Brev:
Glemme at trille?
Hej Helen,
Min søn på knap 7 mdr har trillet siden han var knap 5 mdr (altid fra ryg til mave, gider ikke rigtig ligge på ryggen, så hvis han triller fra mave til ryg, ligner det, at det er et uheld). Hver gang jeg ligger ham ned på ryggen, går der 2 sek., så er han trillet om på maven, så han kan komme omkring.
Han kryber rundt og har gjort det, siden han var 5½ mdr.
Men her for et par dage siden holdt han op med at trille. Når jeg ligger ham på ryggen, ligger han og prøver på at dreje sig lidt (lidt ligesom før han lærte at trille). Hvis jeg lader ham ligge, bliver han ked af det. Hvis jeg kommer hen til ham, og lokker ham med noget legetøj og lige støtter ham lidt på numsen, triller han rundt, og er så glad igen og kryber afsted i høj fart og er overalt, som han plejer. Jeg synes, det var lidt bedre her til morgen, hvor han trillede selv et par gange, men det er ikke så sikkert som ...
... før, hvor det virkede helt naturligt for ham. Han virker ikke til at have ondt, men som om han simpelthen lige har mistet teknikken - kan det passe?
Jeg er ikke bekymret for, om han lærer det igen, men jeg synes da, at det er lidt mærkeligt. Kan han pludselig have mistet taget på, hvordan han gør? Han er begyndt at sidde lidt selv, begynder at prøve at rejse sig ved ting (det har han dog ikke helt kræfter nok til endnu) og er ellers rigtig aktiv, glad og nem, som han plejer.
Lige en lille ting til: Kan det, at han kryber rundt og er rigtig god til det (kan let komme over "forhindringer" som dørtrin osv. og kan få ret meget fart på) gøre, at han ikke så let vil lære at kravle? Jeg mener, mange børn bliver vel motiverede til at lære at kravle for at komme omkring, men den "motivationsfaktor" kan Magnus jo ikke have, når han i forvejen kryber sådan rundt?
Mange hilsner fra Magnus' mor
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
9. april 2025 | Sovevaner | 9 mdr.
Hej Helen. Tak for et godt forum med mange gode input. Vi har en datter,...
9. april 2025 | Sovevaner | 8 mdr.
Opvågninger om natten - 8.5 måned
Kære Helen. Vores datter er 8.5 måned og er i 5 måneders tid vågnet hver...
18. marts 2025 | Kost og ernæring | 9 mdr.
Kære Helen. Mange tak for dit fine svar angående vores søns søvn. Rom blev...
16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.
Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
Viden om børn:
Gulsot nyfødt
Ca. 60% af alle nyfødte får en gullig farve i huden, det kaldes gulsot eller icterus/ikterus. Det opstår ofte, når barnet er 2-3 dage gammelt, og det topper, når barnet er 5 dage.
Gulsot er hos de fleste børn en ufarlig tilstand, som ikke skader barnet, og som ikke kræver behandling. Det opstår, fordi børn fødes med en del ekstra røde blodlegemer. Da barnet lå i livmoderen, var blodlegemerne med til at ilte barnets blod, men efter fødslen har lungerne overtaget denne funktion,...
Lægeundersøgelser baby og børn
I Danmark er det fastlagt ved lov, at alle børn skal tilbydes forebyggende helbredsundersøgelser ved egen læge. Det anbefales at bestille tid hos lægen, når barnet er henholdsvis 5 uger, 3 mdr., 5 mdr., 1 år, 15 mdr., 2 år, 3 år, 4 år, 5 år og 12 år.
Undersøgelserne indeholder også vaccinationer og en samtale med lægen, hvor I taler om barnets trivsel, og om barnet udvikler sig som forventet. Lægen vil måle og veje barnet og her se, om barnet følger sin vækstkurve. Barnets...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.