Svar: Kost, vuggestue mm. når man bor i udlandet.
Hej med dig
Du har ganske ret i at det kan være svært at komme i institution, når man har været hjemme i fire dage, så er man af sted et par dage og så er man hjemme i fire dage igen - det tager lidt længere tid at blive indkørt, men det er helt okay. Som du skriver, så er din datter jo kun ked af det kortvarigt og hun er synligt glad for at være der, det kan du se, når du henter hende :o)
Det er meget normalt at børn græder ofte lidt, når de afleveres og græder en smule igen, når de hentes og man taler om at børn har et dobbelt-socialiseringsrum. Det er der, hvor de to verdener vuggestuen og hjemmet mødes.
Børn protesterer ofte over at skulle af sted, det er hyggeligt og trygt at være hjemme, det er dejligt at være hos mor og det er bestemt ikke rart at blive afleveret i favnen på en fremmed pædagog. Når barnet har gået der lidt, lært de voksne at kende, så går det naturligvis bedre, så ved de bedre hvad der skal ske og vil stille og roligt føle sig mere trygge.
Det er normalt at børn græder lidt når de bliver afleveret, men ikke ret lang tid efter, så er de glade, glade for at være der, være sammen med de andre børn osv. og pædagogen viser sig at være okay ..
Og når man så kommer og henter dem igen, så kommer ofte en ny protest - nu havde de det jo lige så hyggeligt, så hvorfor skal de så hjem. Man taler om at der opstår et dobbeltsocialiseringsrum - en lille konflikt. Det er svært at skifte situation, det er svært at finde ud af hvad man skal, både når man bliver afleveret og når man bliver hentet igen.
Med hensyn til ...
... kostvaner, så er dette jo meget kulturelt bestemt og du har ret i at den mad børnene tilbydes, hvor I bor, ikke lyder som mad vi anbefaler til vuggestuebørn i Danmark. Jeg ville som du ønske at de fik mere frugt og fiberholdigt brød, grøntsager, kød, fisk osv. men sådan er det ikke og spørgsmålet er om du kan gøre særlig meget ved det ...?
Som forældre kan du naturligvis prøve at tale med ledelsen om overvejelser i forhold til kost. I må i Schweiz også have officielle anbefalinger om kost til børn, som du kan tage med og drøfte - du kan således arbejde lidt på at få skabt nogle nye og bedre madvaner, men flytte deres holdning fuldstændig - det er svært.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Du skal naturligvis sørge for at give din datter sunde og gode madvaner hjemme, du skal lære hende at spise sundt og varieret og forsøge at holde på at der skal skæres ned for det søde. Hvis I ikke har søde alternativer hjemme, så er det valg jo udelukket og så må man spise det der er ... :o)
Med hensyn til valg af yoghurt og mælk, så ville jeg vælge produkter med 1,5% procent fedt og hvis I ikke har mulighed for dette, så må valget være de 2,7%. Jeg synes de meget fedtfattige produkter bør vente lidt endnu - sundhedsstyrelsen anbefaler at børn ikke tilbydes disse før omkring 3 års alderen ... og din datter er endnu ikke fyldt 2 år. At begynde at fortynde mælk med vand osv. lyder ikke så lækkert og vil også påvirker næringsindholdet, det synes jeg umiddelbart ikke er hensigtsmæssigt - men nu er jeg jo heller ikke diætist :o)
Jeg håber du kan bruge mine tanker lidt videre, fortsat held og lykke:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.
Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...
22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....
17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?
Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...
8. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen. Jeg vil gerne høre, om du har nogle idéer til, hvordan jeg kan...
6. november 2024 | Kost og ernæring | 2 år, 2 mdr.
Kære Helen Jeg læste netop dit nyhedsbrev om de forskellige virusinfektioner...
Viden om børn:
Omega-3 og amning
Omega-3 fedtsyrer er sunde fedtsyrer, som især findes i fede fisk.
Omega-3 er meget vigtigt for udviklingen af spædbarnets nervesystem og hjerne, synssansen og de kognitive færdigheder (indlæringsevne og hukommelse) og undersøgelser viser at indtag af fisk og omega-3 tilførelsen til barnet via modermælken har stor betydning helt op til barnets 2 års alder.
Et for lavt indtag af fisk og dermed omega-3 fedtsyrer er også sat i forbindelse med forringet finmotorik og...
Prævention - efter fødsel
Man kan godt blive gravid kort tid efter en fødsel - også selv om man ammer. Har I lyst til at genoptage jeres sexliv, er det derfor en god idé at finde en brugbar præventionsform.
Så længe du ammer, bør du ikke tage p-piller eller mini-piller, fordi østrogen nedsætter mælkeproduktionen, og fordi man endnu ikke kender langtidsvirkningerne, når medicinen går i modermælken.
I stedet kan det være en god idé at bruge kondom, også fordi det beskytter dig mod infektion....
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen,
Tusind tak for svar. Selvom jeg inderst inde godt ved, at der nok ikke er det store at gøre ved vore urolige nætter - andet end at vente på hun bliver større - så er det altid rart at vende det med dig alligevel.
Jeg synes det er så synd, at du aldrig ser alle de små søde, som vi snakker om. Så her er ihvertfald et billede af vores lille datter - det glade barn.
Kærlig hilsen Stine