Brev:
Svangerskabsforgiftning
Hej Helen.
Så er jeg tilbage igen med endnu et spørgsmål :). Jeg er nu gravid i 31 uge (første barn) og har i dag været hos jordemoderen.
Under hele graviditeten har mit blodtryk ligget så smukt 116/80, men i dag viste mit blodtryk 130/90 og en puls på 97. Jordemoderen syntes den puls lige var i overkanten, hvorfor jeg blev lagt ind i et rum, hvor jeg kunne hvile godt og grundigt inden et nyt blodtryk skulle tages. Her fik jeg ikke lige oplyst tallene, men hun oplyste, at de så fine ud. Jeg fik herefter taget en urintest, som viste spor af proteiner, hvorfor hun anbefalede mig at opsøge lægen om en ugen for at få taget nye prøver, så man kan holde øje med om det er en begyndende svangerskabsforgiftning.
Umiddelbart tænker jeg selv, at mit blodtryk og puls kan være påvirket af, at jeg på nuværende tidspunkt er sygemeldt grundet bækkenløsning. I denne ...
... forbindelse har jeg haft rigtig mange smerter, som personer fra min omverden (familien) har haft svært ved at forholde sig til. Dette har resulteret i, at det har været svært ikke at blive bare en smule temperamentsfuld ;-)
Da jeg på ingen måder ønsker, at der skal ske min lille dreng noget. Har jeg nu valgt at sige fra overfor længerevarende besøg samt alle de mange opkald og håber dette kan få mit stressniveau ned igen.
Jordemoderen mente ikke, at prøverne var tegn på, at jeg havde begyndende svangerskabsforgiftning, men at det altid er bedre at være på den sikre side. Hertil vil jeg gerne høre om der er noget jeg selv kan gøre for at forebygge en eventuel svangerskabsforgiftning?
Jeg har selv valgt at omlægge min kost, hvor jeg nu indtager meget mindre sukker og meget mere frugt og sund mad end tidligere samt gør alt for ikke at stresse.
Med venlig hilsen
Pia
Annoncer
Sponsorerede artikler
Giv dit barn den bedste start!
Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier
Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
7. november 2024 | Udstyr | 0 mdr.
Kære Helen. Jeg har termin om 14 dage og tror, at jeg efterhånden er så...
3. oktober 2024 | Transport og ferie | 0 mdr.
Kære Helen Vi er for 3 uger siden blevet forældre til en lille dreng, og vi...
30. september 2024 | Udstyr | 0 mdr.
Kære Helen Graviditeten skrider fremad og vi er efterhånden ved at have styr...
22. maj 2024 | Graviditet | 0 mdr.
Kommer jeg til at elske mit barn
Kære Helen. Kommer alle mødre til at elske deres børn og blive glade for...
20. marts 2024 | Graviditet | 0 mdr.
Hej Helen Først og fremmest tak for svar på mit tidligere spørgsmål, det...
Viden om børn:
Sut
Før i tiden var det almindeligt, at børn fik en sut med det samme, når de blev født. I dag mener man, at det er hensigtsmæssigt at man venter med at give barnet en sut, til amningen er etableret.
Hvis barnet får en sut for hurtigt, så kan det gå ud over barnets lyst til at die ved brystet. Dertil kommer at sutteteknikken er forskellig alt efter om barnet dier på brystet eller sutter på en sut.
Du kan møde mange forskellige holdninger til det at bruge sut og det er vigtigt...
Vitaminer præmatur
Børn der er født præmaturt, det vil sige børn som er født før 37 uge, anbefales følgende kosttilskud:
D-vitamin - 10 mikrogram (400 IE) dagligt. D-vitamin gives som dråber, samt
Jerntilskud:
Fødselsvægt <1500 gram: Ca. 8 mg jern dagligt til 12 måneder
Fødselsvægt > 1500 gram: Ca. 8 mg jern dagligt i 6 måneder.
Børn som får mere end halvdelen af deres ernæring dækket af modermælkserstatning skal have ½ dosis jern, dvs. ca 4 mg hver dag...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.