Annonce

Annonce

Svar: Kost, vuggestue mm. når man bor i udlandet.


4. juni 2009

Alder:
22 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Kost og ernæring.

Hej med dig

Du har ganske ret i at det kan være svært at komme i institution, når man har været hjemme i fire dage, så er man af sted et par dage og så er man hjemme i fire dage igen - det tager lidt længere tid at blive indkørt, men det er helt okay. Som du skriver, så er din datter jo kun ked af det kortvarigt og hun er synligt glad for at være der, det kan du se, når du henter hende :o)

Det er meget normalt at børn græder ofte lidt, når de afleveres og græder en smule igen, når de hentes og man taler om at børn har et dobbelt-socialiseringsrum. Det er der, hvor de to verdener vuggestuen og hjemmet mødes.

Børn protesterer ofte over at skulle af sted, det er hyggeligt og trygt at være hjemme, det er dejligt at være hos mor og det er bestemt ikke rart at blive afleveret i favnen på en fremmed pædagog. Når barnet har gået der lidt, lært de voksne at kende, så går det naturligvis bedre, så ved de bedre hvad der skal ske og vil stille og roligt føle sig mere trygge.

Det er normalt at børn græder lidt når de bliver afleveret, men ikke ret lang tid efter, så er de glade, glade for at være der, være sammen med de andre børn osv. og pædagogen viser sig at være okay ..

Og når man så kommer og henter dem igen, så kommer ofte en ny protest - nu havde de det jo lige så hyggeligt, så hvorfor skal de så hjem. Man taler om at der opstår et dobbeltsocialiseringsrum - en lille konflikt. Det er svært at skifte situation, det er svært at finde ud af hvad man skal, både når man bliver afleveret og når man bliver hentet igen.

Med hensyn til ...


Annonce

... kostvaner, så er dette jo meget kulturelt bestemt og du har ret i at den mad børnene tilbydes, hvor I bor, ikke lyder som mad vi anbefaler til vuggestuebørn i Danmark. Jeg ville som du ønske at de fik mere frugt og fiberholdigt brød, grøntsager, kød, fisk osv. men sådan er det ikke og spørgsmålet er om du kan gøre særlig meget ved det ...?

Som forældre kan du naturligvis prøve at tale med ledelsen om overvejelser i forhold til kost. I må i Schweiz også have officielle anbefalinger om kost til børn, som du kan tage med og drøfte - du kan således arbejde lidt på at få skabt nogle nye og bedre madvaner, men flytte deres holdning fuldstændig - det er svært.


Helens bog om børn og mad
LÆS OGSÅ: "Helens bog om børn og mad" - sådan får du dit barn til at spise

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Du skal naturligvis sørge for at give din datter sunde og gode madvaner hjemme, du skal lære hende at spise sundt og varieret og forsøge at holde på at der skal skæres ned for det søde. Hvis I ikke har søde alternativer hjemme, så er det valg jo udelukket og så må man spise det der er ... :o)

Med hensyn til valg af yoghurt og mælk, så ville jeg vælge produkter med 1,5% procent fedt og hvis I ikke har mulighed for dette, så må valget være de 2,7%. Jeg synes de meget fedtfattige produkter bør vente lidt endnu - sundhedsstyrelsen anbefaler at børn ikke tilbydes disse før omkring 3 års alderen ... og din datter er endnu ikke fyldt 2 år. At begynde at fortynde mælk med vand osv. lyder ikke så lækkert og vil også påvirker næringsindholdet, det synes jeg umiddelbart ikke er hensigtsmæssigt - men nu er jeg jo heller ikke diætist :o)

Jeg håber du kan bruge mine tanker lidt videre, fortsat held og lykke:o)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?

Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:

18. marts 2025 | Kost og ernæring | 9 mdr.

Uro ved måltider

Kære Helen. Mange tak for dit fine svar angående vores søns søvn. Rom blev...

Læs hele brevet og Helens svar


12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.

Må børn under 1 år få nødder?

Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...

Læs hele brevet og Helens svar


8. marts 2025 | Kost og ernæring | 11 mdr.

Min søn på 11 måneder spiser ikke

Kære Helen, Jeg håber virkelig, du kan hjælpe mig, for jeg er en meget...

Læs hele brevet og Helens svar


7. februar 2025 | Kost og ernæring | 5 mdr.

Det 3. måltid, hvornår?

Hej Helen Min dreng bliver 6 måneder den 18 februar, og har fået skemad i...

Læs hele brevet og Helens svar


4. februar 2025 | Kost og ernæring | 19 mdr.

Mad har ingen interesse

Hej Helen Så er jeg tilbage igen med min evigt tænkende mor hjerne. ...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Calcium

Calcium findes hovedsagligt i mælkeprodukter, herunder modermælk og modermælkserstatninger.

Calcium er vigtigt til opbygning af skelettet og er derfor af stor betydning for børn, der naturligt skal vokse meget. Hvis barnet ikke får calcium nok, vil der frigøres calcium fra skelettet for at opretholde koncentrationen af calcium i blodet.

Børn der ammes eller får flaske får dækket deres behov for calcium derigennem og det anbefales at børn får modermælk eller...

Læs mere i Babylex

Trøske

Trøske er en form for svamp, der ses som en hvidlig belægning i barnets mund. Det er ufarligt, men meget ubehageligt for barnet, og det bør derfor behandles.

Trøske er meget almindeligt de første måneder efter fødslen, og det kan være svært at vurdere, hvorvidt der 'bare' er tale om mælkebelægninger i munden, eller om det er svamp. Sidder belægningerne kun på tungen, og kan de forholdsvis nemt fjernes med en finger eller en lille skumklud, så er der sandsynligvis tale om...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tak ... endelig én der kan give præcise råd og som ved hvad du taler om. Tusind tak.

Venlig hilsen Mette, førstegangs mor


Annonce