Brev:
Samvær med overnatning
Hej.
Jeg flyttet fra min samlever da vores datter fylde 1 år.
I starten var samvær hos faren 2 eftermiddag om ugen og en dag i weekend. Allerede fra jeg flyttet vil han have en 7/7 ordning. Det vil jeg slet ikke være med til pga. hendes alder.
Jeg er den primær omsorgsperson. Jeg holdt barsel i 1 år, han holdt i 9 dage da hun blev født.
Han blev ved med at "presse" for at hun skulle overnat og jeg foklaret at hun lige skulle fald til i den ny lejlighed inden. Hun sov nemlig ikke den første måned.
Nu har han hende til overnatning 1 nat om ugen.
Vi nærmer os sommerferien og jeg vil gerne hold ferie hos min veninde (de andre børns gudmor) i ca. 5 dage. Hun er den nærmeste familie jeg har i landet og bor i Sønderjylland. Jeg bor på Sjælland.
Men jeg tør snart ikke tag afsted for faren siger at så vil han til Bornholm og besøge hans familie i ligeså mange dage med vores datter.
Jeg mener ikke at et ...
... barn på 15 måneder kan klar at være væk fra moren i så langt tid. Hun er ikke gammel nok til at forstår hvorfor jeg ikke er der.
Jeg har forslået faren at vi begge tager til rådgivning hos statsforvaltning, men ved at der er meget lang ventetid.
Jeg er flyttet pga. en psykisk voldig forhold og prøver så vidt som mulig at samarbejde med faren. Men en gang i mellem er jeg bange for at stå fast og sige min mening om samvær og kan let overgiv mig for at undgå en konflik hvor jeg bliver jordet totalt.
Spørgsmålet er så om jeg er helt galt på det eller om min opfattelse af hvad et barn kan klar på 15-17 måneder rigtig nok?
Jeg havde først regnet med at vores pige skulle hav flere overnatninger i træk efter hun var 2½-3 år. Men faren siger at foreningen far og alle psykologer siger at hun sagtens kan klar det allerede nu.
Jeg har i forvejen 2 voksen børn med en anden og aldrig haft problemer med samvær.
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
22. april 2025 | Sovevaner | 14 mdr.
Nu 14 måneder og i seng på anden måde - del III
Hej Helen, Det er ikke lykkedes for os.. i to aftener fald han i søvn...
10. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
13 mdr og i seng på anden måde - del II
Hej Helen, Mange tak for dit svar. Det giver rigtig god mening det du...
9. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
Få vores 13 mdr søn i seng på en anden måde
Hej Helen, Vi er førstegangs forældre til Bertram på 13 mdr. Han er lige...
20. marts 2025 | Sovevaner | 15 mdr.
Hej Helen Mange tak for en virkelig god brevkasse. Den har været helt...
24. februar 2025 | Sovevaner | 15 mdr.
Tvillingedrenge sover meget uroligt og vågner konstant
Hej Helen Tusind tak for din gode brevkasse - den har hjulpet os mange...
Viden om børn:
Opkast - baby og børn
Der er forskel på at gylpe og på at kaste op. Gylp kommer stille efter et måltid, hvor opkast er mere voldsomt og i større mængder. Hvis barnet kaster op, vil det ofte også være uroligt og utilpas. Hvis barnet kun kaster op en enkelt gang, er der ikke grund til bekymring.
Opkastning hænger ofte sammen med, at barnet fejler noget andet og måske også har feber. Barnet vil ofte have ondt i maven, virke slap og træt, vil måske vægre sig mod at spise. Sammen med opkastning kommer...
Hoppegynge
Små børn skal have mulighed for at bevæge sig så meget som muligt i dagligdagen. Men, en hoppegynge anbefales ikke.
En hoppegynge belaster barnets ryg og ben, og barnet får ikke en bedre balance af at sidde i en hoppegynge. Når barnet sidder i en hoppegynge, er det en passiv bevægelse, og selve hoppet kan give barnet mange stød op i ryggen.
De fleste børn begynder omkring 6 måneders alderen at lave hoppebevægelser, og de vil ofte gerne hoppe på forældrenes skød....
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen
Min mand og jeg har så ofte talt om, at vi burde skrive til dig og fortælle, hvor fantastisk din brevkasse er.
Vi har aldrig selv skrevet til dig, men har fundet svar på så mange spørgsmål via dine svar til andre i lignende situationer.
Jeg beundrer dine evne til at formidle, og jeg elsker din tilgang til børn og forældre og alle de ting man sammen kommer igennem!
Dine svar stemmer så utrolig fint overens med præcis den måde, vi forsøger at være forældre på. Som førstegangs-forældre betyder det helt utrolig meget, at finde opbakning et sted man har tillid til og kan identificere sig med. Og det kan vi hos dig!
Det er så rart at have dine ord med i bagagen, hvis noget er svært eller andre synes, vi f.eks. burde skælde ud, når vores søn et par gange har haft det, du beskriver som fortvivlelses-anfald - er det så rart at kunne sige, at vi ikke er de eneste, der mener, det skal tackles helt anderledes.
Så kære Helen, tusind tak for dine altid inspirerende og varme svar - Tak for dig! Det er fantastisk at kunne søge råd og vejledning på alle tider af døgnet i din brevkasse!
De varmeste hilsner med ønsket om en rigtig god dag - uden tvivl også fra min mand.
Familien S