Opdragelse.

Hej med dig

Det er en ulykkelig situation I befinder jer i, det er altid rigtig skidt, når man ikke kan finde ud af at løse samværet omkring barnet og det ender med tovtrækkeri fra begge sider ...

Det lyder helt rigtigt som om at I skal have statsforvaltningen ind over, det er her I finder den bedste rådgivning og hjælp i sådanne situationer.

Hvorvidt din datter har det bedst hos mor eller far skal vurderes af personer som kan møde både dig, ham og hende. Det kan man ikke udtale sig om hverken gennem en brevkasse eller vurdere ud fra en telefonsamtale.

Generelt kan man sige, at det handler om, hvordan I som forældre er, hvordan I formår at varetage hendes behov og møde hende i dagligdagen. Hvis I begge er lige gode til dette, hvis I begge fungerer og kan fungere som primære omsorgspersoner - så er der normalt ikke noget problem i at hun bor hos den ene og den anden, men hvis det ikke er sådan (og det lyder jo sådan på dit brev), så er det naturligvis problematisk.

Du lyder som om at din mand generelt ikke har været særlig meget på banen omkring jeres datter og at han i øjeblikket har hende til overnatning en gang om ugen. Hvordan er han som far? Kan han varetage hendes behov? Kan han finde ud af at skifte hende, give hende mad, trøste hende, lege med hende. Kan han reagere hensigtsmæssigt hvis hun bliver syg, rumme hendes følelser og frustrationer når hun savner ...


Annonce

... dig, når tingene for hende er svære ... Hvis far kan gøre alt dette, så kan hun naturligvis være hos sin far, men hvis far er psykisk ustabil og ikke magter disse ting - så er det et problem, hvis hun skal være der i flere dage.

Og det samme gælder naturligvis i forhold til dig og hvordan du har det - du skal kunne give din datter præcis de samme ting :o)

Derfor er man nød til at møde jer, tale med jer, finde ud af hvad I er for personer, hvordan I tænker, handler, agerer i forhold til jeres datter og det er det, de er gode til i statsforvaltningen. Derfor er det der, du skal søge råd og hjælp.


Helens bog om dit barns udvikling
LÆS OGSÅ: "Helens bog om gråd og trøst" med masser af råd om bl.a. børn med kolik, high need babies, mareridt, raserianfald og separationsangst.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Det er altid bedst, hvis man som forældre kan finde ud af at samarbejde og er enige om hvordan samværet med barnet skal være. I statsforvaltningen vil man tilbyde jer børnesagkyndig rådgivning og konfliktmægling og hvis I stadig ikke kan blive enige, så vil de træffe en afgørelse om samværet på grundlag af de oplysninger I har givet dem. Nogle gange vil de også indhente oplysninger andre steder fra, det kommer helt an på situationen.

Statsforvaltningen træffer altid afgørelsen ud fra, hvad de mener er bedst for barnet - det er ikke altid forældre er enige i den endelige deling mellem mor og far - men det bliver vurderet ud fra hvad der er barnets tarv. Der fastsættes også feriesamvær.

Jeg håber at I finder en løsning, rigtig meget held og lykke med det og fortsat god weekend :o)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump

BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om opdragelse:

22. november 2024 | Opdragelse | 3 år

Fysisk reagerende 3 årig

Kære Helen. Vi har en dreng på 3 år (blev 3 i oktober) der startede i...

Læs hele brevet og Helens svar


13. november 2024 | Opdragelse | 3 år, 4 mdr.

Konflikter - 3 år, 4 mdr.

Hej Helen. Jeg har en skøn dreng på 3 år og 4 mdr. Han er sød og kærlig,...

Læs hele brevet og Helens svar


26. september 2024 | Opdragelse | 2 år, 6 mdr.

Sure morgener - 2 år, 6 mdr.

Kære Helen. Tak for din brevkasse, som jeg nu endnu engang har brug for....

Læs hele brevet og Helens svar


17. september 2024 | Opdragelse | 2 år, 6 mdr.

Flytning - 2.5 år

Hej Helen Vi har solgt vores hus og skal flytte om cirka halvanden måned....

Læs hele brevet og Helens svar


16. september 2024 | Opdragelse | 23 mdr.

Afvisende overfor mor

Hej Helen. Vi har en søn på snart 2 år, som i perioder vælger den ene af os...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Sove inde

Når barnet sover inde, så er det sikreste at sove i egen seng, men i samme rum som forældrene - i hvert fald, når der er tale om et spædbarn. Det nedsætter risikoen for vuggedød.

Vælger du at sove sammen med dit barn, skal dit barn have ligeså meget plads, som hvis det sov i egen seng. Det skal have sin egen dyne og skal sove på en fast madras uden løse lagner, tæpper eller lignende.

Temperaturen skal være mellem 18-20 grader og barnet skal iklædes tøj, der passer...

Læs mere i Babylex

Vuggedød - uventet spædbarnsdød

Den egentlige årsag til vuggedød eller pludselig spædbarnsdød kendes ikke. Men man ved, at der er visse faktorer, som har betydning. i 1980erne døde over 100 spædbørn hvert år uventet under søvn og siden 1990erne er antallet faldet drastisk. I dag er det under 10 børn om året i Danmark, der rammes af vuggedød.

Faldet i vuggedød skyldes i høj grad følgende anbefalinger fra Sundhedsstyrelsen:

1. Læg altid barnet til at sove på ryggen. Hvis barnet sover på maven, er...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tak for dit medfølende svar. Både min mand og jeg sad og tudede da vi læste det.

Det går fremad herhjemme. Vi har helt accepteret vores drengs handicap og glæder os hver dag over, hvor dejlig han er. Vi starter fysioterapi imorgen.

Tak fra Signe, mor til dreng på 7 måneder


Annonce